به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، علیرضا عباسی تکواندوکار افغانستانی که زیر پرچم تیم پناهجویان فدراسیون جهانی در مسابقات کسب سهمیه در قاره آسیا موفق به کسب سهمیه المپیک پاریس در وزن ۶۸- کیلوگرم شده بود، فرصت حضور در معتبرترین رویداد ورزشی جهان را از دست داد.
عباسی که فعالیتهای ورزشی خود را در کشورمان پیگیری و شاگرد فریبرز عسکری سرمربی سابق تیم ملی کشورمان است، به دلیل عدم تایید مدارکش در زمان مقرر فرصت حضور در المپیک را از دست داد و کمیته بینالمللی المپیک تکواندوکاری از هنگکنگ را جایگزین او کرد.
فریبرز عسکری سرمربی سابق تیم ملی کشورمان در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، ضمن تایید این موضوع در خصوص دلایل از دست رفتن سهمیه عباسی اظهار داشت: مدارک عباسی قبل از مسابقات کسب سهمیه المپیک در قاره آسیا برای فدراسیون جهانی ارسال شد و پس از تایید در این مسابقات حاضر و سهمیه را کسب کرد. از این جا به بعد دیگر ما در جریان نبودیم، اما IOC استعلام ثانویه برای تایید مدارک عباسی به اداره اتباع ایران ارسال میکند که ظاهراً در آن مقطع به این نامه جواب داده نشده است. با توجه به اینکه محدودیت زمانی برای پاسخگویی وجود داشته و جوابی به این نامه داده نشده است، IOC یک نفر را جایگزین عباسی میکند.
وی تصریح کرد: وقتی در جریان قرار گرفتیم بلافاصله دست به کار شدیم. فدراسیون تکواندوی ایران چند نامه به فدراسیون جهانی زد و سیدمحمد پولادگر به عنوان نایب رئیس اتحادیه تکواندو آسیا نیز پای کار آمد و حتی عباسی را پیش مسئول اداره اتباع ایران فرستاد. از این تاریخ به بعد اداره اتباع ایران سه بار برای IOC نامه زد و مدارک عباسی را تایید کرد، اما IOC زیر بار نرفت و قبول نکرد.
سرمربی سابق تیم ملی تکواندو ایران در پاسخ به این سوال که IOC در محدوده زمانی استعلام مدارک عباسی نامهای برای شما ارسال نکرده، گفت: نه متاسفانه نامهای نزده بود و اگر میدانستیم موضوع را پیگیری میکردیم. فدراسیون جهانی وقتی شرایط را دید فقط ایمیل زد و عذرخواهی کرد. فدراسیون جهانی فقط اعلام کرد که بحث بورسیه عباسی تا المپیک ۲۰۲۸ ادامه پیدا خواهد کرد تا یک کمک به این بچه صورت بگیرد، اما عملاً المپیک را از وی گرفتند.
عسکری با تاکید بر تخلفی که در جایگزینی تکواندوکار هنگکنگی با عباسی صورت گرفته و فدراسیون جهانی با وجود اطلاع هیچ واکنشی نشان نداده است، گفت: در مسابقات کسب سهمیه المپیک در قاره آسیا دو تکواندوکاری که به فینال راه پیدا میکردند دیگر دیدار نهایی را برگزار نمیکردند؛ چون سهمیه آنها قطعی شده بود، اما نفرات بازنده نیمهنهایی با هم بازی میکردند تا نفر سوم مشخص شود تا اگر شرایطی پیش آمد نفر برنده دیدار ردهبندی جایگزین شود.
وی عنوان کرد: در حال حاضر تکواندوکار هنگکنگی جایگزین عباسی شده و ما فکر میکنیم آنها اعمال نفوذ کردند. این تکواندوکار هنگکنگی در دیدار نیمهنهایی مقابل عباسی ناکاوت شد و طبق قانون اصلاً امکان بازی در دیدار ردهبندی را نداشته و اگر قرار است کسی هم جایگزین عباسی شود حق تکواندوکار فلسطینی است. این مطلب را هم ما اعلام کردیم که او ناکاوت شده و حق بازی نداشته است که گوش نکردند.
سرمربی سابق تیم ملی تکواندو در خصوص شرایط روحی و روانی عباسی گفت: خیلی شرایط سختی دارد و یک اتفاق تلخ در زندگی ورزشیاش افتاده است. بعد از کسب سهمیه عباسی ما برای المپیک برنامهریزی کردیم. درست است که هیچ حمایت مالی نداشتیم، اما سعی کردیم با امکانات محدود در بحث مهارت روانی با دکتر مستعان، در بحث تغذیه با دکتر عطارد، در بحث فیزیوتراپی با دکتر مطورینژاد و همه آنچه میتوانستیم را استفاده کنیم.
/
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.