علاوه بر وعدههای اجتماعی و اقتصادی، کمپین پزشکیان تا حدی بر سیاست خارجی جدید برای ایران متمرکز شد که رفع تحریمها را در اولویت قرار داد.
هرچند به نظر می رسد رئیس جمهور در ایران قدرت زیادی در روابط بین الملل ندارد، اما پزشکیان در طول مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری خود بر اهمیت احیای توافق هسته ای ایران، تا حدی برای تقویت اقتصاد در حال رشد ایران تاکید کرد.
مردم ایران نیز از تلاشهایی برای پیگیری لغو تحریمها حمایت میکنند و آنها را مسئول برخی از دردهای اقتصادی ایران میدانند. تحریم هایی که به عقیده بسیاری بر خلاف اهداف کشورهای غربی به قشر متوسط ایران آسیب زده است. یکی از تغییرات مهم در سیاست خارجی ایران در سالهای اخیر بهبود همکاری با روسیه و چین پس از تهاجم روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ است.
ایران از روسیه حمایت کرده است و روسیه و ایران از نظر سیاسی و نظامی به یکدیگر نزدیک تر شده اند. تهران همچنین به توافقنامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا به رهبری روسیه پیوست.
ایران احتمالاً روی حمایت نظامی و اقتصادی بیشتر روسیه و شاید چین و همچنین حمایت دیپلماتیک در آینده حساب باز کرده است. حتی اگر مخالفت داخلی را در نظر نگیریم دو سناریوی مهم پیش پای رئیس جمهور جدید ایران قرار دارد.
اولا روی کار آمدن دموکرات ها در آمریکا است که هرچند احتمال مذاکره و توافق را بالا می برد؛ اما با توجه به مواضع اخیر اروپایی ها این کار را سخت می سازد. سناریوی دوم روی کار آمدن مجدد ترامپ است که شرایط را برای پزشکیان بسیار سخت می کند.
هرچند در نهایت انتخاب پزشکیان گامی در مسیر درست برای ایران است و ارزش آزمایش آن را دارد تا ببینیم آیا او اجازه دارد برای بهبود روابط با ایالات متحده و متحدانش تلاش کند یا خیر.
منبع: روزنامه آرمان امروز
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.