فرهیختگان: در حالی که ملوان با مشکلات مالی دست و پنجه نرم میکند مدیران این تیم طی فصل جدید یکی پس از دیگری تعویض میشوند. در ابتدای فصل در حالی که زمزمههای تغییرات مدیریتی همچنان به گوش میرسید، شاهد تغییرهایی بودیم. به طوری که ملوانان تاکنون در بخش مدیریت هتتریک کردند. قبل از شروع فصل و در حالی که آرش فهمیده از سمت خود کنارهگیری کرده بود، رامبد رشیدیراد جانشین وی شد. رشیدی راد به عنوان سرپرست مدیرعاملی باشگاه ملوان تعیین شده بود؛ اما دوره مسئولیت وی به ۲۰ روز هم نرسید. پس از او غلامرضا امینی، مدیرعامل جدید باشگاه ملوان شد، که پیش از این ریاست تربیت بدنی نیروی دریایی ارتش و ریاست فدراسیون قایقرانی را بر عهده داشت. حالا در حالی که فقط ۱۰ هفته از رقابتهای لیگ برتر سپری شده پژمان نوری به این باشگاه برگشت و جای امینی را گرفت تا سومین مدیرعامل فصل جاری باشگاه باشد.
بازگشت پژمان
گویا روز هشتم آبان و در حالی که به مناسبت روز مربی در باشگاه ملوان گردهمایی کوچکی بین پیشکسوتان این باشگاه برگزار شده بود، غلامرضا امینی به عنوان مدیرعامل وقت باشگاه که زمزمههای بازگشت پژمان نوری را شنیده بود در این محفل خصوصی اعلام کرد که فقط برای کمک به این باشگاه آمده و اگر نوری قصد بازگشت داشته باشد به سرعت جایگاهش را تحویل خواهد داد. به این ترتیب اظهارات اخیر مدیرعامل وقت باشگاه ملوان که ادعا کرده بود به دلیل مشکلات شخصی از سمت خود استعفا داده، واقعیت ندارد. در واقع او به دلیل بازگشت نوری و به مصلحت ملوان کنارهگیری کرده است. امینی رابطه خوبی با رؤسای سایر فدراسیونها مخصوصاً مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال داشت و تلاش کرد در مدت حضورش شرایط را برای این باشگاه خوب پیش ببرد. او البته به لحاظ مالی چندان موفق نبود. به همین دلیل با توجه به شرایط به وجود آمده و شروطی که برای تزریق پول مطرح شد، ترجیح داد کنارهگیری کند. حالا پژمان نوری که پیش از این سابقه مدیرعاملی باشگاه ملوان را داشت به جمع انزلیچیها برگشته و اینطور که از باشگاه ملوان خبر میرسد، قصد دارد تغییراتی در تیمهای پایه و تیم بانوان ایجاد کند. البته نوری تصمیمی برای تغییر در تیم بزرگسالان ندارد و هرچند زمزمههای اختلاف او و مازیار زارع به گوش میرسد؛ اما تغییر و تحولی در کار نیست.
چرا اسپانسر پول نمیداد؟
هرچند مدیرعامل باشگاه ملوان طی یکی دو روز اخیر تغییر کرده است؛ اما شروع تغییر و تحولات تقریباً از اوایل آبان بود. در ظاهر اینطور به نظر میرسید که رابطه خوبی بین مازیار و پژمان نوری برقرار است؛ اما برخی شنیدهها از اختلافی تازه بین این دو خبر میدهد. به طوری که با مطرح شدن مدیرعاملی احتمالی پژمان نوری، زارع علیه او موضع گرفت و تلاش کرد تا این اتفاق نیفتد. در نهایت اما مقاومتش نتیجه نداد و مجبور شد با این موضوع کنار بیاید. گویا یکی از شروط اصلی اشکان پوررشید اسپانسر و حامی مالی مخفی باشگاه ملوان برای کمک به این تیم بازگشت پژمان نوری به عنوان مدیر عامل ملوان بود. پوررشید خیلی زود وعده خود را مبنی بر حمایت از این تیم در صورت بازگشت نوری عملی کرد و اخیراً ۲۰ درصد از مبلغ قرارداد بازیکنان را به آنها پرداخت کرده در حالی که تا پیش از این ملوانان هیچ دریافتی نداشتند و در ازای پیروزیها و تساویها به طور میانگین بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان پاداش میگرفتند.
جالب است بدانید که پوررشید از ابتدا همکاری مالی با باشگاه ملوان را مبنی بر حضور پژمان نوری در این جمع میدانست. به طوری که وقتی مسئولان باشگاه ملوان، امینی را به عنوان مدیرعامل انتخاب کردند از همکاری با آنها سر باز زد و عملاً حمایت مالی خود را از باشگاه ملوان دریغ کرد. در آن مقطع مسئولان باشگاه با یک اپراتور تلفن همراه به توافق رسیده بودند اما این اسپانسر متموّل در کمال ناباوری از همکاری انصراف داد به طوری که مقدمات جدایی سعید دقیقی به وجود آمد و این تیم را ترک کرد.
دنیا مالی که در آن زمان هنوز وزیر نشده بود به توصیه یک دوست مشترک علیرغم میل باطنی با مازیار زارع تماس گرفته و بعد از توافقی ضمنی او را به عنوان سرمربی معرفی کرد. حضور مازیار زارع در تیم ملوان پوررشید را کمی مجاب کرد تا برخی از هزینهها را پرداخت کند؛ اما اتفاق جالبتری افتاد. اینطور که شنیدیم این اسپانسر متموّل مدعی شد تنها در صورتی هزینهها را تقبل میکند که دنیا مالی شخصاً با او تماس گرفته و از وی برای همکاری با باشگاه ملوان دعوت به عمل آورد. دنیامالی ابتدا با این موضوع مخالفت کرد و حاضر نشد شخصا با پوررشید تماس بگیرد. در ادامه نیز بحث انتخاب او به عنوان وزیر ورزش مطرح شد و عملاً آن قدر شلوغ شد که دیگر فرصت فکر کردن به ملوان را پیدا نکرد.
هرچند او به عنوان یک انزلیچی همچنان نیم نگاهی به باشگاه ملوان دارد؛ اما به دلیل جلوگیری از بسیاری از سوء تفاهمهای احتمالی ترجیح داد در امور این باشگاه دخالت نکند.
ظاهرا به همین دلیل از ابتدای فصل تاکنون پوررشید هیچگونه پرداختی به بازیکنان نداشت؛ اما به دلیل رفاقتی که با مازیار زارع دارد طی همکاری با آرش فهمیده، مدیرعامل فصل گذشته تیم ملوان در ازای موفقیتهای این تیم به بازیکنان پاداشهایی بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان پرداخت میکرد به این ترتیب بازیکنان مشکل مالی نداشتند و عدم پرداخت مطالباتشان به چشم نمیآمد.
۲۰ درصد چطور پرداخت شد؟
این شرایط اما نتوانست ادامهدار باشد چرا که به جز تیم بزرگسالان، تیم بانوان و تیمهای پایه این باشگاه با مشکلاتی بزرگ روبرو شدند. به طوری که حتی برای تهیه غذای اعضای تیم و یا سفرهایشان با مشکل مالی روبرو بودند. شنیدیم شرایط بد این تیمها در نهایت برخی اعضا را بر آن داشت تا پوررشید را از لج و لجبازی با دنیا مالی منصرف کنند. به همین دلیل برخی افرادی که در کنار تیم بودند و در حاشیه قرار داشتند نسبت به شرایط این باشگاه احساس نگرانی کرده و برای برطرفشدن مشکل از برخی افراد به عنوان واسطه کمک خواستند.
از آنجا که در حال حاضر دنیا مالی وزیر ورزش است و امکان ارتباط گرفتن با او تقریباً وجود ندارد برای این واسطهها میسر نشد تا با او صحبت کرده و مشکل را بین وزیر ورزش و اسپانسر باشگاه ملوان حل کنند؛ اما یکی از این افراد که رابطه خوبی با حقشناس، استاندارد گیلان داشت، طی تماسی از او خواست نسبت به شرایط ملوان پادرمیانی کرده و قبل از اینکه ملوان وارد بحران شود، پوررشید را راضی به پرداخت هزینهها مخصوصاً هزینه تیمهای پایه کند.
با وجود اینکه حقشناس با این درخواست موافقت کرد؛ اما تاکید کرد که جلسهای در استانداری برگزار نمیکند چرا که اگر بخواهد به عنوان استاندار گیلان برای این باشگاه کاری انجام دهد دیگر تیمها نیز متوقع میشوند. از این رو نه به عنوان استاندار بلکه به عنوان هوادار باشگاه ملوان جلسهای با حضور پوررشید و مازیار زارع خارج از محل کارش برگزار کرد که طی همین جلسه مقرر شد ۲۰ درصد از مبلغ قرارداد بازیکنان به آنها پرداخت شود.
استعفای زارع لغو شد
بعد از پادرمیانی استاندار، پوررشید تلاش زیادی کرد که پژمان نوری را به باشگاه برگرداند. او که نتوانسته بود دنیا مالی را پای میز مذاکره بنشاند، تصمیم گرفت ایده دوم خود را عملی کند که بازگشت پژمان نوری به باشگاه ملوان بود. اینطور که شنیدیم مازیار زارع تمایلی نداشت در شرایط موجود پژمان نوری به این باشگاه برگردد و در مقابل بازگشت او بسیار مقاومت کرد. شنیدهها حاکی از آن است که زارع با بازگشت نوری به شدت مخالف بود به طوری که تصمیم داشت بعد از پیروزی مقابل هوادار در واکنش به بازگشت نوری استعفا دهد؛ اما برخلاف تصورش مقابل هوادار شکست خوردند و برنامه استعفا لغو شد.
حالا به نظر میرسد شرایط در باشگاه ملوان اصلاً آنطور که به نظر میرسد آرام نیست هرچند در ظاهر پول به بازیکنان رسیده و مدیریت سر و سامان گرفته است؛ اما احتمال تنش به شدت بالاست. البته نوری و زارع تجربه کافی برای کنترل احساسات خود دارند. آنها ریسک برهم زدن آرامش تیم و ایجاد تنش را به جان نمیخرند و هرچند با هم اختلاف دارند؛ اما فعلاً شرایط موجود را تحمل میکنند. از طرفی شکست مقابل هوادار میتواند روند خوب نتیجهگیری این تیم را مختل کند. ظاهرا بعد از شکست، برخی لیدرها با تعدادی از بازیکنان ملوان در میکسدزون درگیر شده و تبعات این شکست دامن همه را گرفت.
ملوان پیش از شکست مقابل هوادار در دو بازی پیاپی مقابل تیمهای پایین جدولی نساجی و مس به تساوی یک به یک رسیده بود. عملکرد سه هفته اخیر این تیم نشان میدهد که با رکودی نسبی روبرو شده و در سراشیبی نزول قرار گرفتند. ادامه مسابقات تیم ملوان نشان میدهد که آنها راه همواری تا پایان نیم فصل ندارند. ملوانان به جز دو بازی خارج از خانه در هفتههای یازدهم و دوازدهم مقابل چادرملو و خیبر در ادامه رقابتها با حریفان سرسختی همچون پرسپولیس، تراکتور و فولاد بازی دارند.
اگر مازیار زارع نتواند شرایط را به نفع خود و تیم تغییر داده و از بحرانی که در آن گرفتار شدند، خارج شود با مشکل روبرو میشود چرا که فاصله امتیازات بین رقبا بسیار کم است و هر لغزش از سوی تیم ملوان میتواند به قیمت از دست رفتن نیمه بالایی جدول تمام شود. همین حالا این تیم به واسطه نتایج چند هفته اخیر از رده دوم تا ششم تنزل داشته است و این افت میتواند ادامهدار باشد.
+
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.