یکی ازتکنیکهایی که رسانههای غربی وحتی رهبران گروههای مخالف حکومت سوریه درراستای تسریع عملیات میدانی خود صورت دادهاند، ظاهرسازی گروههای تروریستی و مخالف حکومت سوریه ازجمله هیأت تحریرالشام، ارتش آزاد سوریه، قسد و…به گونهای است که خود راگروهی متفاوت ازداعش نشان داده، شکل رفتار خود را در نزد مخاطبان تحولات میدانی سوریه، ترمیم کنند. این درحالی است که تعلق خاطرگروههای مذکوربه همان حامیان و موسسان داعش و در راس آنها آمریکا و رژیم اشغالگر قدس مسألهای نیست که بتوان آن را کتمان کرد.
مسأله دیگری که در اینجا باید مدنظر قرار گیرد، معطوف به فرامتن میدان جنگ اخیر در سوریه است. نمیتوان ارتباط میان تحولات جاری در غزه و لبنان را با آنچه در سوریه میگذرد، نادیده انگاشت. تمرکز جبهه مقاومت بر غزه و لبنان از یک سو و تمرکز روسیه بر جنگ اوکراین از سوی دیگر، سبب شده تا گروههای مورد حمایت آمریکا، ترکیه و رژیم صهیونیستی از این فضا در راستای تسریع تحرکات میدانی خود علیه سوریه استفاده کنند.
پشت پرده سخنان رهبر قسد
سخنان و به عبارت بهتر، اعتراف اخیر سرکرده گروه قسد، نشاندهنده حقایق فرامتنی حاکم بر تحولات اخیر سوریه است. مظلوم عبدی، سرکرده «نیروهای دموکراتیک سوریه» موسوم به «قسد» در واکنش به تحولات اخیر سوریه مدعی شده است: «از دو ماه قبل میدانستیم، چه اتفاقی خواهد افتاد، لذا اقدامات لازم را انجام دادیم و آماده بودیم.»
به عبارت بهتر، عبدی اذعان کرده که نقشه تحرکات میدانی آنها از دو ماه قبل مشخص بوده و در اختیار آنها قرار گرفته است. اگرچه عبدی نام دولتها و بازیگرانی که این نقشههای میدانی را چندین بار با آنها مرور کرده را بر زبان نرانده اما کمتر کسی است که آنها را نشناسد! نکته مهمتر اینکه جولانی و عبدی یک وجه اشتراک دارند و آن، غیریتسازی با داعش در نزد افکارعمومی است.به عنوان مثال، عبدی با ادعای اینکه نیروهایش از مناطق الفرات در دو طرف بخش شرقی و غربی آن محافظت خواهند کرد، افزود: «داعش تحرکاتی درصحرای سوریه دارد اما ما به مردم خود در الرقه، الطبقه و دیرالزور اطمینانخاطر میدهیم که نیروهایمان آماده حفاظت از همه مردم این مناطق هستند. داعش توانست برخی از اراضی آن مناطق را پس بگیرد که تهدید امنیتی فزایندهای محسوبمیشود.»
عبدی هرگزبه این سؤال مهم پاسخ نمیدهدکه اقدامات اخیرگروههای مخالف حکومت سوریه چه نقش پررنگی در بسترسازی برای همین تحرکات خطرناک داعش داشته است! بدیهی است که داعش خودرا دربستر ناامنی وبحران تعریف میکند و این همان بستری است که واشنگتن، تلآویو و آنکارا طریق گروههای وابسته به خود در سوریه خلق کردهاند.
مقاومت ارتش سوریه ادامه دارد
برخلاف آنچه رسانههای غربی تلاش درالقای آن دارند، بخش مهمی ازارتش سوریه در میدان مبارزه با گروههای وابسته به آمریکا و رژیم صهیونیستی حضوردارد.جنگندههای روسی پل ارتباطی میان حماه و حمص را بمباران کردند تا مانع از حرکت تروریستها به سمت حمص شوند. از سوی دیگر، تحرکات دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران، عراق و دولت سوریه با هدف تسلط بر فضای کنونی ادامه دارد. در یکی از مهمترین این موارد، نشست سهجانبه وزرای خارجه ایران، عراق و سوریه درباره تحولات سوریه و منطقه در بغداد به انجام رسید.
هدف دشمنان مشخص است
گروههای مسلح مخالف حکومت سوریه درصددند هرگونه خطوط ارتباطی و مواصلاتی بین سوریه و لبنان را قطع کنند. به عبارتبهتر،هدف گروههای مسلح،رسیدن به دو منطقه قاره والقلمون باهدف قطع هرگونه خطوط ارتباطی و مواصلاتی بین سوریه و لبنان است.قاره و القلمون حلقه ارتباط بین سوریه و لبنان بهشمار میآید که در جریان تحولات سالهای ۲۰۱۱ به بعد نیز شاهدحملات مکرری ازسوی گروههای تروریستی مسلح بهویژه«جبهه النصره» بود.اخبار ضد و نقیضی که درخصوص تسلط گروههای تروریستی بر البوکمال منتشر شده نیز نشاندهنده همین هدفگذاری است.حمایت همزمان میدانی رژیم اشغالگر قدس از گروههای تروریستی نیز نباید نادیده انگاشته شود.دیروز(جمعه)شبکه خبری المیادین از تجاوز رژیم صهیونیستی به گذرگاه جوسیه در مرز لبنان با سوریه خبر داد.براساس این گزارش، این دومین تهاجم رژیم صهیونیستی به این گذرگاه بعد از شروع آتشبس است و این گذرگاه درپی حملات رژیم صهیونیستی از خدمترسانی خارج شد. در همین راستا، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه نیز از نقش سلبی و حمایتگرایانه رژیم اشغالگر قدس در حمایت از ناآرامیهای اخیر در سوریه خبر دادهاست.
+
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.