تاریخ انتشار : دوشنبه 30 مهر 1403 - 23:43
13 بازدید
کد خبر : 356858

برگزاری پیش‌نشست کنفرانس حکمرانی و نظام سیاستگذاری فرهنگی

برگزاری پیش‌نشست کنفرانس حکمرانی و نظام سیاستگذاری فرهنگی

جامعه ورزشی آفتاب نو: به گزارش بهداشت نیوز دکتر ابراهیم شکرانی در نشست خبری اولین کنفرانس ملی حکمرانی و نظام سیاست‌گذاری فرهنگی، با اشاره به چهلمین سالگرد تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ما امسال وارد چهلمین سال این شورا می‌شویم. اگر با نگاه به بیانیه گام دوم انقلاب به گذشته بنگریم، ۴۰ سال اول

جامعه ورزشی آفتاب نو:

به گزارش بهداشت نیوز دکتر ابراهیم شکرانی در نشست خبری اولین کنفرانس ملی حکمرانی و نظام سیاست‌گذاری فرهنگی، با اشاره به چهلمین سالگرد تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ما امسال وارد چهلمین سال این شورا می‌شویم. اگر با نگاه به بیانیه گام دوم انقلاب به گذشته بنگریم، ۴۰ سال اول انقلاب اسلامی را پشت سر گذاشته‌ایم و از سال آینده وارد گام دوم خواهیم شد. در این مرحله باید گذشته را مرور کنیم و همزمان به ظرفیت‌ها و فرصت‌های پیش‌رویمان نگاهی داشته باشیم.

وی در ادامه افزود: چالش‌هایی که با آن‌ها روبه‌رو هستیم، باید در قالب حکمرانی تمدنی فرهنگی و اجتماعی بررسی شوند. این موضوع، شعار اصلی ما برای چهلمین سالگرد شورا است. در همین راستا، محورهایی با همکاری اندیشکده نظام مسائل کشور طراحی شده است که کار جامعی در هر دو معاونت شورا انجام گرفته است.

دکتر شکرانی همچنین تأکید کرد: مسئولیت برگزاری همایش بر عهده معاونت فرهنگی ستاد قرار گرفته و دکتر فرهادی این وظیفه را بر عهده دارند. البته تمامی بخش‌های دو معاونت با هماهنگی و همفکری مشغول به کار هستند. ما قصد داریم در این همایش از نظرات اندیشمندان، نخبگان و صاحب‌نظران حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی و همچنین دستگاه‌های اجرایی و تشکل‌های مردمی استفاده کنیم.

وی در پایان اظهار داشت: در محورهای کنفرانس، بخش ویژه‌ای برای بررسی موفقیت‌ها و چالش‌های حوزه‌های اجتماعی در نظر گرفته شده است تا نقاط ضعف و قوت آن‌ها مشخص شود.

 

ایجاد پل میان سیاستگذاری و میدان عمل
دکتر امید عبداللهی، معاون اجتماعی ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه این نشست به قدمت این شورا اشاره کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب درباره این شورا و تأثیر عملکرد آن در مسائل فرهنگی و اجتماعی بیانات و تأکیدات بسیاری داشته‌اند، اما با وجود توفیقات این شورا هنوز انتظارات رهبر انقلاب برآورده نشده است و معظم‌له صراحتاً بار‌ها به این موضوع اشاره کرده‌اند. با وجود اینکه این شورا، سندهای مناسبی را تصویب کرده است، اما برای جلوگیری از اجرای ناموفق مصوبات این شورا و همچنین اسناد، ایجاد پل میان حوزه سیاستگذاری و میدان عمل را در دستور کار قرار داده است.
دکتر عبداللهی در ادامه بیان کرد: تأکیدات مقام معظم رهبری و همچنین سند تحول شورای عالی انقلاب فرهنگی ما را بر آن داشت که به مسائل اجتماعی نیز ورود کنیم، در همین راستا مسائل اجتماعی کشور احصاء شد و در حوزه حکمرانی اجتماعی به بحث سیاستگذاری و راهبری ورود کردیم و بر همین اساس، مسائلی مانند امید، سرمایه اجتماعی، نشاط اجتماعی، اخلاق عمومی و …  را مورد توجه قرار دادیم و به این نکته رسیدیم که تمام مسائل اجتماعی چه مسائل موجود در حوزه آسیب‌ها، چه پیشرفت‌های اجتماعی و چه مسائل موجود در حوزه تعاملات اجتماعی، از به‌هم پیوستگی بسیار زیادی برخوردارند، به عبارتی همه این شاخص‌ها به صورت مستمر و مشخص بر یکدیگر تأثیر می‌گذارند.
علی نظرمنصوری، مدیر امور مسائل آسیب‌های اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این نشست گفت: در گذشته، در فضای شورای عالی انقلاب فرهنگی به حوزه اجتماعی کمتر توجه می‌شد و عرصه آسیب‌های اجتماعی، محل ورود شورا نبود تا اینکه با ابلاغ سند تحول، شورای عالی انقلاب فرهنگی با رویکرد مشخص به حوزه آسیب‌های اجتماعی ورود جدی‌تر شد.
وی ادامه داد: با توجه به همه این مسائل در حوزه معاونت اجتماعی اموری در این حوزه مدنظر قرار گرفت و در حرکت به سمت حل مسئله و احصای آنها میز‌های تخصصی تشکیل دادیم که برای مثال ذیل امور و مسائل و آسیب‌های اجتماعی، پنج میز تشکیل شد و توجه به رویکرد جدیدی که شورای عالی انقلاب فرهنگی در پیش گرفته تغییرات بسیار مناسبی در عرصه فرهنگی و اجتماعی جامعه را شاهد خواهیم بود.

میزهای تخصصی حکمرانی فضای مجازی

رضا عموزادی، مدیر امور رسانه و فضای مجازی ستاد فرهنگی و اجتماعی شورا در ادامه این نشست گفت: فضای مجازی موضوعی است که امروز شاهد رشد سریع کاربران در این حوزه فضای هستیم و این باعث شد که در حکمرانی فضای مجازی سیاستگذاری انجام شود و اکنون دولت پلتفرمی مطرح است که فضای جدیدی ایجاد می‌کند.

رضا عموزادی ادامه داد: در حکمرانی فضای مجازی چند میز تشکیل دادیم که شامل میز بازی‌های یارانه‌ای، میز سواد رسانه‌ای و فضای مجازی و نیز شبکه نمایش خانگی و صوت و تصویر فراگیر است، موضوع دیگر در بحث فضای مجازی، جنگ شناختی است که در این زمینه نیازمند همکاری همه دستگاه‌های قانون‌گذار هستیم.

روح الله فرهادی، معاون فرهنگی ستاد فرهنگی و اجتماعی شورا درباره اولویت‌های حکمرانی فرهنگی و اجتماعی گفت: در این عرصه، هفت اولویت مهم در نظر گرفته شده و ستاد فرهنگی اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی از یک سال پیش به این مسئله ورود کرده است که برخی از این اولویت‌ها شامل سبک زندگی اسلامی ایرانی، هویت ملی و احساس تعلق ملی، استفاده از فرصت‌های فرهنگی و اجتماعی و منطقه‌ای و جهانی، بازسازی و اصلاح ساختار انقلاب فرهنگی و اجتماعی و فضای مجازی قانونمند و هوشمند است.

محمود نظری، رئیس اندیشکده نظام حکمرانی کشور، در ادامه این نشست خبری به رسالت اصلی اندیشکده در اصلاح ساختار حکمرانی کشور اشاره کرد و گفت: در سه سال اخیر، موفقیت‌های قابل توجهی در این زمینه به دست آورده‌ایم. تلاش‌ها و زحمات همکاران اندیشکده منجر به خروجی‌های مؤثری در اصلاح فرهنگ قانون‌گذاری، به ویژه در تدوین برنامه هفتم توسعه شده است. از سال گذشته نیز کنفرانس‌هایی در کشور با محوریت ساختار اقتصادی و فرهنگی برگزار کردیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر، تعامل ویژه‌ای با دبیرخانه شورای انقلاب فرهنگی و ستاد فرهنگی و اجتماعی اولین کنفرانس ملی حکمرانی و نظام سیاست‌گذاری فرهنگی برقرار شده است. یکی از محورهای عمومی کنفرانس، حکمرانی فرهنگی و سیاست‌های جمعیتی در کشور است که موضوعاتی نظیر باروری، ازدواج، پنجره جمعیتی، مهاجرت و سالمندی را در بر می‌گیرد. همان‌طور که مقام معظم رهبری نیز تأکید کرده‌اند، تهدید پیری جمعیت یکی از دغدغه‌های اصلی کشور است و ما در اندیشکده، به‌طور جدی روی این مسئله کار می‌کنیم. حتی یک میز تخصصی جمعیت داریم که در یک سال و نیم گذشته به نتایج مؤثری دست یافته است.

نظری در خصوص دیگر محورهای کنفرانس گفت: حکمرانی فرهنگی و آینده‌نگری تحولات خانواده نیز از موضوعات اصلی کنفرانس است. متأسفانه تهاجم فرهنگی به نهاد خانواده در کشور آسیب وارد کرده و باید با نگاه سیاست‌گذاری به این مسئله بپردازیم. همچنین حکمرانی فرهنگی و پایش و رصد نهادهای فرهنگی و دستگاه‌های مربوطه نیز مورد توجه قرار دارد. در کشور، تعدد نهادهای فرهنگی باعث موازی‌کاری شده که باید با بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور این چالش‌ها را برطرف کنیم.

وی  به محورهای ویژه کنفرانس اشاره کرد و افزود: یکی از این محورها، ظرفیت‌های مغفول مانده فرهنگی در قانون اساسی است. برخی از اصول قانون اساسی که در حوزه‌های مختلف پیش‌بینی شده‌اند، هنوز به درستی اجرا نمی‌شوند. در این کنفرانس قصد داریم از این ظرفیت‌های شناسایی‌نشده استفاده کنیم و همان‌طور که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب فرمودند، این ظرفیت‌ها را به‌کار بگیریم

دکتر مطهری در ادامه تأکید کرد که حوزه اجتماعی در مقایسه با حوزه فرهنگی، کمتر مورد توجه قرار گرفته و خواستار ورود جدی‌تر شورای عالی به این موضوع شد.

وی با اشاره به حکمرانی اجتماعی، این مسئله را در دو بخش سیاست‌گذاری و اجرا مطرح کرد و افزود: تا کنون ورود جدی به حوزه سیاست‌گذاری اجتماعی نداشتیم، اما نیاز است تا این مسئله مورد توجه قرار گیرد.

مطهری همچنین تأکید کرد که باید ارتباط مؤثری بین سیاست‌گذاران و نظام اجرایی برقرار شود، چرا که پس از تصویب و ابلاغ اسناد بالادستی، مشکلاتی در اجرا وجود داشته است.

وی به مسئله آسیب‌های اجتماعی پرداخت و خاطرنشان کرد:‌ با وجود فعالیت‌های انجام‌شده، نقدهایی درباره اثربخشی و اجرای آن‌ها وجود دارد. ما باید بین سیاست‌گذار و مجریان، یک پل ارتباطی ایجاد کنیم تا سیاست‌ها به درستی اجرا شوند.

مطهری همچنین به بحث حکمرانی فرهنگی و اجتماعی اشاره کرد و گفت که این حکمرانی نیاز به ابزارهایی نظیر آمایش در برنامه‌ریزی و آموزش دارد.

بر پایه این گزارش، اولین کنفرانس ملی حکمرانی و نظام سیاستگذاری فرهنگی ویژه بزرگداشت چهلمین سالگرد تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با محورهایی همچون حکمرانی فرهنگی و آینده نگری تحولات خانواده، حکمرانی فرهنگی و اجتماعی فضای مجازی، حکمرانی، پایش و رصد نهادهای فرهنگی، حکمرانی، عدالت و پیشرفت با تأکید بر بیایه گام دوم انقلاب، حکمرانی فرهنگی و سیاستهای جمعیتی در کشور (باروری،‌ ازدواج، پنجره جمعیتی، مهاجرت و سالمندی) در تاریخ ۱۴ آذر سال جاری برگزار می‌شود. آخرین مهلت ارسال مقالات تا ۳۰ آبان از طریق آدرس الکترونیکی  info@andishkademasael.ir است.

جهت اطلاع از جزئیات محورها و عناوین همایش از طریق سایت www.andishkademasael.ir اقدام کنید.

+

عضو تلگرام آفتاب نو شدی؟ اگه نه تا دیر نشده کلیک کن آخرین اخبار ورزشی رو اونجا ببین

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

advanced-floating-content-close-btn
advanced-floating-content-close-btn