تسلیحات راهبردی سنگین سوریه پس از سقوط اسد چه می‌شوند؟

اسرائیل اعلام کرد که علیه «سیستم‌های تسلیحاتی استراتژیک» در داخل سوریه حملات هوایی انجام داده ولی در عین حال هم گفته است که عملیات نیروهای زمینی این کشور در داخل خاک سوریه یک گام «محدود و موقت» است.

تسلیحات راهبردی سنگین سوریه پس از سقوط اسد چه می‌شوند؟ تسلیحات راهبردی سنگین سوریه پس از سقوط اسد چه می‌شوند؟

اسرائیل اعلام کرد که علیه «سیستم‌های تسلیحاتی استراتژیک» در داخل سوریه حملات هوایی انجام داده ولی در عین حال هم گفته است که عملیات نیروهای زمینی این کشور در داخل خاک سوریه یک گام «محدود و موقت» است.

مقامات اسرائیلی دیروز دوشنبه نهم دسامبر (۱۹ آذر) اعلام کردند که اسرائیل با هدف دفع هر گونه تهدید احتمالی در نتیجه سرنگونی بشار اسد در سوریه، حملات هوایی خود به انبارهای تسلیحات پیشرفته سوریه را افزایش و حضور زمینی «محدود» نیروهای نظامی خود در سوریه را حفظ خواهد کرد.

کما اینکه ارتش اسرائیل روز دوشنبه گزارش داد که سرلشکر شلومی بایندر، رئیس اطلاعات ارتش اسرائیل، در جریان سقوط رژیم بشار اسد، با شیخ موفق طریف، رهبر جامعه دروزی اسرائیل دیدار کرده است.

یسرائیل کاتس، وزیر دفاع اسرائیل اعلام کرد که ارتش این کشور «تسلیحات راهبردی سنگین سوریه مانند سامانه‌های پدافند هوایی، موشک‌های زمین به هوا و زمین به زمین، موشک‌های کروز، راکت‌های دوربرد و موشک‌های دفاع ساحلی را منهدم خواهد کرد.»

یک مقام ارشد اسرائیلی نیز اشاره کرد که این حملات هوایی در روزهای آینده ادامه خواهد داشت. گیدئون سعار، وزیر امور خارجه اسرائیل در عین حال تاکید کرد که اسرائیل هیچ علاقه‌ای به دخالت در امور داخلی سوریه ندارد و تنها به فکر دفاع از شهروندان خود است.

سعار به خبرنگاران در بیت‌المقدس توضیح داد که «به همین دلیل است که [اسرائیل] به سیستم‌های تسلیحات راهبردی [سوریه] مانند سلاح‌های شیمیایی باقی‌مانده یا موشک‌ها و راکت‌های دوربرد حمله می‌کند تا به دست افراط‌گرایان نیفتند.»

اسرائیل در حالی که هنوز با پیامدهای حمله حماس در اکتبر ۲۰۲۳ دست به گریبان است، مدعی است که این اقدامات را برای جلوگیری از هرگونه تهدید احتمالی از جانب همسایه دیگر خود یعنی سوریه انجام می‌دهد.

حضور نیروهای زمینی اسرائیل در خاک سوریه

نیروهای اسرائیلی تا اینجای کار هم مین‌های زمینی را پاکسازی کرده و در ماه اکتبر موانع جدیدی در مرز بین «بلندی‌های جولان اشغالی توسط اسرائیل» با «منطقه حائل نظامی‌زدایی شده در مرز سوریه» ایجاد کردند.

ارتش در اوایل روز یکشنبه اعلام کرد که نیروهای زمینی خود را به این منطقه حائل غیرنظامی به مساحت ۴۰۰ کیلومتر مربع فرستاده است. این منطقه حائل در «توافقنامه جدایی بین نیروهای سوریه و اسرائیل» در سال ۱۹۷۴ ایجاد شد و توسط «نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل متحد – UNDOF» بر آن نظارت می‌شود.

ارتش اسرائیل روز دوشنبه تصاویری از کماندوهای خود که در منطقه کوه حِرمون سوریه مستقر شده‌اند را منتشر کرد.

سعار در عین حال گفت که استقرار این نیروها کاملاً محدود است و «اساساً محدود به مناطق نزدیک به مرز بوده، و از چند صد متر تا یک یا ۳ کیلومتر متغیر است.

وی تاکید کرد که «این یک اقدام بسیار محدود و موقتی است که ما به دلایل امنیتی انجام دادیم.»

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل هم قرار است شامگاه دوشنبه یک کنفرانس مطبوعاتی برگزار کند که احتمالا به حوادث سوریه نیز اشاره خواهد داشت.

+

آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn