کد خبر: ۲۷۱۶۴۱
تاریخ انتشار: شنبه ۰۵ آبان ۱۴۰۳ – ۱۲:۰۸
به گزارش بهداشت نیوز، بنابراین مشکلات جسمی و روانی زنان می تواند تاثیر مستقیمی بر سلامت همه اعضای خانواده داشته باشد و آثار نامطلوب بیماری و مرگ و میر مادر، بر سلامت اعضای خانواده غیر قابل چشم پوشی نیست. بررسی ها نشان داده است که نرخ مرگ و میر کودکانی که مادرشان را از دست داده اند، افزایش قابل توجهی داشته است.
افزایش موارد کار و کاهش تحصیل در فرزندان که مادر خود را از دست داده اند نیز از سایر آثار نامطلوب است. مرگ مادر نه تنها به دلایل مرتبط با حاملگی و زایمان، بلکه به دلایل دیگر نیز به همان اندازه برای خانواده فاجعه آمیز و در تمامی ابعاد دردناک و جبران ناپذیر است.
چنانچه اکثر بیماری های مزمن زنان به موقع شناسایی و بدرستی کنترل شود، میزان آسیب زایی آنها به صورت محسوسی کاهش می یابد. تامین نیازهای سلامتی زنان از اولویت های نظام های بهداشتی است. منظور از سلامت زنان دستیابی آنان به بالاترین سطح سلامت جسمی، روانی و اجتماعی است که رسیدن به این امر خود نیازمند دسترسی به اطلاعات، مراقبت ها و خدمات بهداشتی درمانی کیفی و متناسب با دوره های مختلف زندگی آنان است.
برای ارتقای سلامت بانوان، توجه به روش های مراقبتی زیر اهمیت دارد:
سلامت تغذیه و تن سنجی
ارزیابی سلامت روان
فعالیت بدنی
خطرسنجی بیماری های شایع (قلبی و عروقی )
غربالگری سرطان های شایع زنان (سرطان پستان و دهانه رحم)
ارزیابی مشکلات مرتبط با سلامت زنان نظیر عفونت های مقاربتی، خونریزی های غیر طبیعی به صورت سالانه، از سوی مراقبان سلامت، بهورزان، ماماها و پزشکان خانواده