عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان
به گزارش اقتصادنیوز، بازار طلا و سکه اولین روز هفته را با عقب نشینی محسوس از مرزهای مقاومتی سپری کرد و معامله گران شاهد سقوط شدید قیمت طلای آبشده و سکه امامی در مقایسه با هفته گذشته بودند؛ روندی که براساس بررسی اقتصادنیوز، یکی از بزرگترین کاهش ارزشها در سال جاری محسوب میشود.
فعالان بازار معتقدند فارغ از تنشهای سیاسی، عرضه سکههای جدید با تاریخ ضرب امسال توسط بانک مرکزی نیز یکی از عوامل فشار بر قیمتها در بازار طلا و سکه بوده است. به عقیده این گروه تداوم روند نزولی قیمت طلا و سکه در گرو عقب نشینی ادامه دار قیمت دلار خواهد بود؛ چرا که بازار جهانی امروز در تعطیلات پایان هفته میلادی به سر می برد و خبری از اثرگذاری اونس طلا نیست.
با این حال، قیمت طلای آبشده معاملات روز گذشته را در ۱۹ میلیون و ۵۰ هزار تومان آغاز کرد و پس از مدتی، با افزایش ۱۱۰ هزار تومانی به ۱۹ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان رسید. طلای آبشده در نیمه دوم معاملات با تغییر روند کاهشی شد و به کف کانال ۱۹ میلیون تومان رسید. در نهایت طلای آبشده با کاهش قیمت دلار بازار در معاملات پشت خطی، کانال ۱۹ میلیون تومان را از دست داد.
براساس بررسی خبرنگار اقتصادنیوز، حباب طلای آبشده هم با کاهش به زیر یک درصد رسید که براین اساس ۱۲۰ هزار تومان از قیمت طلای آبشده در بازار حباب دارد. هر گرم طلای ۱۸ عیار هم روز گذشته به قیمت چهار میلیون و ۴۲۳ هزار تومان معامله شد که نشان از ثبات نسبی در مقایسه با تغییرات اخیر بازار دارد.
سکه امامی اما معاملات روز گذشته را با افت قیمت سه و نیم میلیون تومانی سپری کرد. این فلز گرانبها معاملات شنبه را در ۵۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان آغاز کرد، اما به دلیل فشار فروش و افت تقاضا، تا محدوده ۵۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان عقب نشست. سکه امامی در نیمه دوم معاملات هم در مسیر نزولی حرکت کرد و در نهایت در مرز مهم ۵۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان جا خوش کرد. حباب سکه هم با ریزش پنج درصدی به ۱۹ درصد رسید که کمترین میزان حباب از ابتدای اردیبهشت امسال است.
نیمسکه و ربعسکه نیز روز شنبه با کاهش قیمت مواجه شدند و با تغییر کانال به ترتیب ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و ۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت گذاری شدند. سکه گرمی نیز با قیمت ۸ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان معامله شد.
به گزارش اقتصادنیوز، اظهارات نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در روز شنبه از جمله نکات جالب توجه بود که در میان فعالان بازار دست به دست شد. بذرافشان از کاهش شدید قیمتها در بازار طلا و سکه خبر داد و گفت: «با وجود افزایش ۱۲ دلاری اونس طلا در بازارهای جهانی، قیمتها در بازار داخلی به دلیل کاهش نرخ ارز و عرضه یک میلیون سکه در بازار داخلی، افت قابل توجهی داشته است.»
با این همه، تکنیکالیستها معتقدند مرز حمایت مهم طلای آبشده در سطح ۱۸ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان قرار دارد که پیش تر از کاهش بیشتر قیمت جلوگیری کرده است. به عقیده این گروه در صورت شکستن مرز یاد شده و تثبیت قیمت در پایین آن، احتمال تداوم مسیر نزولی قوت خواهد گرفت. همچنین طلای آبشده سطح مقاومتی ۱۹ میلیون و ۱۹۰ هزار تومان را پیش روی خود دارد که عبور از این سطح میتواند نشانهای از تغییر روند نزولی به صعودی باشد.
معاملهگران فنی هم بر این باورند که روند نزولی قیمت سکه امامی در روزهای اخیر میتواند به سطحهای حمایتی و مقاومتی مشخصی وابسته باشد. بنابر ادعای این گروه، سطح ۵۰ میلیون تومان به عنوان مرز حمایتی مهم سکه شناخته میشود و اگر قیمت در این محدوده تثبیت دهد، احتمال بازگشت به سطوح بالاتر قوت خواهد گرفت. در صورت شکست این مرز، محدوده ۴۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به عنوان مرز حمایت بعدی سکه شناخته میشود.
همچنین، اولین مرز مقاومت سکه امامی در ۵۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان قرار دارد و اگر قیمت بتواند از این محدوده عبور کند، احتمال تغییر روند و آغاز مسیر صعودی کوتاهمدت قوت خواهد گرفت. مرز مقاومت دوم سکه در ۵۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است و عبور از آن نشانهای از بازگشت قوی قیمت و افزایش تقاضا در بازار خواهد بود. معاملهگران بر این باورند که مرز مقاومت ۵۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان نقش مهمی در تعیین مسیر آینده بازار خواهد داشت و عبور از آن میتواند به تداوم روند صعودی کمک کند.
در نهایت، تحلیلگران بازارهای مالی معتقدند بازار جهانی طلا در هفته آینده اصلاحاتی را تجربه خواهد کرد و در صورت کاهش تنشهای منطقهای، این اصلاحات میتواند به ثبات و کاهش قیمت طلا در بازارهای داخلی نیز منجر شود. در عین حال، تغییرات نرخ ارز و کاهش قیمت دلار در محدودههای کنونی میتواند فشار بیشتری بر قیمتهای داخلی طلا و سکه وارد کند.