در سال ۲۰۲۳، بیش از ۱۳۲ میلیون نوزاد در سراسر جهان متولد شدند. این آمار معادل حدود ۱۵,۰۰۰ نوزاد در هر ساعت است. اینفوگرافی زیر، با به تصویر کشیدن تعداد تولد نوزادان به تفکیک کشورها نشان میدهد که کشورهای پرجمعیت جهان در رشد جمعیت جهانی چه سهمی دارند. دادههای این گزارش از جدیدترین گزارش پیشبینی جمعیت سازمان ملل متحد استخراج شده و اعداد گرد شدهاند.
رتبهبندی کشورها از نظر تعداد تولدها (۲۰۲۳)
در صدر این فهرست، هند در سال ۲۰۲۳ بیش از ۲,۶۰۰ تولد در هر ساعت داشته است. این رقم بیش از دو برابر چین (حدود ۱,۰۰۰ تولد) است.
توجه: اعداد به نزدیکترین عدد صحیح گرد شدهاند.
تقریباً یک چهارم از کل تولدهای جهان در هر ساعت، در هند یا چین رخ میدهد.
در ادامه فهرست، نیجریه (۸۵۷) و پاکستان (۷۸۶) تعداد تولدهای نزدیک به همی دارند، همچنین اندونزی (۵۱۲)، جمهوری دموکراتیک کنگو (۴۹۹) و اتیوپی (۴۶۹).
ایالات متحده (۴۱۸) و بنگلادش (۳۹۸) این فهرست را تکمیل میکنند که نیمی از کل تولدهای جهانی در هر ساعت را به خود اختصاص میدهند.
این فهرست به طور طبیعی با فهرست ۹ کشور پرجمعیت جهان مطابقت دارد، با دو استثنا: جمهوری دموکراتیک کنگو به جای برزیل و اتیوپی به جای روسیه.
رشد جمعیت در کنار کاهش نرخ تولد
با وجود این اعداد به ظاهر بزرگ، تمام کشورهای این فهرست با کاهش نرخ تولد مواجه هستند.
این موضوع لزوماً بد نیست؛ رشد آهستهتر جمعیت میتواند به معنای فرصتهای آموزشی بهتر و افزایش شانس اشتغال باشد.
سود جمعیتشناختی (Demographic Dividend) اصطلاحی است که به این وضعیت اشاره دارد. با نرخ مرگ و میر نسبتاً پایین، جمعیت در سن کار میتواند گسترش یابد. با کاهش تعداد افراد تحت تکفل، بهرهوری میتواند افزایش یابد و درآمد سرانه و مصرف نیز رشد کند.
اما برای برخی کشورها مانند چین، نرخ تولد از نرخ مرگ پایینتر رفته است. در واقع، جمعیت چین به طور رسمی از سال ۲۰۲۲ شروع به کاهش کرده است. اگرچه بهرهوری نیروی کار همچنان بالاست، اما جمعیت رو به پیری میتواند محدودیتهایی برای رشد اقتصادی ایجاد کند.
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.