تخریب المان‌های رژیم در دانشگاه‌های آمریکا

ندا اظهریخبرنگار

کالج‌ها و دانشگاه‌های کشور آمریکا به‌طور قابل توجهی موضع خود را نسبت به سرکوب تظاهرات تغییر داده‌اند. به‌عنوان مثال با شروع ترم پاییز دانشگاه کلمبیا دسترسی به پردیس اصلی خود را محدود کرد. دانشگاه «نورث وسترن» نیز سیاست جدیدی را برای تظاهرات و آزادی بیان اتخاذ و اعلام کرد هیچ کس حق ایجاد اختلال و ممانعت و جلوگیری از انجام فعالیت‌های معمول دانشگاه را ندارد. اما در این بین گروه کوچکی از اعضای هیئت‌علمی مستقر در این دانشگاه، در ۲۰ نوامبر، به‌طور عمدی سیاست‌های جدید این دانشگاه را با برگزاری یک اعتراض کوچک در میدان مرکزی محوطه دانشگاه نقض کردند. طبق قوانین این دانشگاه تظاهرات دانشجویی پیش از ساعت ۳ بعدازظهر ممنوع است. علاوه بر این دانشگاه موارد دیگری هم وجود دارد؛ به‌عنوان مثال، ۴ دانشجوی دانشگاه «ایلینویز» به‌تازگی در دو جلسه استماع پیش از برگزاری جلسه شرکت کردند. دانشجویان به دلیل شرکت در کمپین‌های اعتراضی دانشگاهی با اتهامات خرابکارانه ممکن است به سه سال حبس محکوم شوند. همچنین در ویرجینیا، پلیس به منزل دو دانشجوی دانشگاه «جورج میسون» هجوم بردند که در اعتراض به حملات رژیم‌صهیونیستی با رنگ روی دیوار‌ها، جملات اعتراضی نوشته بودند و این دو دانشجو چهار سال از ورود به دانشگاه محروم شدند. 

واکنش به اعتراضات خاموش کتابخانه‌ای 

در دسامبر ۲۰۲۳، حدود ۱۰۰ دانشجوی دانشگاه هاروارد به طرفداری از مردم فلسطین و غزه در کتابخانه Widener این دانشگاه اعتراضات خاموش و غیرخرابکارانه‌ای را کلید زدند؛ به‌طوری که بروشور‌هایی را به پشت لپ‌تاپ‌های خود چسباندند یا برگه‌هایی حاوی جملات اعتراضی را روی میز گذاشتند و قریب یک ساعتی را به این شکل به مطالعه پرداختند. درست است که این شیوه اعتراضی، بزرگ‌ترین اعتراض در این دانشگاه نبوده اما مقامات هاروارد را برای کنترل و لغو این شیوه اعتراضی به دردسر انداخت. دانشگاه هاروارد برای مقابله با آن‌ها، به‌طور موقت ده‌ها دانشجو و عضو هیئت‌علمی را پس از شرکت در اعتراض خاموش کتابخانه‌ای از ورود به کتابخانه منع کرد. در این میان دانشگاه‌های پنسیلوانیا و ایندیانا نیز تلاش‌هایی را برای مقابله با تظاهرات خاموش انجام داده‌اند. 

تخریب المان‌های صهیونیستی در ۹ دانشگاه

اعتراض‌های کتابخانه‌ای مانند اعتراضی که در دانشگاه هاروارد اتفاق افتاد، در سایر دانشگاه‌ها مانند «تولین» و «تگزاس» در «آستین» آمریکا نیز اتفاق افتاده است. دانشجویان معترض در این دانشگاه‌ها، تابلو‌های نواری حاوی پیام‌های اعتراضی نظیر «نسل‌کشی، بودجه شهریه ماست» را روی لپ‌تاپ‌های خود قرار داده‌اند. در این میان، سخنگوی دانشگاه هاروارد اعلام کرده است که بیانیه ژانویه ۲۰۲۴ که از سوی مدیر این دانشگاه صادر شده بود، به‌وضوح نشان می‌دهد تظاهرات در کتابخانه‌ها یا سایر فضا‌های دانشگاهی که به‌منظور فعالیت‌های آکادمیک مورد استفاده قرار می‌گیرند، مجاز نیست. علاوه‌براین، مقامات دانشگاهی در «نورث وسترن» و «کالیفرنیا» برای محدود کرد اعتراض‌ها و به دنبال آن، ممنوعیت حضور ساختار‌های غیرمجاز در محوطه دانشگاه، اقدام به ویرانی «سوکّوت» در خلال «جشن آلونک‌ها» به‌عنوان جشن برداشت محصول یهودیان کرده‌اند که این مسئله، اعتراض دانشجویان یهودی را نیز به دنبال داشت و معتقد بودند دانشگاه تنها به محدود کردن اعتراض‌های دانشجویی اهمیت داده و مناسبات مذهبی برای آن‌ها اهمیتی ندارد. دانشجویان معترض و حامی فلسطین تابلو‌هایی را روی این آلونک‌ها اضافه کرده بودند که روی آن نوشته شده بود: «از تسلیح رژیم‌صهیونیستی دست بردارید.» به نظر می‌رسد به دلیل ممنوعیت استقرار ساختار‌های غیرمجاز، این «سوکّوت»‌ها در ۹ دانشگاه حذف شده‌اند. 

به‌رغم تمام تبلیغاتی که دانشگاه‌های خارجی از جمله دانشگاه‌های آمریکایی در مورد موفقیت خود در کنترل اعتراض‌ها داشته‌اند، اما به نظر می‌رسد برخی چیز‌ها تغییر نکرده‌اند و به همان روال قبلی در حال انجام است. هنوز هم توافق اندکی پیرامون ایمن بودن یک دانشگاه مطرح است. «کوپل»، رئیس دانشگاه ایالتی «مونتکلر» آمریکا عنوان کرده است: «حضور افسران پلیس مستقر در دانشگاه برای مقابله با تظاهرات دانشجویان به منظور محافظت از افراد حاضر در دانشگاه از جمله معترضان ضروری است. آن‌ها در نوامبر، برای مهار دانشجویان معترض، موانعی را در محوطه دانشگاه جاگذاری کردند. تظاهرات در محوطه دانشگاه به طور مسالمت‌آمیزی دنبال می‌شود و دانشجویان معترض نیز مسئولانه در آن مشارکت کرده‌اند.» این در حالی است که برخی اعضای انجمن‌های دانشگاهی از کوپل خواسته‌اند تجمعات و اعتراض‌های حمایتی از فلسطین را به طور کلی ممنوع کند. اما او تاکنون در مقابل این فشار‌ها مقاومت کرده است. به‌رغم اینکه دانشگاه‌ها نسبت به سرکوب اعتراض‌های دانشجویی اقداماتی را انجام می‌دهند، اما مدیران و اعضای هیئت علمی معتقدند دولت فدرال به رهبری ترامپ نیز می‌تواند تغییرات بیشتری را در مؤسسات و دانشگاه‌ها با شرایط ملتهب ایجاد کند. اما هنوز ابهاماتی در آینده این روند وجود دارد. 

متن کامل گزارش ندا اظهری خبرنگار گروه دانشگاه را در روزنامه فرهیختگان بخوانید. 

+

آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn