کریدور «نتزاریم» و پاکسازی قومیتی در غزه
مائده زمان فشمیخبرنگار راهبرد جدید اسرائیل در شمال غزه ترس از پاکسازی قومی را افزایش داده، هزاران غیرنظامی گرسنه در زیر بمباران شدید صهیونیستها از تمام حقوق اولیه انسانی محروم هستند. مقامات فلسطینی، شاهدان و روزنامهنگاران، رژیم صهیونیستی را به تشدید پاکسازی قومی در شمال غزه متهم می کنند، جایی که غیرنظامیان تحت بمباران مداوم
راهبرد جدید اسرائیل در شمال غزه ترس از پاکسازی قومی را افزایش داده، هزاران غیرنظامی گرسنه در زیر بمباران شدید صهیونیستها از تمام حقوق اولیه انسانی محروم هستند.
مقامات فلسطینی، شاهدان و روزنامهنگاران، رژیم صهیونیستی را به تشدید پاکسازی قومی در شمال غزه متهم می کنند، جایی که غیرنظامیان تحت بمباران مداوم از حق داشتن خانه، غذا، آب، حمایت پزشکی و زندگی ایمن محروم شدهاند.
مقامات و کارشناسان، ادعاهای ارتش رژیم جعلی مبنی بر اینکه فشارهای ارتش که از اوایل اکتبر آغاز شد، صرفا با هدف نزدیک شدن به نیروهای حماس در این منطقه است را رد می کنند، زیرا دهها هزارغیرنظامی در شمال غزه باقی ماندهاند. از آن زمان تاکنون به هیچ کمکی اجازه ورود داده نشده و همین موضوع نگرانی از قحطی و بیماری را تشدید کرده است.
به گفته آژانس امداد و کار سازمان ملل (آنروا)، مقامات صهیونیست از دسترسی فلسطینیان در شمال غزه به لوازم ضروری برای ادامه زندگی از جمله آب جلوگیری می کنند. گروههای امدادرسان هم نمی توانند کار خود را در امنیت انجام دهند.
انس الشریف، خبرنگار الجزیره در شمال غزه در این باره گفته: ما در برابر دیدگان جهان نابود می شویم.
در اوایل این هفته، همانطور که روزنامه انگلیسی گاردین گزارش داد، ایتزیک کوهن از فرماندهان ارتش رژیم صهیونیستی گفت که هیچ کس اجازه نخواهد داشت به خانه های خود در مناطق ویران شده شمال غزه بازگردد. کوهن همچنین گفته که کمکها فقط اجازه ورود به جنوب غزه را خواهند داشت.
مقامات صهیونی از آن زمان سعی کردند از این اظهارات فاصله بگیرند. اما آژانسهای امدادی، گروههای حقوق بشری و ناظران میگویند که به نظر میرسد اسرائیل از به اصطلاح طرح ژنرال استفاده میکند، یک راهبرد بحث برانگیز که توسط یکی از اعضای بازنشسته ارتش رژیم جعلی تبلیغ میشود و نشان میدهد که ارتش به زور شمال غزه را از کل جمعیتش خالی میکند و به هرکسی که باقی مانده را به عنوان هدف جنگی و دشمن مورد هدف قرار می دهد.
آنروا گفت ۶۹ هزار نفر در شمال غزه باقی ماندهاند. برآوردهای دیگر حاکی از آن است که جمعیت فعلی آنجا نزدیک به ۱۰۰ هزار نفر است.
زندگی در شمال غزه چگونه است؟
از اوایل اکتبر، شمال غزه در محاصره مداوم صهیونیستها قرار دارد. صدها غیرنظامی از جمله کودکان به شهادت رسیدهاند. اجازه ورود به هیچ غذا یا کمکی داده نشده است. ارتش صهیونی در حال تخریب شهرها و روستاهای باقی مانده که زمانی محل زندگی هزاران خانواده فلسطینی بوده، است.
دهها هزار نفر از غیرنظامیان هنوز در این منطقه تلاش می کنند تا از تهدیدات روزانه بمباران، گلوله باران، شلیک تک تیراندازها و احتمال گرسنگی قریبالوقوع جان سالم به در ببرند.
ارتش صهیونیستی در تلاش است تا آنها را مجبور به خروج از شمال غزه کند و از طریق ارسال پیام در شبکههای اجتماعی و اعلامیهها دستور تخلیه را ارسال میکند. طبق گزارشها، هشدارهای هوایی توسط هواپیماهای بدون سرنشین ارائه میشود و در این پیامها از آنها میخواهد که به جنوب که شرایط نسبتا امنتر اما همچنان خطرناکی دارد، فرار کنند، ادعایی که پیشتر هم مطرح شده بود و بعد از اینکه مردم به جنوب رفتند، صهیونیستها آن منطقه را بمباران کردند. در جنوب غزه هم غذا کمیاب است، بمباران بی امان است و بیمارستانها به سختی کار میکنند.
لوئیز واتریج، افسر ارشد آنروا از ماموریت این آژانس در شمال غزه، گفت: در سراسر غزه، هیچ راهی وجود ندارد که بگوییم ویرانی از کجا شروع یا به پایان می رسد. تا جایی که چشم کار میکند، خانهها، بیمارستانها، مدارس، مساجد، رستورانها همه چیز با خاک یکسان و کاملا مسطح شده است. فقط لاشهای از شهر غزه باقی مانده و کل شهر به گورستان تبدیل شده است.
آژانس های امدادی میگویند که تمامی تلاشها برای رساندن غذا به مردم در مناطق محاصره شده شمال غزه توسط مقامات اسرائیلی مسدود شده است. شرایط مراقبتهای بهداشتی همچنان بحرانی است.
بیمارستان کمال عدوان، آخرین مرکز درمانی فعال در شمال غزه که حالا محاصره شده، در هفته گذشته دو بار مورد هدف تیراندازی صهیونیستها قرار گرفته است. آنروا گفته که تحویل وسایل امدادونجات به بیمارستان العوده رد شده است.
واتریج در این باره گفته: شرایط فراتر از وحشتناک است. در مدرسهای که به یک سرپناه موقت تبدیل شده ، فاضلاب از دیوارها جاری است. اگر مردم امروز با بمب شهید نشوند، فردا بر اثر بیماری شهید خواهند شد.
کارشناسان، گروههای حقوق بشر و سیاستمداران چه میگویند؟
تحلیلگرانی و کارشناسان طرح اسرائیل برای آواره کردن اجباری هزاران نفر از شمال غزه را پاکسازی قومی نامیدهاند.
هبا مورایت، مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقا عفو بینالملل در بیانیهای گفت: جهان باید مقابل اسرائیل که از محاصره، گرسنگی و جنایات وحشیانه برای آواره کردن و نابودی اجباری غیرنظامیان و زندگی غیرنظامیان استفاده میکند، ایستادگی کند.
جرمی کوربین که مدتها از حامیان حقوق فلسطینیان و رهبر سابق حزب کارگر انگلیس بود، گفت که جنایات اسرائیل در شمال غزه تعریف تازهای از پاکسازی قومی است.
جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که بیمارستانها در شمال غزه با شدتی هدف قرار میگیرند که به ندرت در جنگهای مدرن دیده میشود.
روهان تالبوت، در موسسه خیریه مدیکال فلسطین، نقشهای از دستورات تخلیه جدید را در فضای مجازی منتشر کرد و نوشت: طرح اسرائیل، پاکسازی قومی شمال غزه است. نسل کشی تا زمانی که مجبور به توقف نشود، متوقف نخواهد شد.
آیا مردم می توانند شمال غزه را ترک کنند؟
غزه به خودی خود به صورت یک زندان باقی می ماند و ارتش اسرائیل از خروج ساکنان برای جستجوی غذا، دارو و سرپناه یا فرار از محاصره در غزه جلوگیری میکند.
اما حتی حرکت در داخل غزه هم پر از خطر و چالش است. حمل و نقل کارآمد برای اکثر مردم دور از دسترس است. برخی از خانوادهها در تلاشی ناامیدانه برای فرار با پای پیاده سفر کردهاند، تعدادی از آنها از گاریها یا الاغ در زمان جابجایی خود استفاده میکنند.
آنها در حال تلاش برای رسیدن به کریدور نتزاریم هستند که ممکن است ساعتها طول بکشد. پس از رسیدن به آنجا، آنها حتی بیشتر منتظر میمانند تا روند طولانی گذراندن بازرسیهای امنیتی اسرائیل برای رسیدن به جنوب را آغاز کنند.اما بسیاری در شمال غزه بر این باورند که فرار از جنوب مهلت زیادی به همراه نخواهد داشت.
واتریج گفت: بیماری در حال گسترش است. غذا محدود است؛ هزاران خانواده در شرایط هولناک سرپناهی در کنار هم قرار گرفتهاند. واقعیت این است که ۲/۲ میلیون نفر از ۱۳ ماه آوارگی خسته شدهاند و در نوار غزه گیر افتاده و امکان فرار از این شرایط را ندارند.
کریدور نتزاریم چیست؟
نظامیان صهیونیست منطقه محاصره را به دو قسمت تقسیم کرده و تمام رفت و آمدهای بین هر طرف را کنترل میکنند.کریدور نتزاریم به عمق چهار کیلومتر از نوار غزه عبور میکند و از مرز سرزمینهای اشغالی تا دریای مدیترانه امتداد دارد.ایجاد کریدوری که غزه را به دو نیم تقسیم میکند، در مرحلهای اتفاق افتاد که از اکتبر آغاز شد و با تاسیس رسمی آن در اواخر نوامبر به پایان رسید.
در ماه آوریل، ژنرال گیورا ایلند، مشاور بازنشسته امنیت ملی، طرحی را تهیه کرد که اساسا شمال غزه را از کل جمعیت آن به بهانه مبارزه با حماس در منطقه پاکسازی میکند.براساس شرایط این طرح، به مردم شمال غزه یک هفته فرصت داده میشود تا قبل از اینکه توسط نظامیان صهیونیست به عنوان دشمن در نظر گرفته شوند، فرار کنند.
جنایات صهیونیستها در غزه و خصوصا این روزها در شمال نوار غزه، سند دیگری از نسل کشی و پاکسازی مردم این منطقه است. موضوعی که تمام مردم و برخی دولت ها آن را محکوم و خواستار توقف آن هستند.
+
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰