چرا تلاش‌های ارتش اسرائیل در جنوب لبنان ناکام ماند؟/ ناتوانی در برابر ضربات پیاپی حزب‌الله – آفتاب نو | اخبار ورزشی

به گزارش آفتاب نو به نقل از الجزیره، خط مقدم جبهه جنوبی لبنان در روزهای اخیر صحنه درگیری‌های نظامی در چارچوب تجاوز زمینی ارتش رژیم صهیونیستی به لبنان است، جایی که راهبردها و تاکتیک‌های متقابل میان حزب‌الله و ارتش اشغالگر این رژیم به نمایش گذاشته شده است. از سوی دیگر تلاش هر باره نظامیان صهیونیست برای نفوذ زمینی با مقاومت سرسخت و کمین‌های دقیق مقاومت روبرو شده است.

طی روزهای اخیر، ارتش رژیم صهیونیستی تلاش‌هایی برای پیشروی در محورهای مختلف مناطق مرزی جنوب لبنان داشته است:

محور اول: منطقه تحت عملیات لشکر ۱۴۶ ارتش رژیم صهیونیستی، از ناقوره در غرب تا مروحین در شرق. اینجا نیروهای پیاده صهیونیستی برای نفوذ به مناطق جنوبی روستاهای شیهین و الجبین تلاش کردند، همچنین نیروی شناسایی کوشیدند تا به سمت وادی حامول پیشروی کند.

محور دوم: منطقه عملیات لشکر ۳۶، از رامیا در غرب تا رمیس در شرق (از جمله عیتا الشعب). در این منطقه، حزب‌الله به تجمعات صهیونیستی در عیتا الشعب و عیترون حمله می‌کند.

محور سوم: منطقه عملیات لشکر ۹۱، از بلیدا در جنوب تا حولا در شمال، که در آنجا ارتش رژیم صهیونیستی بدون هیچ پیشروی جدیدی به کنترل آتش بر حاشیه شرقی روستاها بسنده کرده است.

محور چهارم: منطقه عملیات لشکر ۹۸، از مرکبا در جنوب تا روستای اشغال‌شده غجر در شمال شرق. نیروهای پیاده صهیونیستی به سمت کفرکلا پیشروی داشتند.

محور پنجم: منطقه عملیات لشکر ۲۱۰، از غجر تا مزارع شبعا، جایی که مبارزان حزب‌الله تلاش‌های پیشروی رژیم صهیونیستی در کفار شوبا و شبعا را دفع کردند.

مانور زمینی

در این بین، حزب‌الله جدیدترین تحولات درباره درگیری‌های زمینی در جنوب لبنان را اعلام کرد. طبق اعلام حزب‌الله، از آغاز این مانور، ارتش رژیم صهیونیستی بیش از ۹۵ کشته و ۹۰۰ زخمی داده است.

این بیانیه همچنین از انهدام ۴۲ تانک «مرکاوا»، ۴ بولدوزر نظامی، دو خودروی هامر، یک نفربر و دو پهپاد مدل «هرمس ۴۵۰» و «هرمس ۹۰۰» خبر داد. در حالی که این آمار شامل خسارت‌های واردشده به پایگاه‌ها و شهرک‌های اشغالی نیست.

حزب‌الله در برابر تلاش‌های نفوذ رژیم صهیونیستی به روستاهای مرزی مقاومت کرده و درگیری‌های مستقیم را در برخی مناطق ادامه می‌دهد، درحالی‌که ارتش این رژیم با انتشار ویدئوهایی از انفجار خانه‌های تخریب‌شده و استفاده از روش‌های بمب‌گذاری، سعی دارد تصویر جنگ روانی ایجاد کند.

همچنین ویدئوهایی منتشر شده که انفجارهایی در مناطقی چون میس الجبل، عیترون، یارین و الضهیره را نشان می‌دهند که نشان از تشدید درگیری‌ها در منطقه دارد.

دفاع منعطف

منیر شحاده، کارشناس نظامی و استراتژیک، اشاره می‌کند که رژیم صهیونیستی در تجاوز علیه لبنان از پنج لشکر نظامی را با حدود ۷۰ هزار سرباز، مجهز به انواع تسلیحات از جمله صدها تانک «مرکاوا» و هواپیماهای شناسایی «اف -۱۶»، «اف -۳۵» و «اف -۱۵» استفاده کرده است، اما با وجود این نیروها نتوانسته مرزهای لبنان را بشکند، زیرا مقاومت لبنان به شدت در برابر آنها ایستادگی کرده و مانع از تحقق هدف ایجاد منطقه حائل به عمق پنج کیلومتر در جنوب لبنان شده است.

شحاده به الجزیره گفت که نظامیان صهیونیست از بخش‌های مختلف، از جمله بخش غربی در ناقوره، بخش میانی در عیتا الشعب و بخش شرقی، تلاش‌هایی برای پیشروی داشته‌اند اما در هیچیک موفق نبوده‌اند.

وی افزود، پس از گذشت بیش از سه روز از تلاش‌های جدید در سهل الخیام، به‌ویژه با هدف قرار گرفتن توسط موشک‌های کورنت و دیگر تسلیحات مقاومت، لشکرهای ۹۸ و ۹۱ خسارات سنگینی را متحمل شدند.

این کارشناس توضیح می‌دهد که رژیم صهیونیستی به علت این خسارات مجبور به بمب‌گذاری در محله‌های مسکونی و تخریب آنها شده است تا نه‌تنها امکان استقرار خود را از دست ندهد، بلکه بازگشت ساکنان را پس از پایان جنگ نیز پیچیده کند و این مناطق را غیرقابل سکونت سازد، این اقدام در چارچوب سیاست «زمین سوخته» رژیم صهیونیستی صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان می‌کند که ناتوانی رژیم صهیونیستی در ایجاد منطقه حائل به‌عنوان یک شکست آشکار برای این رژیم تلقی می‌شود، چراکه پنج لشکر نظامی هنوز نتوانسته‌اند وارد خاک لبنان شوند و همچنان مقاومت به هدف قرار دادن و انهدام تانک‌ها و تجهیزات نظامی صهیونیستی ادامه می‌دهد.

شحاده اشاره می‌کند که مقاومت حتی تانک‌های واقع در پشت مرزهای لبنان را نیز منهدم کرده و رژیم صهیونیستی را از فرستادن تجهیزات سنگین به مناطق مرزی بازداشته است، به‌ویژه که مقاومت از توانایی موشکی کافی برای نابودی این تانک‌ها برخوردار است.

وی می‌افزاید، رژیم صهیونیستی از سال ۲۰۰۶ تا ۸ اکتبر ۲۰۲۳ برای چنین نبردی آماده شده بود و با حفر خندق‌ها و ذخیره تسلیحات، خود را برای این نوع جنگ آماده کرده بود، و همین عامل باعث شکست این رژیم در تلاش‌های نفوذ شد.

وی همچنین بیان می‌کند که مقاومت از تاکتیک «دفاع منعطف» برای به دام انداختن نیروهای صهیونیستی در مناطق داخلی استفاده می‌کند، تا به این ترتیب آنها را مورد حمله قرار داده و خساراتی را به آنان وارد کند؛ همان‌طور که در عیتا الشعب و القوزح این اتفاق افتاد، جایی که تعداد زیادی از نیروهای تیپ گولانی در کمین قرار گرفتند و تلفات سنگینی دادند.

در بخش غربی نیز رژیم صهیونیستی کوشید تانک‌های خود را به داخل بیاورد، اما مقاومت آنها را هدف قرار داده و نابود کرد. این باعث شد که این رژیم لشکر دیگری را برای تخلیه اجساد و مجروحان اعزام کند، که این لشکر نیز هدف حمله مقاومت قرار گرفت و چهار بار متحمل تلفات شد بدون اینکه موفق به انجام مأموریت خود شود.

شحاده توضیح می‌دهد که ارتش رژیم صهیونیستی مجبور شده برای مدت کوتاهی وارد خاک لبنان شود تا محله‌های مسکونی را بمب‌گذاری و تخریب کند، سپس به‌سرعت زیر ضربات مقاومت عقب‌نشینی کند، زیرا توانایی مقاومت در برابر حملات پی‌درپی را از دست داده است.

زمین‌های دشوار

هشام جابر، رئیس مرکز مطالعات خاورمیانه، معتقد است که ارتش رژیم صهیونیستی به علت پیچیدگی زمین‌های جنوب لبنان، با دشواری‌های طبیعی برای اشغال واقعی این مناطق روبرو است.

وی اشاره می‌کند که اکثر مناطق مرزی مرتفع هستند و این امر باعث می‌شود حزب‌الله که در این ارتفاعات مستقر است، به‌راحتی پیشروی رژیم صهیونیستی را متوقف کند.

جابر به الجزیره می‌گوید که اشغال معمولاً بر پایه نیروی نظامی عظیم بنا شده و هزینه‌های آن بسیار سنگین است، که با طولانی شدن حضور نظامی افزایش می‌یابد.

وی تصریح می‌کند که ارتش رژیم صهیونیستی در تلاش‌های خود برای رسیدن به مناطق مورد نظر و تخریب روستاها متحمل تلفات سنگینی شده و ادامه حضور در این منطقه برایش غیرممکن است.

وی می‌گوید عملیات‌های نظامی رژیم صهیونیستی به نتیجه مطلوب نرسیده و ارتش با وجود استفاده از نیروی عظیم، ناچار شده پیش از غروب آفتاب از مناطق عقب‌نشینی کند، چراکه عمق لبنان میدان واقعی نبرد برای حزب‌الله است و حوادث سال ۲۰۰۶ این را ثابت کرده‌اند.

جابر همچنین توضیح می‌دهد که ارتش رژیم صهیونیستی در تلاش است تا مناطق مرتفعی همچون سهل الخیام را اشغال کند، اما با وجود گذشت چهار روز از حملات، هنوز با دشواری‌های زیادی در پیشروی به سوی این منطقه روبرو است و در تلاش‌های خود با وجود حملات گسترده، خسارات فاجعه‌باری را متحمل شده است.

وی اشاره می‌کند که زمین‌های سهل الخیام به ارتش رژیم صهیونیستی امکان تحرک بیشتری می‌دهند، اما منطقه مارون الراس که در ارتفاعات قرار دارد، مانع پیشروی سریع آنها می‌شود.

منبع:+

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn