دکتر هانیه ناصری با اشاره به اینکه زیتون منبع غنی از انواع ویتامین و مواد معدنی به حساب میآید که برخی از آنها در طول فرآیند فرآوری به آن اضافه میشوند، گفت: زیتون مانند بسیاری دیگر از غذاهای گیاهی پرچرب یک منبع غنی از ویتامین E به شمار میرود و یک آنتی اکسیدان بسیار قدرتمند و مهم برای سلامتی است.
وی با بیان اینکه زیتون سیاه منبع خوبی از آهن است که برای سهولت ارسال اکسیژن در گلبول قرمز و به تبع آن بهبود خونرسانی در بدن موثر میباشد، افزود: مقادیر قابل توجهی از مس نیز در زیتون وجود دارد که یک ماده معدنی مورد نیاز برای بدن به شمار میرود. مقدار ناکافی مس درون بدن میتواند باعث افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی شود.
این دکترای گیاهان دارویی خاطرنشان کرد: زیتون حاوی مقادیر قابل توجهی از کلسیم نیز بوده که برای رشد استخوانها، ماهیچهها و بهبود عملکرد اعصاب مفید است.
ناصری از سدیم موجود در زیتون نیز یاد کرد و ادامه داد: بسیاری از زیتونها به خاطر تلخیزدایی و افزایش ماندگاری برای مدت زیادی در آب نمک قرار میگیرند و همین امر باعث میشود حاوی مقادیر قابل توجهی سدیم باشند.
وی با اشاره به اینکه علاوه بر این مواد معدنی یک سری ترکیبات گیاهی، به خصوص آنتی اکسیدانهای ضروری هم درون زیتون وجود دارد، یادآور شد: از جمله این ترکیبات میتوان به اولئوروپین اشاره کرد که یکی از فراوانترین آنتی اکسیدانهای موجود در زیتونهای تازه و سبز بوده و فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارد.
ناصری اظهار کرد: هیدروکسیتیروسول نیز از دیگر مواد موجود در زیتون است که یک آنتی اکسیدان بسیار قدرتمند به حساب میآید. همچنین تریسول موجود در زیتون نیز که بیشتر در روغن زیتون یافت میشود یک آنتی اکسیدان بسیار مفید با پتانسیل ضد سرطان است.
این دکترای طب طبیعی با اشاره به وجود اولئانولیک اسید در زیتون به عنوان یک آنتی اکسیدانِ مفید که میتواند از آسیبهای وارده به کبد جلوگیری کند و التهاب را کاهش دهد، افزود: کوئرستین موجود در زیتون نیز میتواند فشار خون را کاهش داده و سلامت قلب را بهبود ببخشد.
ناصری با بیان اینکه زیتون را میتوان به صورتهای مختلف همراه غذا و یا به صورت روغن زیتون استفاده کرد، گفت: زیتون به صورت پرورده به همراه آب انار یا رب انار و سبزیجاتی مانند نعنا، چوچاق، جعفری و ادویههایی مانند تخم گشنیز و پاپریکا میتواند یک دورچین مناسب و درمانی برای کنار غذاها باشد.