تراژدی در دره پاعَلَم

این‌ها فقط جان نبودند، امید یک کشور برای حفاظت از امنیت وطن بودند، خانواده‌هایی‌که با هزار دل خوش پسران رشیدشان را برای خدمت سربازی فرستادند تا به قول معروف مرد بار بیایند و بشوند ستون خانه و جامعه. خود این سربازان که شاید برخی از آنها زیر ۲۰ سال بودند هم هزار و یک آرزو و برنامه پس از پایان سربازی‌شان داشتند، اما همه این امیدها و آرزوها و جان‌های شیرین در یک لحظه با غفلت راننده یا جاده‌های ناایمن و اتوبوس‌های غیر استاندارد سوخت و از بین رفت.

 حوادثی که بارهادر مورد آن نوشته شده وهشدارها هم داده شده اما گویا نه گوش شنوایی برای شنیدن آن وجود دارد و حتی در سطوح پایین‌تر و اطلاع‌رسانی جزئیات حادثه واعلام آمار کشته‌ها ومصدومان نیز ناهماهنگی‌های عجیبی در میان مسئولان دستگاه‌ها به چشم می‌خورد. در حالی‌که مدیریت بحران می‌گفت شش نفر کشته شده‌اند، اما دستگاه دیگر آمار جانباختگان را عدد دیگری اعلام می‌کند که این بی‌دقتی در ارائه جزئیات، دیگر دستگاه‌های مسئول و مردم را نیز دچار سردرگمی می‌کند. محمد قدمی، رئیس هلال‌احمر استان لرستان در گفت‌وگو با خبرنگار جام‌جم گفت: بلافاصله بعد از اعلام حادثه به هلال‌احمر، چهار تیم به همراه رئیس شعبه پلدختر به محل حادثه اعزام و مشاهده کردند اتوبوس حامل سربازان به داخل دره سقوط کرده است و افرادی داخل اتوبوس واژگون گرفتار شده‌اند.   به گفته وی تیم‌های امدادی بلافاصله کار رها‌سازی را انجام دادند و سربازانی که در حال حرکت به سمت کرمانشاه بودند را از میان آهن پاره‌های اتوبوس خارج کردند و اقدامات درمانی را به همراه اورژانس انجام دادند.  قدمی با اشاره به این‌که امدادگران شش جسد از داخل اتوبوس خارج کردند، گفت: از میان مصدومان ۱۳نفر رابه اندیمشک وچهار نفررا به پلدختر منتقل کردیم که یکی از مجروحان حین انتقال، به علت شدت جراحت جانش را از دست داد. او با بیان این‌که کار رها‌سازی و انتقال در کمترین زمان انجام شد، افزود: حال چند مجروح حادثه وخیم است.  علی محمدی، مدیر روابط عمومی اورژانس پیش‌بیمارستانی لرستان نیز آمار جدیدی از قربانیان تصادف اعلام کرد و گفت: با گزارش حادثه تصادف، بلافاصله ۱۰کد آمبولانس که هشت کد مربوط به لرستان و دو کد مربوط به اندیمشک بودند، به محل حادثه اعزام شد.  در این سانحه ۱۰نفر کشته و۱۷نفر مصدوم شدند که ۱۳ نفر از مصدومان به مراکز درمانی اندیمشک و چهار نفر به پلدختر منتقل شدند. سرنشینان این اتوبوس سرباز هستند که از خوزستان به کرمانشاه اعزام شده‌اند.  سرهنگ محمد زارعی، رئیس پلیس راه لرستان هم با اشاره به این‌که علت تامه تصادف عدم توانایی راننده در کنترل وسیله نقلیه ناشی از تخطی از سرعت مطمئنه تشخیص داده شده است، گفت: «این اتوبوس ۲۷ سرنشین داشت که ۲۵ نفر آنها مسافر بودند. اتوبوس به سمت چپ جاده منحرف شد و بعد از برخورد با گاردریل به عمق دره سقوط کرد. با توجه به فصل بارندگی و لغزنده بودن جاده‌ها، رانندگان با سرعت مطمئنه رانندگی و از تغییر ناگهانی مسیر و سبقت‌های غیرمجاز خودداری کنند.»  این در حالی است که مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز هم عصر دیروز درباره آخرین وضعیت مصدومان گفت: ۱۸ مصدوم حادثه سقوط اتوبوس، به بیمارستان اندیمشک منتقل شدند که ۳ نفر به دلیل شدت جراحات وارده جان خود را از دست دادند. از ۱۵ مصدومی که در بیمارستان امام علی(ع) بستری بودند، سه نفر به بیمارستان بزرگ دزفول اعزام شدند. در حال حاضر هیچ‌یک از مصدومان در وضعیت وخیم قرار ندارند.

مرگبارترین حوادث جاده‌ای

۴۴ کشته در تصادف شاخ به شاخ دو اتوبوس

یکی از مرگبارترین سوانح ترافیکی ۱۹ شهریورماه سال ۱۳۹۲ بین دو دستگاه اتوبوس اسکانیا در کیلومتر ۲۸ محور قم به تهران رخ داد که به علت ترکیدگی لاستیک، اتوبوس از مسیر منحرف و پس از ورود به لاین مخالف با اتوبوس دیگری برخورد کرد که ۴۴ نفر کشته و ۳۹ نفر دیگر زخمی شدند.

جان باختن پنج سرباز معلم در دهشیر یزد
تیرماه سال ۱۴۰۰، یک دستگاه اتوبوس در محور زاهدان به آباده در دهشیر یزد واژگون شد و پنج نفر کشته و ۳۳ نفر مصدوم شدند. این اتوبوس حامل ۳۹ سرنشین از جمله ده‌ها سرباز معلم از استان سیستان‌و‌بلوچستان بود که راهی شیراز بودند اما اتوبوس به دلیل نقص فنی در ترمز با یک تریلی در لاین مقابل برخورد کرد. 

تصادف و مرگ ۲۸ زائر پاکستانی در یزد
یکی از مرگبارترین سوانح ترافیکی ۱۹ شهریورماه سال ۱۳۹۲ بین دو دستگاه اتوبوس اسکانیا در کیلومتر ۲۸ محور قم به تهران رخ داد که به علت ترکیدگی لاستیک، اتوبوس از مسیر منحرف و پس از ورود به لاین مخالف با اتوبوس دیگری برخورد کرد که ۴۴ نفر کشته و ۳۹ نفر دیگر زخمی شدند.

تصادف در جاده یزد با ۱۰ کشته 
یک ماه پس از سانحه مرگبار اتوبوس دهشیر یزد، در  یک دستگاه اتوبوس اسکانیا که از بوشهر عازم مشهد بود، در کیلومتر ۱۳۰ محور یزد به طبس با انحراف اتوبوس از مسیر اصلی، ۱۰ مسافر کشته شده و ۳۶ نفر دیگر زخمی شدند.

مرگ ۱۰ دانشجوی دانشگاه علوم تحقیقات 
دی ماه سال ۱۳۹۷ یکی از سیاه‌ترین روزهای دانشجویی برای دانشجویان دانشگاه علوم و تحقیقات بود. در آن روز، اتوبوسی که حامل بیش از ۳۰ دانشجو بود ناگهان از مسیر خارج و با برخورد شدید به دیواره بتونی ۱۰ دانشجو کشته شدند. 

مرگ ۱۴ سرباز در سانحه اتوبوس
حادثه سقوط اتوبوس سربازان پادگان صفر پنج کرمان در سال ۱۳۹۵در محور نیریز به فارس اتفاق افتاد که در این حادثه ۱۴ سرباز فوت و ۶۰ نفر نیز مصدوم شدند.

+

آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn