تاریخ انتشار : پنجشنبه 28 تیر 1403 - 14:46
21 بازدید
کد خبر : 246228
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای داماد امام حسین بسته هستند

داماد امام حسین

داماد امام حسین

به گزارش پارسینه پلاس، یکی از موضوعات جالب‌توجه برای شما مخاطبان، حول محور افرادی است که از واقعه کربلا جان سالم به در برده و شهید نشدند. حسن بن حسن بن علی بن ابی‌طالب، مشهور به حسن مُثَنّیٰ داماد امام حسین (ع) بود. پدر حسن مثنیٰ امام حسن مجتبی (ع) است. مادرش خَوْلَه بنت منظور

به گزارش پارسینه پلاس، یکی از موضوعات جالب‌توجه برای شما مخاطبان، حول محور افرادی است که از واقعه کربلا جان سالم به در برده و شهید نشدند.

حسن بن حسن بن علی بن ابی‌طالب، مشهور به حسن مُثَنّیٰ داماد امام حسین (ع) بود. پدر حسن مثنیٰ امام حسن مجتبی (ع) است. مادرش خَوْلَه بنت منظور بن زَبّان فَزاری بود. (مصعب بن عبدالله، نسب قریش، ۱۹۵۳م، ص۴۶؛ ابن قتیبه، المعارف، ۱۹۶۰م، ص۱۱۲؛ طبری، تاریخ الامم، ج۵، ص۴۶۹.)

ازدواج دختر امام حسین (ع) با پسر امام حسن (ع)

همسر او، دختر عمویش، فاطمه دختر امام حسین، بود. امام حسین (ع) پیش از واقعه عاشورا دختر خود را به عقد وی درآورده بود. (نسب قریش، ۱۹۵۳م، ص۵۱؛ حسنی، المصابیح، ص۳۷۹)

به گفته ابن فندق بیهقی این ازدواج در سال شهادت امام حسین (ع) اتفاق افتاده است. (ابن‌فندق، لباب الانساب، ص۳۸۵.)

ازآنجاکه امام در روز دهم محرم ۶۱ق به شهادت رسیده، به احتمال زیاد این ازدواج در ۶۰ق و به مدت کوتاهی از روز عاشورا در مکه اتفاق افتاده است، لذا حسن مثنیٰ با همسرش فاطمه در کربلا حضور داشته‌است. (قاضی طباطبایی، تحقیقی درباره اولین اربعین، ص۳۷۷)

داماد امام حسین (ع) چرا در کربلا شهید نشد؟

حسن مثنـّی روز عاشورا در واقعه کربلا حاضر بود و احمد بن ابراهیم حسنی در روایتی به نقل از ابومخنف سن وی را در آن هنگام نوزده یا بیست سال ذکر کرده است، (قس طبری، تاریخ طبری، ج۵، ص۴۶۹.)

وی در روز عاشورا در سپاه امام حسین (ع) جنگید و زخمی و اسیر شد. دایی یا یکی از بستگان مادری‌اش به نام اسماء بن خارجه فزاری، وی را نجات داد. او در کوفه تحت درمان قرار گرفت و با بازیافتن سلامت خود به مدینه بازگشت. (مفید، الارشاد، ج۲، ص۲۵؛ ابن طاووس، ص۶۳)

شهادت

پس از کشته شدن ابن‌اشعث در سال ۸۵ قمری، حسن مثنی نیز متواری شد، سرانجام فرستادگان ولید بن عبدالملک او را مسموم کردند و به قتل رساندند. جنازه او را به مدینه منتقل کردند و در بقیع به خاک سپردند. (المصابیح، ص۳۸۲؛ ابن عنبه، عمدهالطالب، ص۱۰۰)

منبع: نمناک

+

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

advanced-floating-content-close-btn