تاریخ انتشار : یکشنبه 27 آبان 1403 - 3:47
16 بازدید
کد خبر : 386646

بن بست آتش بس در لبنان!

بن بست آتش بس در لبنان!

به گزارش آفتاب نو، حسین آجرلو کارشناس مسائل مطنقه:۱-ورود نیروهای مقاومت حزب‌الله لبنان به معرفه جنگ پس از عملیات ۷ اکتبر در سال ۲۰۲۳ تهدیدی جدی برای رژیم صهیونیستی و به تبع آن برای دولت آمریکا و منافع این کشور بود. به طوری که اسرائیل و آمریکا سعی داشتند به هر شکلی که شده خطر

به گزارش آفتاب نو، حسین آجرلو کارشناس مسائل مطنقه:۱-ورود نیروهای مقاومت حزب‌الله لبنان به معرفه جنگ پس از عملیات ۷ اکتبر در سال ۲۰۲۳ تهدیدی جدی برای رژیم صهیونیستی و به تبع آن برای دولت آمریکا و منافع این کشور بود. به طوری که اسرائیل و آمریکا سعی داشتند به هر شکلی که شده خطر اسرائیل را دفع کرده و نیروی آن را مهار کنند. از این رو شاهد آن بودیم که اسرائیل طی یک برنامه ضربه‌های مهمی را به حزب الله وارد ساخت. حملات بی‌امان هوایی، ترور هدفمند سران حزب الله، ماجرای پیجرها و در اوج آن‌ها به شهادت رساندن سیدحسن نصرالله و سیدهاشم صفی‌الدین که منجر به حمله زمینی به جنوب لبنان شد از جمله مهم‌ترین حملات و ضربه‌های رژیم صهیونیستی به مقاومت اسلامی لبنان بود.

۲-پس از این ماجرا و متحمل شدن خسارات سنگین از سوی حزب‌الله، اسرائیل وضعیت را به نفع خود می‌دید اما در آن سوی میدان نیروهای حزب الله خیلی زود توانستند دست به بازسازی کادر خود بزنند و وضعیت جنگ با اسرائیل را ادامه دهند و مانع از پیشروی‌های آنان بشوند. حتی حزب الله طی حملات خود به شمال سرزمین های اشغالی توانست امنیت را در این نواحی از بین ببرد و موجب شود بسیاری از شهرک نشین ها از شمال اسرائیل فرار کنند. در این بین گفتنی است که رژیم صهیونیستی قصد داشت طی طرحی حزب الله را در جنوب لبنان بیرون کند و با پاکسازی این منطقه و فرستادن نیروهای حزب الله به شمال رود لیتانی قدرت عملی داشته باشد که در پرتو آن بتواند ساکنان شمال اسرائیل را بار دیگر به خانه‌هایشان بازگرداند.

۳-اسرائیل به کمک آمریکا قصد داشت طرحی سیاسی را پیگیری کند که در قبل آن وضعیت به نفع اسرائیل باشد و این طرح‌های آتش بس و مذاکره جنگ هم همگی پیشنهادهایی هستند که نفع و سود آن برای اسرائیل است. البته ناگفته نماند که حزب الله هم به شکل کلی با موضوع پایان جنگ مخالف نیست؛ چرا که به هرحال وضعیت جنگی یعنی پذیرا شدن خسارات و البته لبنان به عنوان زمین حزب الله در وضعیت آسیب‌پذیری قرار دارد.

۴-با تمام این اوصاف حزب الله برای پذیرش آتش بس دو شرط مهم دارد: اول اینکه آنها تنها به مفاد قرار داد ۱۷۰۱ پایبند بوده و فراتر از آن دست به اقدام عقب نشینی نمیزنند؛ دوم هم تا زمانی که جنگ در غزه پایان نگیرد آنان به مقابله با اسرائیل ادامه خواهند داد. در موضوع طرح های اخیر آتش بس این دو مسأله مغفول مانده است. گرچه از برخی پیشنهادها نظیر تبدیل جنوب لبنان به چیزی شبیه کرانه باختری هم عقب نشینی شده اما به نظر میرسد آمریکایی ها قصد داشته باشند با طلب چیز بیشتر از ۱۷۰۱ حزب الله را در فشار قرار دهند. به طور کلی با این وضعیت دست یابی به آتش بس چندان در دسترس نیست. اساسا رویکرد اسرائیل نه آتش بس که تحمیل اراده خود به طرف مقابل است و در این وضعیت نمیتوان انتظار آتش بس در این منطقه را فعلا داشت.

منبع خبر: همشـهری

آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

advanced-floating-content-close-btn