اظهارات ولادیمیر پوتین نشان میدهد که از دیدگاه مسکو، احتمال بهبود روابط با آمریکا در صورت ریاستجمهوری کامالا هریس یا دونالد ترامپ ضعیف است.
هفته آینده، شهروندان آمریکا به پای صندوقهای رأی خواهند رفت تا رئیسجمهور بعدی خود را انتخاب کنند؛ انتخاباتی که بهنظر میرسد شامل رقابتی نزدیک بین کاندیدای دموکرات، هریس، و رقیب جمهوریخواه او، دونالد ترامپ است.
نتیجه این انتخابات پیامدهای مهمی برای روسیه خواهد داشت و تحلیلگران میگویند که بعید است هریس یا ترامپ بتوانند روابط متشنج آمریکا و روسیه را بهبود بخشند.
در ماه سپتامبر، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، در جریان یک نشست اقتصادی در ولادیوستوک با لبخندی تمسخرآمیز به پرسشی درباره انتخابات ریاستجمهوری آمریکا پاسخ داد. پوتین در آن نشست به طنز گفت که رئیسجمهور «مورد علاقه» او برای آمریکا جو بایدن بوده است، اما از آنجایی که بایدن دیگر کاندیدای انتخابات نیست، بهطور کنایهآمیز از حمایت از کامالا هریس گفت و خنده «واگیردار» او را بهعنوان یک نکته مثبت مطرح کرد.
هریس موضعی قاطع علیه مسکو داشته است، در حالی که ترامپ با وجود تحسین پوتین، در دوران ریاستجمهوریاش تحریمهای سنگینی علیه روسیه اعمال کرد.
پوتین در نشست ولادیوستوک درباره ترامپ گفت: «تحریمها و محدودیتهای بسیاری علیه روسیه وضع شد که هیچ رئیسجمهور دیگری پیش از او این کار را انجام نداده بود.»
تیموتی کولتون، استاد دانشگاه هاروارد، گفت که ممکن است کرملین ترامپ را بهعنوان یک «گزینه آشنا» اندکی ترجیح دهد. کولتون که رئیس بخش مطالعات بینالمللی آکادمی هاروارد است، گفت: «از نظر روسیه، هیچ نتیجه خوبی از این انتخابات حاصل نخواهد شد.»
نظر هریس و ترامپ در مورد روسیه چیست؟
هریس وعده حمایت از اوکراین را داده و بهنظر میرسد که احتمالاً کمکهای نظامی و اقتصادی دولت بایدن را به این کشور ادامه خواهد داد، در حالی که ترامپ ابراز تمایل به مذاکره برای پایان دادن به درگیری کرده و احتمالاً تحریمها علیه روسیه را لغو خواهد کرد.
از زمان تهاجم گسترده روسیه به اوکراین در اوایل سال ۲۰۲۲، آمریکا بیش از ۵۹.۵ میلیارد دلار (۵۴.۹ میلیارد یورو) کمک تسلیحاتی و مالی به کییف ارائه کرده است.
همچنین سناتور اوهایو، جی دی ونس که ترامپ او را معاون خودش اعلام کرده، پیشنهاد کرده که اوکراین باید مناطق اشغالی توسط روسیه را غیرنظامی کرده و بیطرفی خود را اعلام کند، سیاستی که کییف آن را رد کرده ولی مورد تأیید مسکو است.
علاوه بر این، هریس بهطور علنی از روسیه در مسائل حقوق بشر بهویژه در رابطه با مرگ رهبر مخالفان روسیه، الکسی ناوالنی، در زندان انتقاد کرده و مرگ او را «نشانهای دیگر از بیرحمی پوتین» دانسته است.
در مقابل، ترامپ وضعیت ناوالنی را با دردسرهای قانونی خودش مقایسه کرده است. او همچنین دیدگاههایی درباره هویت جنسیتی و شرکت افراد تراجنسیتی در ورزش زنان ابراز کرده که مشابه رویکرد واپسگرایانه روسیه در زمینه حقوق دگرباشان و به موازات «ارزشهای سنتی» محافظهکارانه تحت حکومت پوتین حمایت است.
توافقات هستهای نیز از موضوعات مورد بحث است، زیرا پیمان نیواستارت، آخرین معاهده تسلیحات هستهای باقیمانده بین آمریکا و روسیه، قرار است در سال ۲۰۲۶ منقضی شود.
انتظار میرود هریس از تمدید این پیمان، در راستای سیاستهای بایدن، حمایت کند. اما ترامپ پیشتر با خروج از پیمان تسلیحات هستهای میانبرد (آیاناف)، خواستار معاهده جدیدی شده که روسیه و چین را نیز شامل شود.
در نهایت، موضع کرملین در مورد انتخابات ریاستجمهوری آمریکا بستگی به این دارد که آیا برنده نشانههایی از تغییر سیاست در مورد اوکراین، ناتو یا توافقات هستهای ارائه میدهد یا نه.
دوره ریاستجمهوری ترامپ باعث تنش با ناتو شد، زیرا او تعهد آمریکا برای دفاع از متحدانی که به حد کافی هزینههای دفاعی نمیپردازند را زیر سؤال برد و اصل دفاع متقابل در این پیمان را به چالش کشید.
ترامپ هشدار داده که اگر دوباره انتخاب شود، از دفاع از کشورهایی که در هزینه دفاعی ناتو مشارکت نمیکنند، خودداری خواهد کرد و افزود که در آن صورت، روسیه میتواند «هر کاری که دلش میخواهد» در آن کشورها انجام دهد.
هریس گفته که تعهد آمریکا به ناتو «قوی و خللناپذیر» است. این موضع در تضاد با اظهارات ترامپ است که گفته اعضای غیرمتحد ممکن است با تهاجم روسیه مواجه شوند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰