به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، المپیک ۲۰۲۴ فرانسه عصر روز جمعه و با برگزاری مراسمی به قول فرانسویها خاص و غیرمعمول به مسافت ۶ و نیم کیلومتر روی رودخانه سن پاریس و با رژه قایقهای حامل ورزشکاران و پرچمداران کشورهای مختلف رسماً آغاز شد. این مراسم که بر خلاف المپیکهای قبلی که با برنامههای متنوع کشورهای میزبان در داخل ورزشگاه اصلی میزبان المپیک برگزار میشد، این بار در فضای باز در شهر پاریس برگزار شد و چشم میلیاردها بیننده تلویزیونی را به خود جلب کرد.
در ابتدای مراسم که با بارش باران همراه بود، قایقهای حامل نمایندگان کشورها مقابل سکوی میزبانی حاضر در حاشیه رودخانه سن و از مقابل برخی نمادهای هنری و فرهنگی سنتی فرانسه عبور کردند اما با ورود مراسم به مراحل بعدی، جنبههایی از تفکر و اهداف برگزار کنندگان این مراسم به صحنه آورده شد که با وجود گذشت ساعتها از آن بارها مورد بحث افکار عمومی جهان در رسانهها و شبکههای اجتماعی قرار گرفته است.
بررسی نوع واکنش به این رخداد نشان از اجماع افکار عمومی در مخالفت و عصبانیت نسبت به نوع ارایه مفاهیمی در این افتتاحیه حکایت دارد که این مراسم را به یکی از نفرتانگیزترین رخدادهای ورزشی بدل کرده است.
ورود شخصیتهای نامعارف همجنسگرا در صحنههای موسیقیایی و یا نمایشی در کنار به صحنه رفتن مفاهیم توهین آمیز به اخلاق و مذهب میلیاردها انسان بخصوص مسیحیان موجی از انتقادها و انزجار جهانی را به همراه داشت.
نقطه عطف این صحنه که از همان ابتدا با ظهور مظاهر همجنسگرایانه صبر و تحمل بینندگان آن را به آزمایش می گذاشت، بازسازی توهین آمیز و نمادین از تابلوی شام آخر لئونارد داوینچی بود. این اهانت به قدری برای پیروان مسیحیت گران تمام شد که بازتاب ساعتهای گذشته به آن اعلام تنفر از توهین به مقدسات آنان در شبکههای اجتماعی بود.
«شام آخر» که به ایتالیایی L’Ultima Cena معروف است یکی از دیوارهنگارهای لئوناردو داوینچی ایتالیایی است که نشانگر صحنههایی از شام آخر از مسیح (ع) است آنطور که انجیل به آن اشاره کرده است.
ترندشدن کلیدواژههایی مانند اسلام، شارلی ابدو، مسیح، ماکرون و نفرت انگیز در میان کاربران انگلیسی زبان گویای نوع نگاه مردم در کشورهایی دارای اکثریت مسیحی به این اهانت بود. بررسی این کلیدواژهها نشان میدهد که مردم با آمدن نام فرانسه آن را معادل نشریه موهن شارلی ابدو تصور می کنند که زمانی بخاطر اهانت به پیامبر اسلام (ص) تلاش کرد برای خود نامی دست و پا کند. اما اکنون با این اهانت در مراسم افتتاحیه، افکار عمومی ضمن همدردی با احساسات و خشم مسلمانان، اعتراضات و واکنش شدید مسلمانان به این اهانت را ستایش میکنند.
گروهی اعتقاد دارند که اگر بزرگان مسیحی و یا پیروان آن نیز به مانند مسلمانان از ارزشهای خود دفاع میکردند اینک اینگونه شاهد توهین به مقدسات خود نبودند.
کاربران همچنین به انتقاد شدید از کلیسای مسیحی پرداخته اند که چرا واکنش لازم را به این توهین به حضرت مسیح (ع) را نداشته و مانند مسلمانان و علمای اسلام راه را برای این اهانتها در کشوری که ادعای آزادی بیان را داشته باز گذاشتهاند.
ورزش علیه اخلاق
این در حالی است که این اتفاقات در کشوری میافتد که اجازه واکنش و اعتراض نسبت به حضور اسرائیلیها که سمبل خونریزی و آدم کشی در بشریت مدرن هستند، نمیدهد و حتی به درخواستهای گسترده جهانی علیه حضور این رژیم در المپیک بخاطر جنایتهای اخیر علیه غیرنظامیان فلسطینی در غزه نیز بیتوجه مانده است.
عبارت نفرتانگیز Disgusting در این عبارات ترند شده در افکار عمومی جهان هم نشانه عصبانیت نسبت به استفاده پررنگ فرانسویها از یک گروه معدود و بیهویت همجنسگراها در برنامهای بود که قرار بود از این سکوی جهانی و ورزشی المپیک برای ترویج سلامتی و اخلاق و انسانیت بهره گرفته شود هم اعتراض به این برنامه که عملا به استفاده از ورزش علیه اخلاق بدل شد.
امانوئل مارکون هم به دلیل شایعات قبلی نسبت به نوع روابط خانوادگی شخصی وی و همچنین به عنوان سیاستمدار حامی این تفکر منفورو غیراخلاقی، در کانون توجهات جهانی بعد از این مراسم قرار گرفت. تنها کافی است که به واکنشهای مردم به عبارت «این است فرانسه» که ماکرون در حساب خود در شبکه ایکس بعد از برگزاری این برنامه نوشت نگاه شود تا بتوان شاهد انتقاد شدید به این برنامه غیراخلاقی در افکار عمومی بود.
برخی از کاربران نیز از این که مشغل المپیک به عوض دست به دست شدن ساده میان یک جنسیت به جنسیت دیگر بین زنانی که خود را به شکل مردان و مردانی که خود را به شکل زن درآورده بودند، ابراز تأسف و شرمساری کرده بودند.
نفرت از این اقدام غیراخلاقی فرانسه در میدان بزرگ المپیک به حدی است که برخی از کاربران به کنایه و استهزاء توصیه کردند که بهتر است به عوض اسم المپیک ترکیبی از عبارت پدوفیلها و المپیک یعنی «پدوالمپیک» (Pedolympics) استفاده شود.
بعد از این تحولات بود که گروهی از روحانیون مسیحی فرانسه در بیانیهای از «صحنههای استهزاء علیه مسیحیت» در افتتاحیه المپیک که منجر به ناراحتی محافظهکاران دینی شد، شکایت کردند و نوشتند: ما با مسیحیان سراسر قارههای مختلف دنیا همدلی میکنیم که از برخی از این صحنههایی که در آن زیادهروی شده بود و احساسات را بر میانگیخت، ناراحت شدند. امید داریم آنها درک کنند که رخداد المپیک بسیار بالاتر از تعصبات ایدئولوژیکی برخی از بازیگران و هنرمندان خواهد بود.
برخی از سیاستمداران فرانسوی نیز از جمله کسانی بودند که نسبت به این صحنهها واکنش منفی نشان داده و آن را رژه تبعیض جنسیتی خواندند که در آن تراجنستیها خود را به نمایش گذاشتند.
انحطاط بیشتر در فرهنگ غربی
انحطاط اخلاق در میدان ورزش المپیک همچنین برای برخی از منتقدین نشانه دیگری از روند رو به انحطاط آنچه بود که به ارزشهای غربی توصیف میشوند. انحطاطی که پیش از این در استانداردهای دوگانه سیاستمداران و دولتمردان غربی در واکنش به توهینهای مشابه به ارزشهای اخلاقی و مذهبی با توجیه آزادی بیان خود را نمایان ساخته بود.
این افول دیگر چنان مشهود و عیان شده است که عالیترین رهبران اروپایی نیز به آن اعتراف دارند. ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان این مراسم افتتاحیه در پاریس را «ضعف و فروپاشی جهان غرب» توصیف کرد.
وی که در رومانی در واکنش به این مراسم صحبت می کرد، گفت: ارزشهای غربی که زمانی به عنوان ارزشهای جهانی شناخته میشودند بطور فزایندهای در بسیاری از کشورهای جهان غیرقابل قبول و مردود شناخته میشوند.
واکنش یک وکیل کنیایی به این رخداد هم در نوع خود جالب بود و با مقایسه و انتقاد از نوع واکنش فرانسویها به توهین به مراسم یهودیان، نوشت: فرانسه که یک کشور تابع مسیحیت کاتولیک است تصمیم گرفت که درهای المپیک را به روی همجنسگرایانی که به شام آخر عیسی مسیح را توهین می کردند، باز کند. یعنی یکی از لحظات مقدس مسیحیت. کارگردان این رخداد یک یهودی بود. تصور کنید که اگر این صحنه توهین به یک مراسم یهودی بود چه می شد؟ فرانسه به یهودیت خیانت کرد.»
ایلان ماسک، میلیاردر سرشناس آمریکایی و صاحب شرکتهای تسلا و اسپیس ایکس نیز این اقدام را مردود خواند و در شبکه ایکس خود نوشت: مسیحیت بیاثر شده است.
یکی از کاربران پرمخاطب دیگر نیز از اهانت این یهودیان همجنسگرا به مسیحیت به شدت انتقاد کرد و این افتتاحیه را بدترین افتتاحیه تاریخ خواند.
/
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.