میر افزود: در میان سایر عوامل، مصرف چربی ترانس خطر مرگ را افزایش میدهد، این نوع چربی به طور طبیعی در برخی از غذاها وجود دارد، اما بیشتر به صورت صنعتی تولید میشود و در مارگارین، روغن نیمه جامد، غذاهای سرخ شده و محصولات پخته شده مانند بیسکویت، کیک و… یافت میشود.
وی افزود: چربی ترانس به دلیل تغییر در ساختار شیمیایی خود، میتواند سطح کلسترول LDL (کلسترول بد) را افزایش دهد و در عین حال سطح کلسترول HDL (کلسترول خوب) را کاهش دهد.
به گفته این کارشناس تغذیه، این تغییرات میتوانند منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی شوند و همچنین، مصرف مداوم چربیهای ترانس با التهاب، مقاومت به انسولین و سایر مشکلات متابولیکی مرتبط است.
میر افزود: برای کاهش مصرف چربی ترانس، میتوان از روغنهای گیاهی مانند گلرنگ، ذرت، آفتابگردان، سویا و کانولا استفاده کرد و برای دانستن اینکه چه میزان چربی ترانس در محصول وجود دارد و آیا از چربی ترانس استفاده شده است، باید به برچسب راهنمای تغذیه توجه کرد.
وی ادامه داد: توجه به سلامت قلب و عروق با انتخابهای غذایی مناسب میتواند تأثیر بسزایی در پیشگیری از بیماریها داشته باشد.