تاریخ انتشار : یکشنبه 20 آبان 1403 - 3:42
4 بازدید
کد خبر : 378650

راهبرد سه وجهی دموکرات ها و جمهوری خواهان درباره ایران | با آمریکای دوره ترامپ چه باید کرد؟

راهبرد سه وجهی دموکرات ها و جمهوری خواهان درباره ایران | با آمریکای دوره ترامپ چه باید کرد؟

آفتاب نو – گروه سیاسی: در شرایطی که این روزها چهره‌های نزدیک به ترامپ، از جمله برایان هوک، در حال تکرار مواضع ضد ایرانی خود هستند، برخی فعالان سیاسی داخل کشور معتقدند احتمالا رویکردهای ترامپ در دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش نسبت به ایران متفاوت خواهد بود و این موضوع می‌تواند فرصتی برای تهران و واشنگتن در

آفتاب نو – گروه سیاسی: در شرایطی که این روزها چهره‌های نزدیک به ترامپ، از جمله برایان هوک، در حال تکرار مواضع ضد ایرانی خود هستند، برخی فعالان سیاسی داخل کشور معتقدند احتمالا رویکردهای ترامپ در دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش نسبت به ایران متفاوت خواهد بود و این موضوع می‌تواند فرصتی برای تهران و واشنگتن در راستای بازگشت به میز مذاکرات باشد.

این در حالی است که بررسی رویکردهای دو دولت گذشته آمریکا، یعنی دولت نخست ترامپ و پس از آن دولت بایدن، نشان می‌دهد سیاست «مهار ایران»، اصلی‌ترین راهبرد آمریکایی‌ها در مواجهه با جمهوری‌اسلامی بوده‌است؛ زمانی با در پیش گرفتن راهبرد «فشار حداکثری» و زمان دیگر با سیاست استفاده همزمان از گزاره‌های «مذاکره» و تحریم».

کارشناسان معتقدند در نهایت سه حوزه اصلی مدنظر تصمیم‌سازان کاخ‌سفید برای مواجهه با ایران، بر ۳ سیاست «مهار هسته‌ای»، «مهار منطقه‌ای» و «مهار تسلیحاتی» مبتنی است؛ کلان‌راهبردی که میان دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان مشترک است و نقطه تفاوت را باید در «ابزارها» و «تاکتیک‌ها» جست‌وجو کرد.

کلان‌راهبردهای مشترک؛ تاکتیک‌های متفاوت

یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست‌خارجی مجلس در گفت‌وگو با آفتاب نو با اشاره به پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، گفت: نکته اساسی در این زمینه این است که اگرچه دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان در به‌کارگیری تاکتیک‌ها و ابزارها علیه ایران تفاوت دارند، اما در نهایت در رویکرد خصمانه نسبت به ایران اشتراک‌نظر راهبردی دارند.

محمدرضا محسنی ثانی با تاکید بر اینکه سیاست‌های راهبردی جمهوری‌اسلامی در عرصه سیاست‌خارجی روشن است، افزود: باورهای ایمانی ما از یک‌سو و کلان‌راهبردهای حوزه تصمیم‌سازی ازسوی دیگر، چراغ راه ما در عرصه دیپلماسی و سیاست‌خارجی است. بنابراین مسیر حرکت ما مشخص‌تر از آن است که تحت‌تاثیر پیروزی دموکرات‌ها یا جمهوری‌خواهان قرار گیرد.

وی با بیان اینکه تصمیم‌سازی در عرصه سیاست‌خارجی به‌ویژه در مواجهه با خصومت‌ورزی‌های آمریکا براساس راهبردهای کلان نظام و همچنین منویات مقام معظم رهبری انجام می‌شود، اظهارکرد: مسئولان کشور با توجه به این گزاره‌ها، سیاست‌های ترسیم شده را پیش می‌برند و فرقی نمی‌کند چه کسی در کاخ سفید نشسته باشد.

راهبرد سه وجهی دموکرات ها و جمهوری خواهان درباره ایران | با آمریکای دوره ترامپ چه باید کرد؟

زخم خورده هر دو هستیم

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست‌خارجی مجلس با اشاره به رویکردهای جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها در برابر مردم و دولت ایران، عنوان کرد: اگرچه جمهوری‌خواهان تمایل بیشتری به ایجاد تنش در مواجهه با ایران دارند، اما در نهایت هر دو به یک اندازه با ملت ایران دشمنی کرده‌اند.

محسنی ثانی با بیان اینکه همواره باید مواضع قاطعی در برابر سیاست‌های خصمانه آمریکا داشته باشیم، ادامه داد: ملت ایران طی دهه‌های گذشته همواره از جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها زخم خورده‌اند و از این نظر تفاوتی میان‌شان وجود ندارد.

وی تصریح کرد: باید درنظر داشت که ترامپ با ترور شهید حاج قاسم سلیمانی، زخم عمیقی بر دل ملت ایران وارد کرد او از سوی دیگر با خروج از برجام، عمق خصومت‌ورزی‌های خود را نسبت به ایران نشان داد و با سیاست «فشار حداکثری» تلاش کرد به مردم ایران آسیب بزند.

محسنی ثانی با اشاره اقدام‌های ضد ایرانی دولت کنونی آمریکا اظهارکرد: دولت باید نیز در خصومت ورزیدن با دولت و ملت ایران چیزی کم نگذاشته است. فراموش نمی‌کنیم که او طی ۴ سال گذشته گام زیادی برای گسترده‌تر کردن دایره تحریم‌های ضدایرانی برداشته‌است.

به دنبال تنش نیستیم، اما …

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست‌خارجی مجلس ادامه داد: ازسوی دیگر حمایت‌های بی‌دریغ او از جنایت‌های ضدبشری رژیم‌صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی هرگز فراموش نخواهد شد. بنابراین باید در راستای سیاست‌های ترسیمی خودمان با آنها مواجه شویم.

محسنی ثانی با تاکید بر اینکه ما به دنبال جنگ و تنش نیستیم، تصریح کرد: با این وجود در مقابل هر کسی که در کاخ‌سفید حضور داشته باشد و بر علیه منافع و امنیت ملی ما اقدام کند، براساس راهبردهای خودمان اقدام خواهیم کرد.

وی ادامه داد: رویکردهای اتخاذ شده در مقابل ایران طی دهه‌های گذشته نشان می‌دهد خصومت‌ورزی‌های آنان پایان‌ناپذیر است و با توجه به این موضوع، باید به مدیریت تحولات فی‌مابین بپردازیم.

این نماینده مجلس درباره چشم انداز مناسبات تهران و واشنگتن در دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ نیز اضافه کرد: با توجه به اینکه شخصیت ترامپ غیرقابل پیش‌بینی است، از هم‌اکنون نمی‌توان تصویر دقیقی در این زمینه به دست داد. در شرایط کنونی نمی‌توان گفت تعامل ما با دولت جدید آمریکا چگونه خواهد بود. موضوع مهم این است که ما در راستای احقاق حقوق خود، یکسری مطالباتی داریم که باید پیگیر تحقق آنها باشیم.

منبع خبر: همشـهری

آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

advanced-floating-content-close-btn