به گزارش صدای بورس، جلسه تحلیل شرکت مس شهید باهنر به همت مشاور سرمایهگذاری آوای آگاه، شرکت مس شهید باهنر و شرکت سرمایهگذاری صدر تأمین و با حضور مدیران مجموعههای مذکور و فعالان بازار سرمایه برگزارشد.
احسان نمازی زاده مدیر عامل شرکت مس شهید باهنر کرمان در این جلسه گفت: به دلیل سبد محصولات خاص در فباهنر، از دانش فنی ذخیره شدهای برخوردار هستیم که به بومیسازی قطعات منجر شده است.
وی ادامه داد: در دو ماه گذشته با برنامه ریزی های صورت گرفته تصمیم برآن شد تا قطعات بورمی سازی شده را به تولید انبوه رسانده و به سایر صنایع عرضه کنیم.
نمازی زاده افزود: در حوزه تحقیق و توسعه، پروژههای نوسازی برای کارخانه نورد و اکستروژن در حال اجراست.همچنین پروژههای بهسازی نورد، اکستروژن و لوله مسی نیز در برنامه قرار دارند.
به گفته مدیرعامل فباهنر محصول جدیدی نیز با قابلیت تولید ورق با عرض ۱۲۰ سانتیمتر به سبد محصولات اضافه شده است.
وی به نمایشگاه سیرجان اشاره کرد و اظهارداشت: در نمایشگاه سیرجان، از قطعات جدید رونمایی شد که در صورت نهایی شدن تفاهمنامهها، این قطعات بومیسازی شده به تولید انبوه خواهند رسید و فصل جدیدی از درآمدزایی برای شرکت آغاز میشود.
چالش های پیش روی فباهنر
امیر حسین نادری ، مدیرعامل تاصیکو نیز در ادامه این جلسه به چالش های فباهنر پرداخت و گفت:یکی از چالشهای فباهنر، نبود برخورداری از معدن است و از برنامه های پیش رو این است که یک پهنه مسی مناسب شناسایی کرده و آن را تحت تملک فباهنر درآوریم.
وی با اشاره به اینکه تولید و توسعه خودروهای برقی در دستور کار است، افزود:مصرف مس در خودروهای برقی بسیار کمتر از خودروهای دیگر است، اما مس باهنر با تمرکز بر لبه تکنولوژی قصد دارد در این حوزه توسعه بیشتری داشته باشد.برهمین اساس تجهیزات مورد استفاده از برند معتبر SMS آلمان بوده و بستر مناسبی در شرکت مس باهنر فراهم است.
نادری گفت: با توجه به گسترش کاربرد فلز مس بهویژه در تولید خودروهای الکتریکی، افزایش تولید محصولات نیمهساخته مسی توسط مس باهنر ضروری است و تحقق این هدف نیازمند تأمین کاتد کافی بهعنوان ماده اولیه اصلی این شرکت است.
مدیرعامل تاصیکو در ادامه جلسه تاکید کرد: رویکرد اصلی مدیران در صدر تامین همواره حمایت از سهامداران و افزایش سودآوری از طریق شرکتهای زیرمجموعه هلدینگ تاصیکو، بهویژه شرکت صنایع مس شهید باهنر است؛ چرا که مس باهنر بزرگترین تولیدکننده محصولات نیمهساخته مس در کشور به شمار میرود.
مقابله با خام فروشی ضروری است
وی خام فروشی را از دیگر چالش ها دانست و افزود: مسئله خامفروشی چالشی است که باید بهطور جدی با آن مقابله شود. صادرات محصولات با ارزش افزوده بالا، بهویژه در صنایع فولاد و مس ضروری است. در همین راستا در نظر داریم با تأمین پایدار کاتد، تولید و صادرات محصولات مس باهنر را افزایش دهیم.
مدیرعامل تاصیکو گفت:ذغالسنگ در حال حاضر فرمانروای انرژی در جهان است و قدرتهای صنعتی مانند چین و آمریکا بهطور گسترده نیروگاههای برقی مبتنی بر ذغالسنگ را توسعه میدهند. به همین دلیل لازم است توسعه و افزایش تولید ذغالسنگ در بخش معدن و صنایع معدنی در اولویت قرار گیرد.
تولید ۵۰ تن نقره در دستور کار
نادری افزود: سال آینده، تولید ۵۰ تن نقره در هلدینگ تاصیکو پیشبینی شده است که یک دستاورد بیسابقه خواهد بود. همچنین در حوزه طلا نیز موفقیتهای قابل توجهی را توانسته ایم کسب کنیم .
مدیرعامل تاصیکو تصریح کرد:مس بهعنوان فلزی که جایگزینی ندارد، نقش حیاتی در صنایع مختلف ایفا میکند و مصرف آن در کشورهای همسایه نیز با سرعت در حال افزایش است.
عرضه اولیه طلا در بورس در آینده نزدیک
وی درخصوص معدن طلای تفتان استان سیستان و بلوچستان این گونه توضیح دادو گفت: درخصوص معدن طلای تفتان باید گفت که این حوزه تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته و نیازمند سرمایهگذاری بیشتر است.
نادری به سرمایه گذاری در بخش طلا اشاره کرد و اظهارداشت: دو سرمایهگذاری عمده در زمینه تولید طلا صورت گرفته است و براساس برنامه ریزی های صورت گرفته در نظر داریم تولید طلا در این شرکت را به هفتهای ده کیلوگرم برسانیم.
مدیرعامل تاصیکو از عرضه اولیه طلا در بورس خبر داد و گفت: با پذیرش شرکت در بورس، به زودی عرضه اولیه طلا را خواهیم داشت. این معدن ظرفیت تولید سالانه ۵۰۰ کیلوگرم طلا را دارد و پیشبینی میشود تا ۳۰ سال قابل بهرهبرداری باشد.
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.