به گزارش خبرگزاری آنا، مهین فرهادی زاد در ابتدای این مراسم ضمن قدردانی از عوامل برگزاری این همایش ابراز داشت: جا دارد بنده از زحمات رئیس آکادمی ملی المپیک که در حال رواج دادن تفکر و اندیشه توسعه علم و دانش با هدف حرکت به سمت و سوی قهرمانی و توسعه فعالیت های همگانی است قدردانی کنم و اعلام کنم که مطمئناً در آینده ای نزدیک شاهد تأثیرات بالقوه این حرکت مثبت در ورزش کشور خواهیم بود.
وی در ادامه ضمن اشاره به لزوم پرداختن به اختلالات روانشناسی ورزشکاران، با ذکر مثال هایی نکاتی را در رابطه با کنترل هیجان، اضطراب و استرس عنوان کرد و در ادامه به خدمات ارزنده دکتر واعظ موسوی در توسعه بحث روانشناسی ورزشی اشاره کرد و ابراز داشت: ما امروز شاهد تأثیرگزاری خدمات روانشناسی در کسب نتایج ورزشکاران در میادین بین المللی ورزشی هستیم.
در ادامه،صدر رئیس آکادمی ملی المپیک ضمن ابراز امیدواری از اینکه همایش امروز در آینده ورزش کشور مثمر ثمر واقع شود گفت: مقرر بود پنجمین همایش خدمات روانشناختی ویژه ورزشکاران حرفه ای در حضور رئیس و دبیرکل کمیته ملی المپیک برگزار شود که به دلیل سفر کاری (حضور در اجلاس روسا و دبیران کل کمیته های ملی المپیک) که به میزبانی IOC برگزار می شود شاهد حضور این عزیزان در همایش امروز نیستیم.
صدر تصریح کرد: یکی از نکاتی که تک تک ما در زندگی و حتی سازمان های مربوطه خود باید نگاه ویژهای به آن داشته باشیم، پذیرش این اصل می باشد که انسان ترکیبی از جسم و روح است و باید برای رسیدن به موفقیت به هر دو بعد توجه داشته باشیم.
وی در ادامه در خصوص اهداف اصلی برگزاری این همایش گفت: بر طبق اساسنامه کمیته ملی المپیک، آکادمی ملی المپیک به عنوان نهادی تخصصی در حوزه علم و عمل در ورزش قهرمانی است. وظیفه ما در این مجموعه تولید علم نیست بلکه کار اصلی ما تلفیق علم و عمل در ورزش است. برای ما مهم است افرادی که تخصص علمی دارند و در فضای عمل (برگزاری همایش های اینچنینی) فعالیت می کنند تجربه خود را به صورت مکتوب و مستند در خدمت ذینفعان قرار دهند تا به نحو مطلوبی شاهد فرآیند رشد سازمان و ارتقاء عملکرد ورزشکاران در عرصه های ملی و بین المللی باشیم.
سید محمدکاظم واعظ موسوی از دیگر سخنرانان مراسم افتتاحیه بود که ضمن تقدیر از نایب رئیس کمیته ملی المپیک و صدر خطاب به ایشان گفت: از اینکه سنت خود را در کمک به گسترش و غنا بخشیدن به روانشناسی ورزشی فراموش نکرده اید تشکر می کنم. ما در همایش امروز قصد تحلیل عملکرد تشکیلات فدراسیون ها را نداریم.
وی افزود: ما تعدادی متخصص هستیم که برای تبلیغ روانشناسی در ورزش کار می کنیم و قصد داریم با فعالیتهای انگیزشی و تحقیقی، در موفقیت ورزش حرفه ای اثربخش باشیم. واعظ موسوی در ادامه به ارائه گزارشی از مجموعه فعالیت های مرکز روانشناسی ورزشی آکادمی ملی المپیک در زمینه آماده سازی تیم های ملی پرداخت. حضور روانشناسان مرکز در کنار تیم های اعزامی به المپیک ۲۰۲۴ پاریس، آزمون های انجام شده و برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه مربیان و ورزشکاران اعزامی به این بازی ها از جمله موضوعای بود که واعظ موسوی به آن پرداخت.
لازم به ذکر است، ناهید کیانی “المپین تکواندو” مینو مداح “مربی تکواندو”، هانیه رستمیان و شرمینه چهلامیرانی “المپینهای تیراندازی”، علی پاکدامن “المپین شمشیربازی” و مهسا جاور “المپین رشته قایقرانی” به همراه تعداد دیگری از ورزشکاران و مربیان حاضر در بازیهای المپیک ۲۰۲۴ پاریس در این همایش یک روزه حضور داشتند.
پنجمین همایش خدمات روانشناختی ویژه ورزشکاران حرفه ای پس از برگزاری مراسم افتتاحیه مذکور، در قالب چهار پنل اصلی (بررسی روانشناختی عملکرد رشتههای با سابقه کسب مدال در المپیک ۲۰۲۴، بررسی روانشناختی عملکرد رشتههای امید مدال در المپیک ۲۰۲۴، کارکرد روانی رسانه و عملکرد ورزشکاران و بررسی روانشناختی عملکرد کاروان اعزامی به پارالمپیک ۲۰۲۴) آغاز و تا ساعت ۱۷:۰۰ امروز ۹ آبان ماه ادامه خواهد داشت.