نقش این ماده غذایی در پیشگیری از پوکی استخوان

 تحقیقات جدید ارتباطی بین خوردن تخم مرغ و بهبود تراکم استخوان پیدا کرده است که نشان دهنده کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان است. تخم‌مرغ صبحگاهی شما هم می‌تواند انرژی زیادی به شما برای شروع روزتان بدهد و هم ممکن است اسکلت شما را تقویت کند.

یک مطالعه جدید نشان داد که مصرف تخم مرغ کامل با تراکم استخوان بیشتر مرتبط بوده است؛ این تحقیق در ژانویه در Food and Function منتشر شد.

غذاهای غنی از کلسیم مانند سبزیجات برگ‌دار و محصولات لبنی مدت‌هاست که به عنوان سالم‌ترین گزینه ها برای سلامت استخوان‌ها در رتبه اول قرار داشته‌اند، اما آنها تنها غذاهایی نیستند که از یک بافت استخوانی سالم پشتیبانی می‌کنند. این تحقیق جدید ثابت کرده است که تخم مرغ را به عنوان یکی دیگر از گزینه های غذایی برای کاهش خطر پوکی استخوان باید در رژیم غذایی ما قرار بگیرد.

دکتر Weihong Chen، سرپرست بخش بهداشت حرفه ای و محیطی در دانشگاه علم و فناوری Huazhong، گفت : «این اولین مطالعه ای نیست که مصرف تخم مرغ را با سلامت استخوان مرتبط می کند.» چن خاطرنشان کرد: «تحقیقات اضافی، مانند مطالعه سال ۲۰۲۱ در مجله سلامت میانسالی، همچنین رابطه بین خوردن تخم مرغ کامل و داشتن استخوان‌های محکم‌تر را شناسایی کرده است.

بررسی ارتباط بین مصرف تخم مرغ و تراکم استخوان

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه چگونه یک رژیم غذایی غنی از تخم مرغ ممکن است بر سلامت استخوان افراد تأثیر بگذارد، چن و همکارانش مطالعه ای را شامل بیش از ۱۹۰۰۰ نفر که در نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه شرکت کرده بودند، طراحی کردند. این مطالعه طولی از اوایل دهه ۱۹۶۰ وجود داشته است، اما این مطالعه از داده های جمع آوری شده از ۲۰۰۵-۲۰۱۰، ۲۰۱۳-۲۰۱۴ و ۲۰۱۷-۲۰۱۸ استفاده کرده است.

محققان به تراکم استخوان (BMD) این شرکت کنندگان و همچنین نتایج نظرسنجی آنها در مورد مصرف تخم مرغ دسترسی داشتند. تجزیه و تحلیل این تیم نشان داد شرکت‌کنندگانی که روزانه حداقل ۳.۵۳ اونس تخم‌مرغ کامل مصرف می‌کردند، تقریباً دو تخم‌مرغ بزرگ، به طور قابل‌توجهی سطح BMD را در استخوان ران و ستون فقرات خود افزایش دادند.

تراکم معدنی استخوان(BMD)، کلسیم و سایر مواد معدنی موجود در استخوان ها را اندازه گیری می کند. BMD پایین نشانه پوکی استخوان است و احتمال شکستگی آن‌ها بیشتر می‌شود.

افراد مسن بیشتر در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان قرار دارند، زیرا با افزایش سن، بیشتر از آنچه که بافت استخوانی می‌سازیم، از دست می‌دهیم. به ویژه، زنان مسن‌تر ممکن است بیشتر به این بیماری مبتلا شوند زیرا سطح استروژن (که به ساخت و حفظ استخوان‌های سالم کمک می‌کند) پس از یائسگی کاهش می‌یابد.

اما سن و جنسیت تنها عواملی نیستند که در خطر ابتلا به پوکی استخوان در افراد نقش دارند. تغذیه ناکافی، سطوح پایین فعالیت بدنی، سیگار کشیدن، نوشیدن الکل و استفاده طولانی مدت از برخی داروها مانند کورتیکواستروئیدها همگی می توانند فرد را در معرض خطر استخوان های ضعیف و شکننده قرار دهند.

چرا تخم مرغ می تواند استخوان ها را سالم نگه دارد؟

تخم مرغ بخاطر کم کالری بودن و همچنین به دلیل داشتن مقدار متوسط پروتئین (حدود ۶ گرم در هر تخم مرغ بزرگ) شناخته شده است. با این حال، افراد ممکن است به تخم مرغ به عنوان راهی برای محافظت از سلامت استخوان‌های خود روی نیاورند، هر چه باشد، تخم‌مرغ غنی از کلسیم نیست و تنها حاوی ۲۴ میلی‌گرم یا حدود ۲ درصد از مصرف روزانه توصیه‌شده کلسیم در بزرگسالان است.

اما طبق مطالعه جدید Food and Function، به نظر می رسد تخم مرغ گروهی از آنزیم های بدن به نام آلکالین فسفاتاز را فعال می کند که می تواند استخوان ها را تقویت کند.

چن توضیح داد: «آلکالین فسفاتاز (ALP) گروهی از آنزیم‌ها است که عمدتاً در کبد، استخوان‌ها، کلیه‌ها و غیره وجود دارد و نشانگر زیستی متابولیسم استخوان است. مصرف تخم مرغ کامل می تواند بر تولید ALP تأثیر بگذارد که به طور قابل توجهی بر تراکم استخوان ران و ستون فقرات کمری تأثیر می گذارد.»

محققان دریافتند که پس از مصرف تخم مرغ نقش ALP حدود ۷۲ درصد بر تراکم استخوان در استخوان ران و ۸۳ درصد در ستون فقرات کمری است. چن گفت: «این امر نشان می‌دهد بخش بزرگی از مزایای مصرف تخم‌مرغ در این نواحی استخوانی به دلیل تأثیر آنها بر سطح ALP است.»

علاوه بر این اثر آنزیمی، تخم مرغ همچنین غنی از چندین ماده مغذی است که از استخوان های سالم حمایت می کند.

کاترین پایپر، متخصص تغذیه و موسس The Age-Defying Dietitian، گفت :«تخم مرغ حاوی ویتامین D است که به بدن شما کمک می کند کلسیم را جذب کند؛ علاوه بر این، تخم مرغ مملو از پروتئین، روی و سایر مواد معدنی است که به سلامت کلی استخوان کمک می کند.»

در حقیقت، پروتئین موجود در تخم‌مرغ یکی دیگر از علت هایی است که بدن می تواند استخوان سازی بهتری داشته باشد.

چن معتقد است: «تخم مرغ منبع عالی پروتئین است و مطالعات قبلی نقش ضروری پروتئین را در متابولیسم کلسیم و فسفر، انتقال ویتامین و تعادل بازسازی استخوان نشان داده اند. پروتئین تخم مرغ حتی حاوی توالی اسیدهای آمینه به نام پپتیدهای فعال زیستی است که ممکن است مزایای بیشتری برای استخوان ها داشته باشد.»

افزودن تخم مرغ به رژیم غذایی

سال‌هاست که بحث درباره سلامت تخم‌مرغ‌ها ادامه دارد و نگرانی‌هایی در مورد کلسترول بالا یا بیماری‌های قلبی عروقی مطرح می شود؛ با این حال، تحقیقات نشان می دهد که تخم مرغ می تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم برای قلب باشد و انجمن قلب آمریکا حتی آمریکایی ها را تشویق می کند که روزانه تخم مرغ را به عنوان منبع پروتئین با کیفیت بالا بخورند.

پایپر افزود: «مطالعات نشان می دهد که مصرف متوسط تخم مرغ (حدود یک تا دو تخم مرغ کامل در روز) به میزان قابل توجهی بر سطح کلسترول در افراد سالم تأثیر نمی گذارد.»

به گفته پایپر، افرادی که از قبل کلسترول بالایی دارند، باید در مورد مصرف تخم مرغ خود با پزشک خود صحبت کنند، اما به طور کلی، خوردن حدود دو عدد تخم مرغ در روز به نظر می رسد سلامت قلب و استخوان را افزایش می دهد.

هنگامی که تخم مرغ را در یک رژیم غذایی سالم قرار می دهید، فقط به یاد داشته باشید که نحوه پختن آنها هم اهمیت زیادی دارد. پایپر پیشنهاد کرد: «تخم‌مرغ‌ها را با حداقل روغن نیمرو کنید، آب‌پز کنید یا کمی هم بزنید. این روش‌های پخت، فواید تغذیه‌ای تخم‌مرغ را بدون افزودن چربی‌های ناسالم به حداکثر می‌رسانند.»

او افزود:« تخم مرغ را با غذاهای غنی از مواد مغذی مانند سبزیجات، غلات کامل و میوه ها ترکیب کنید. به مصرف املت های پر از سبزیجات، نان تست آووکادو، سالاد یا ساندویچ های گندم کامل حاوی تخم مرغ فکر کنید.»

سلامت نیوز

+

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn