تاریخ انتشار : پنجشنبه 7 تیر 1403 - 18:56
37 بازدید
کد خبر : 223561

طعم تلخ هدر رفت غذا

طعم تلخ هدر رفت غذا

بانگاهی به مطالب منتشر شده پیرامون این موضوع می‌توان متوجه این امر شد که همواره رسانه‌ها با مقایسه این رفتار با کشورهای اروپایی هشدار داده‌اند این میزان در شأن جامعه ایرانی نیست. به‌عنوان مثال در یک فقره آماری مربوط به سال گذشته عنوان شده که حجم مواد غذایی هدر‌رفته در ایران به اندازه‌ای است که

بانگاهی به مطالب منتشر شده پیرامون این موضوع می‌توان متوجه این امر شد که همواره رسانه‌ها با مقایسه این رفتار با کشورهای اروپایی هشدار داده‌اند این میزان در شأن جامعه ایرانی نیست. به‌عنوان مثال در یک فقره آماری مربوط به سال گذشته عنوان شده که حجم مواد غذایی هدر‌رفته در ایران به اندازه‌ای است که با آن می‌توان غذای ۱۵میلیون نفر را در سال تأمین کرد، ولی این هدررفت مورد اشاره در این گزاره صرفا از سفره خانوار ایرانی نیست و بخش قابل‌توجهی از مواد غذایی در ایران در روند تولید از میان می‌رود. این گزاره آماری را می‌توان با بررسی زیرمجموعه‌های آن بهتر درک کرد. به این معنا که می‌دانیم هر روز به ‌ازای هر نفر ۱۳۴ کیلوکالری غذا در ایران هدر می‌رود. ضایعات سالانه مواد غذایی در ایران معادل ۳۵ میلیون تن با ارزش تقریبی ۱۵‌میلیارد دلار است. درحالی که در اتحادیه اروپا با ۲۷ کشور عضو، تنها ۹ ‌میلیون تن موادغذایی در سال راهی زباله‌ها می‌شود. در یک فقره آماری دیگر عنوان شده‌است که یک خانوار ایرانی سالانه حدود ۹۳ کیلوگرم مواد غذایی را دور می‌اندازد درحالی که این میزان در کشور بحرین ۱۳۲ و در کشور عربستان ۱۰۵ کیلوگرم است. اگر بخواهیم با بررسی سنجه‌های آماری همچنان به این موضوع نگاه کنیم باید گفت از ۱۰۰ میلیون تن محصول کشاورزی تولیدی در کشور ۳۵ میلیون تن در سال هدر می‌‌رود. در این زمینه می‌توان به ۳۰‌درصد ضایعات در نان، ۲۵ تا ۳۰ و حتی ۵۰ درصد ضایعات در میوه‌ها و سبزیجات، ۱۰‌درصد ضایعات در برنج، ۲۵‌درصد ضایعات در خرما و… اشاره کرد. سهم ۳۰‌درصدی نان در دورریز از سفره ایرانی‌ها وقتی مهم‌تر می‌شود که بدانیم سهم نان و غلات در سبد خوراکی خانوار ایرانی سهمی بسیار بالا دارد. طبق داده‌های سازمان خواربار و کشاورزی (فائو) با وجودی که دورریز غذا در جهان کاهشی است اما هنوز سالانه ۵۴۰ میلیون تن غذا توسط خانوارها در جهان تبدیل به ضایعات می‌شود. البته که یکی از چالش‌های قدیمی و بزرگ جهان در حوزه غذا مربوط به آمار و اطلاعات تلفات و ضایعات محصولات کشاورزی و مواد غذایی بوده؛ آمارهای که به باور برخی کارشناسان 
تنها برآورد است.

+

آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.

عضو تلگرام آفتاب نو شدی؟ اگه نه تا دیر نشده کلیک کن آخرین اخبار ورزشی رو اونجا ببین

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

advanced-floating-content-close-btn
advanced-floating-content-close-btn