انفجار مرموز ماهواره بوئینگ در مدار زمین

جامعه ورزشی آفتاب نو:

به گزارش خبرنگار علمی و فناوری خبرگزاری برنا؛ یک ماهواره بوئینگ متعلق به ارائه‌دهنده خدمات چندملیتی اینتل‌ست به‌طور مرموزی در مدار زمین ثابت آخر هفته گذشته منفجر شد. طبق به‌روزرسانی رسمی، یک “ناهنجاری” باعث شد که این ماهواره که IS-۳۳e نام دارد، نابود شود و شرکت آن را “یک خسارت کامل” اعلام کرد.

در این به‌روزرسانی آمده است: برنامه‌های انتقال و بازیابی خدمات در سرتاسر ناوگان اینتل‌ست و ماهواره‌های طرف سوم در حال انجام است. 

هنوز مشخص نیست چه چیزی دقیقاً باعث شکسته شدن این ماهواره شده است. نیروی فضایی ایالات متحده اعلام کرد که در حال ردیابی حدود ۲۰ قطعه مرتبط است، اما “هیچ تهدید فوری مشاهده نشده است. ” یک شرکت ردیابی فضایی مستقر در ایالات متحده به نام ExoAnalytic Solutions به SpaceNews گفت که در حال ردیابی ۵۷ قطعه مرتبط با این حادثه است.

در حالی که هنوز علت دقیق این انفجار مشخص نشده است، این حادثه یادآور طول عمر محدود ماهواره‌ها و تهدید همیشگی برخورد زباله‌های فضایی با دارایی‌های ما در مدار است، وضعیتی که ممکن است به یک فاجعه منجر شود.

انفجار مرموز ماهواره بوئینگ در مدار زمین

عمر مفید

این ماهواره که وزنش ۱۴۶۰۰ پوند و تقریباً به‌اندازه یک خودروی ون بود، توسط بوئینگ اسپیس سیستمز طراحی و تولید شد و در سال ۲۰۱۶ به فضا پرتاب شد. این ماهواره خدمات پهن‌باند از جمله اینترنت و ارتباطات تلفنی را به بخش‌هایی از اروپا، آفریقا و بیشتر آسیا ارائه می‌داد.

IS-۳۳e دومین ماهواره‌ای بود که به‌عنوان بخشی از پلتفرم نسل بعدی EpicNG بوئینگ به فضا پرتاب شد. اولین ماهواره این سری که IS-۲۹e نام داشت، به دلیل نشت سوخت از سیستم پیشران دچار خرابی شد. اینتل‌ست در آوریل ۲۰۱۹ این ماهواره را یک خسارت کامل اعلام کرد و بعداً علت آن را یا برخورد با یک میکرومتئور یا فعالیت‌های خورشیدی عنوان کرد.

با این حال، هنوز علت شکسته شدن IS-۳۳e در مدار مشخص نشده است. مقامات اینتل‌ست مشاهده کرده بودند که این ماهواره مدت کوتاهی پس از پرتاب در هشت سال گذشته، سوخت بیشتری از حد معمول برای حفظ مدار خود مصرف می‌کند و این امر ۳.۵ سال از عمر ۱۵ ساله آن کاسته بود.

انتهای پیام/

+

آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.

عضو تلگرام آفتاب نو شدی؟ اگه نه تا دیر نشده کلیک کن آخرین اخبار ورزشی رو اونجا ببین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn