تاریخ انتشار : شنبه 10 آذر 1403 - 0:44
12 بازدید
کد خبر : 400482

اگر خواب راحتی می خواهید این غذای اصیل ایرانی را از دست ندهید

اگر خواب راحتی می خواهید این غذای اصیل ایرانی را از دست ندهید

به گزارش آفتاب نو، دهخدا نام قیمه را به همه غذاهایی اطلاق کرده است که در پخت آن از گوشت خرد شده استفاده می‌کنند. یکی از شرق شناسان معروف اروپایی به نام شاردن هم که در زمان حکومت صفویان به ایران سفر کرده بود در باره خورشت قیمه گفته است که «قیمه نوعی غذاست که

به گزارش آفتاب نو، دهخدا نام قیمه را به همه غذاهایی اطلاق کرده است که در پخت آن از گوشت خرد شده استفاده می‌کنند. یکی از شرق شناسان معروف اروپایی به نام شاردن هم که در زمان حکومت صفویان به ایران سفر کرده بود در باره خورشت قیمه گفته است که «قیمه نوعی غذاست که در آن گوشت به کار می‌برند و آن را با خوشمزه و بهترین ادویه‌ها طعم‌دار می‌کنند.»

قیمه در همه جای ایران طبخ می‌شود و هرچند معروف‌ترین قیمه همان قیمه لپه است که همه می‌شناسند، ‌ اما قیمه نثار، قیمه رشتی، قیمه یزدی، قیمه آلو با مرغ، قیمه بادمجان، قیمه مرغ، قیمه سیب‌ درختی، قیمه هویج، قیمه بامیه و بسیاری از انواع دیگر قیمه در گوشه و کنار ایران طبخ می‌شود که در مواد با هم متفاوت هستند.

قیمه یزدی‌ هم شاید معروف‌ترین غذای محلی این شهر باشد که به جای لپه، نخود دارد. در برخی از نقاط این غذا را با آب گوشت اشتباه می‌گیرند اما این غذا تفاوت زیادی با آبگوشت دارد.

مواد لازم

در این نوع از قیمه، به جای لپه از حبوباتی همچون نخود استفاده می‌شود. گوشت گوسفندی، نخود، پیاز، لیمو امانی و ادویه مواد تشکیل دهنده این غذای محلی هستند. در تهیه این غذا به سیب‌زمینی نیازی نیست، اما این مورد بستگی به ذائقه شما دارد.

دستور تهیه

نخودها را باید دو روز خیس کنید. آب نخودها را چند بار عوض کنید تا دیگر نفخی نداشته باشد. سپس نخودها را در آبکش بریزید؛ پوست آن‌ها را بکنید و از وسط نصف کنید. به این کار، دو لپه کردن گفته می‌شود. لیمو امانی‌ها را با کمک چاقو یا چنگال چند سوراخ کنید. سپس آن‌ها را برای دو ساعت در آب ولرم قرار دهید تا خیس بخورند. پیاز خردشده را در روغن تفت دهید تا سبک، نرم و طلایی شود. در ادامه گوشت‌های خرد شده را در قابلمه بریزید و همراه با پیاز تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. ادویه و رب را اضافه کنید. بعد نخود را هم اضافه کنید و کمی با گوشت تفت دهید. سپس آب اضافه کنید و شعله را کم کنید تا خورشت جا بیافتد.

خواص

قیمه نخود یزدی منبعی از پروتئین، روی، آهن، ویتامین‌های گروه ب است. نخود همچنین منبعی از فیبر است که به بهبود هضم غذا و کنترل قند خون کمک می‌کند.

کاهش کلسترول بد، رفع چین و چروک پوست، خواب خوب و آرام، تقویت موهای سر، تامین کلسیم بدن، کنترل دیابت، کاهش خطر حمله‌های قلبی، کمک به رشد مغز جنین، لاغری و کنترل وزن، کاهش فشار خون، پاکسازی کبد و پیشگیری از تپش قلب، حفاظت از سیستم ایمنی بدن، تولید انرژی در بدن و پیشگیری از سرطان بخشی از فواید قیمه نخود یزدی است.

نخود موجود در قیمه یزدی، غنی از اسید آمینه، تریپتوفان و سرتونین است که برای تنظیم خواب مناسب ضروری هستند. اگر می‌خواهید شب آرامی را سپری کنید بهتر است نخود را به صورت روزانه مصرف کنید.

منبع خبر: همشـهری

آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

advanced-floating-content-close-btn