تاریخ انتشار : چهارشنبه 23 آبان 1403 - 8:14
21 بازدید
کد خبر : 382431

راهکار ویژه برای تامین برق در این استان

راهکار ویژه برای تامین برق در این استان

به گزارش اقتصادنیوز، روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: استان یزد با توجه به تابش بالای خورشید، در این مسیر برنامه‌‌‌ریزی‌‌‌های خوبی انجام داده و از چند سال قبل تولید بالای انرژی خورشیدی را در سند یزد نوین پیش‌بینی کرده است. ۲هزار مگاوات انرژی خورشیدی در چهار سال در این خصوص مسوول پیگیری انرژی خورشیدی در سند

به گزارش اقتصادنیوز، روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: استان یزد با توجه به تابش بالای خورشید، در این مسیر برنامه‌‌‌ریزی‌‌‌های خوبی انجام داده و از چند سال قبل تولید بالای انرژی خورشیدی را در سند یزد نوین پیش‌بینی کرده است.

۲هزار مگاوات انرژی خورشیدی در چهار سال

در این خصوص مسوول پیگیری انرژی خورشیدی در سند «یزد نوین» از برنامه‌‌‌ریزی برای ساخت ۲۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در یزد طی چهار سال آینده خبر داد و گفت: استان یزد، قطب آینده انرژی خورشیدی ایران است که می‌توان از این منبع تجدیدپذیر به منظور کاهش خاموشی‌‌‌ها و حفظ محیط‌زیست بهره برد.

محمود وجدانی افزود: با توجه به چالش‌‌‌های تامین سوخت برای نیروگاه‌‌‌های گازی و آلودگی‌‌‌های زیست‌‌‌محیطی ناشی از آنها، حرکت به سمت انرژی خورشیدی یک ضرورت است و با توجه به ظرفیت بالای یزد در زمینه انرژی خورشیدی، به‌ویژه در فصل تابستان، می‌تواند به تامین بخشی از نیازهای انرژی کشور کمک کند.

یزد باید در تولید انرژی خورشیدی پیشرو باشد

در این خصوص استاندار دولت چهاردهم در یزد گفت: انرژی خورشیدی یک انرژی تجدیدپذیر، مفید و به‌‌‌روز است و باید از این ظرفیت فوق‌‌‌العاده در استان استفاده کنیم.

محمدرضا بابایی افزود: اگر در استان فقط ۶۰ میلی‌متر بارندگی را داریم، در نقطه مقابل سه‌هزار ساعت تابش نور خورشید را داریم و یزد می‌تواند در زمینه تولید انرژی خورشیدی پیشرو باشد؛ البته حاکمیت نیز حامی ما خواهد بود و موارد بیشتری از اشتغال‌زایی نیز در پرتو اقتصاد خورشیدی محقق خواهد شد؛ از این رو باید نقشه راه از سوی همکاران ما طراحی شود و ما نیز پشتیبان خواهیم بود.

محمدرضا بابایی با تاکید بر ضرورت توسعه نیروگاه‌‌‌های خورشیدی در استان برای رفع ناترازی انرژی معتقد است که با توجه به ظرفیت‌‌‌های یزد در زمینه تولید انرژی خورشیدی بهره‌‌‌گیری از این قابلیت فوق‌العاده در دستور کار ویژه استان قرار خواهد داشت.

بخش خصوصی راغب به توسعه انرژی خورشیدی

در این خصوص رئیس کمیسیون نفت، گاز، انرژی و پتروشیمی اتاق یزد با بیان اینکه مساله انرژی در واقع مساله امنیتی کشور است، اظهار کرد: به دلیل عدم تدوین ‌سند جامع استان، با بلاتکلیفی مواجه هستیم؛ همچنین با مشکلات دیگری نظیر عدم‌حکمرانی انرژی در استان، ‌متولی جامع نداشتن برای تصمیم‌گیری در خصوص برق، گاز و سوخت در حوزه انرژی استان و عدم‌اجرای قوانین و مقررات تشویقی برای صنایع نظیر عدم‌قطعی برق و گاز به دلیل اجرای صرفه‌‌‌جویی در مصرف انرژی یا عدم‌پرداخت هزینه‌‌‌های ناشی از صرفه‌‌‌جویی مطرح در قوانین نیز روبه‌‌‌رو هستیم.

احمد عشقان‌ملک افزود: باوجود ناترازی برق و خاموشی که در تابستان گذشته با آن مواجه بودیم، سازمان امور مالیاتی، در زمینه اخذ مالیات همان درصدی را لحاظ کرده که بر اساس برداشت خود آنها بوده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر در استان ۸۰ مورد متقاضی برق خورشیدی داریم که بیش از ۱۵۰۰ مگاوات درخواست دادند اما متاسفانه تاکنون تنها سه طرح یعنی در حدود ۱۲۰ مگاوات به سرانجام رسیده، از این رو تقاضا داریم در طول یک ماه، کمیته‌‌‌ای تشکیل شده و از این ۸۰ نفر درخواست ادامه فعالیت صورت گیرد و مشکلات آنها نظیر تخصیص ارز و کمبود سرمایه و… بررسی شود.

به نظر می‌رسد تنها راهکار ضروری یک دهه سیاستگذاری غلط و عدم‌سرمایه‌گذاری در حوزه تولید برق که باعث ۳۰‌هزار مگاوات کسری انرژی و متعاقبا خاموشی بخش خانگی، چاه‌های کشاورزی و حتی برق ایستگاه‌‌‌های پمپاژ خط انتقالی آب شده، فرهنگ‌سازی در خصوص استفاده از انرژی خورشیدی در بخش اصلی مصرف همچون صنایع و منازل با طراحی طرح‌های تشویقی و برطرف کردن موانع باشد. ضمن اینکه با توجه به اینکه انرژی خورشیدی برای استان یزد حیاتی و آغازگر فصل جدیدی از پیشرفت در استان تلقی می‌شود باید هر‌چه سریع‌تر با هدف پویایی و بالندگی و حفظ اشتغال صنایع و معادن، در مسیر توسعه و گسترش انرژی خورشیدی با استفاده از فناوری‌های روز دنیا وارد میدان عمل شود.

منبع خبر

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

advanced-floating-content-close-btn