خبر مهم از همسان سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی کشوری و لشگری

خبر مهم از همسان سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی کشوری و لشگری

بازدید:۱۶۸۶

صد آنلاین | عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران با اشاره به تفاوت‌های مهم میان متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و همسان‌سازی حقوق کشوری و لشگری، توضیح داد که محاسبه متناسب‌سازی بر اساس ۹۰ درصد مستمری «زمان برقراری» انجام می‌شود.

به گزارش صد آنلاین، این نکته پس از اظهارات امیدآفرین وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، که تعداد مشمولان این متناسب‌سازی را «بیش از ۷ میلیون نفر» اعلام کرد، خوشحالی بسیاری از بازنشستگان به ویژه حداقل بگیران تامین اجتماعی را به همراه داشت.

 

 

پس از این اظهارنظر، بسیاری از بازنشستگان تصور کردند که همگی شامل این طرح هستند. در حالی که تعداد کل بازنشستگان کشوری و لشگری در ایران حدود ۳ میلیون نفر است، این گمان می‌رفت که مابقی این جمعیت هفت میلیونی، به نزدیک به یک میلیون بازنشسته حداقل بگیر مربوط باشد. اما اطلاعات اخیر حاکی از آن است که بخش بزرگی از این بازنشستگان تحت پوشش متناسب‌سازی قرار نخواهند گرفت. در این راستا، لازم است که دولت تدابیری برای حمایت از معیشت این گروه از بازنشستگان که شرایط اقتصادی مناسبی ندارند، اتخاذ کند.

 

 

علیرضا حیدری، نایب رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری و کارشناس حوزه تامین اجتماعی، درباره حداقل بگیران سازمان تامین اجتماعی گفت: «در صندوق کشوری و در همسان‌سازی آن‌ها، نسبت ۹۰ درصد شغل هم‌تراز در نظر گرفته می‌شود. به این معنی که اگر فردی هم‌رده با شما حقوقی دریافت کند، شما هم بر اساس آن حقوق بازنشستگی خواهید داشت.» او افزود: «قانون‌گذار مقرر کرده که بازنشستگان کشوری و لشگری باید طی سه سال به ۹۰ درصد حقوق فرد شاغل هم‌رده خود برسند.»

 

 

حیدری در ادامه توضیح داد که در حال حاضر، تنها ۴۰ درصد از ۱۰۰ درصد همسان‌سازی اجرایی می‌شود. به این ترتیب، اگر مابه‌التفاوت ۹۰ درصد حقوق یک فرد شاغل با کل حقوق فرد بازنشسته هم‌رده ۱۰۰ هزار تومان باشد، در حال حاضر فقط ۴۰ هزار تومان از این مبلغ پرداخت می‌شود و مابقی آن در سال‌های آینده به تدریج پرداخت خواهد شد.

 

 

او همچنین به تفاوت‌های فرمول محاسبه متناسب‌سازی اشاره کرد و گفت: «متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به نسبت ۹۰ درصد مستمری «زمان برقراری» محاسبه می‌شود. به عبارتی، ۱۰۰ درصد افزایش مستمری ناشی از متناسب‌سازی به نسبت ۸۲ درصد مستمری بدون در نظر گرفتن نرخ تورم محاسبه می‌شود.» به این معنا که یک بازنشسته تامین اجتماعی در صورت مشمولیت، ۸۲ درصد به نسبت حقوق شاغل هم‌تراز خود در زمان برقراری مستمری افزایش حقوق خواهد داشت، که این میزان کمتر از آنچه برای بازنشستگان لشگری و کشوری در نظر گرفته شده است، خواهد بود.

 

 

حیدری همچنین تصریح کرد: «ملاک همسان‌سازی حقوق بازنشستگان دولتی ۹۰ درصد از ۱۰۰ درصد حقوق شاغل فعلی هم‌رده است، در حالی که شاخص متناسب‌سازی ما برای بازنشستگان تامین اجتماعی، ۹۰ درصد از ۸۲ درصد حقوق شاغل در زمان برقراری مستمری است.»

 

 

به گفته این کارشناس، در صورتی که نرخ تورم ۳۰ درصد باشد، مستمری سال گذشته یک فرد اگر ۷۰ هزار تومان باشد، امسال به ۱۰۰ هزار تومان افزایش می‌یابد. اما اگر فرد بازنشسته شده باشد، به میزان ۹۰ درصد از ۸۲ درصد حقوق میانگین دو سال اشتغال آخر خود افزایش خواهد یافت. در واقع، حقوق مستمری بر اساس میانگین دو سال محاسبه می‌شود و این شیوه محاسبه مستمری و متناسب‌سازی دارای ایرادات خاصی است.

 

 

این فعال حقوق بازنشستگان در پایان با تأکید بر منابع مالی مورد نیاز برای همسان‌سازی حقوق لشگری‌ها و کشوری‌ها و همچنین تامین اجتماعی، گفت: «منبع اصلی برای همسان‌سازی، ۱ درصد افزایش مالیات بر ارزش افزوده است و برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، منابع بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی محسوب می‌شود. در بودجه امسال، ۱۳۰ هزار میلیارد تومان به عنوان منبع اصلی متناسب‌سازی شناخته شده است که شامل «پرداخت دیون سنوات گذشته سازمان تامین اجتماعی»، «متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان» و «تقویت قدرت خرید مستمری‌بگیران» است.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn