فرهیختگان: امکان رجوع به مجتهدان خانم و برابری زن و مرد از لحاظ تواناییهای فکری و روحی، تقریبا مهمترین محورهای صحبت رهبر انقلاب در روز گذشته در جمع اقشار مختلف بانوان بود. امکان رجوع خانمها به مجتهدان خانم در موضوعات مربوط به خانمها که عموما برخی فقها نظر درستی در مورد برخی از آنها ندارند، مسئلهای بود که برای اولین بار از جانب رهبر انقلاب با صراحت مطرح شد. رهبر انقلاب همچنین اشارهای هم به برابری حقوق زن و مرد کردند، آنهم در شرایطی که در کلیشههای فکری برخی افراد، زن و مرد برابری ندارند. در ادامه به مهمترین محورهای صحبت رهبر انقلاب پرداختیم که مشروح آن را از نظر میگذرانید.
سیاستگذاران موضوع ازدواج را همهجانبه ببینند
روز گذشته از میان ۶ سخنرانی که مقابل رهبر انقلاب صحبت کردند، یکی از سخنرانان به دغدغه چندینساله ازدواج پرداخت با این تفاوت که به دغدغههای خانمها و توقعاتی که عموما از جانب آقایان مطرح میشود، پرداخت. نکته مهمی که انتظار میرود سیاستگذاران در مواجهه با حل موضوع ازدواج مدنظر قرار دهند، این است که برای حل و رفع موانع و چالشهای پیش روی ازدواج جوانان میبایست نقصهای موجود در این حوزه را همهجانبه دید.
در آسیبشناسی و علل کاهش میزان ازدواج، بار زیاد آن به گردن توقعات خانمها و خانواده دخترها میافتاد؛ در حالی که بخشی از چالشها ریشه در نوع نگاه و توقعاتی دارد که پسران و خانوادههای آنان در ازدواج دارند. از آنجا که موضوع کاهش میزان ازدواج جوانان و فرزندآوری یکی از دغدغههای اصلی سیاستگذاران فرهنگی و خانوادگی است، بهتر آن است در مواجهه با این موضوع فارغ از ابعاد اقتصادی آن به فرهنگسازی در راستای تعیین انتظارات و توقعات افراد در ازدواج توجه شود. همچنین لازم است در این حوزه تمرکز جدی برای اصلاح انتظارات و معیارهای زن و مرد در این مقوله اعمال شود.
بدخواهان جامعه ما از مادری تصویر بدی ارائه میکنند
ارائه تصویر منفی از نقش مادری و تقلیل جایگاه مادران و تربیت فرزند موضوع دیگری بود که در صحبتهای رهبر انقلاب مورد اشاره قرار گرفت. رهبر انقلاب در بخشی از صحبتهای خود به این موضوع اشاره کردند که «امروز بعضیها در سایه سیاستهای سرمایهداران و استعمارگران و بدخواهان جوامع مستقل بهخصوص جامعه ما، از «مادری» تصویر بدی ارائه میکنند.» امری که خروجی آن تضعیف جایگاه خانواده و نقش زن است.
رهبر انقلاب در این راستا به این نکته اشاره کردند که «مادری و پرورش دادن یک انسان، افتخاری بسیار باارزش است و بر همین اساس است که در اسلام با تعابیر مختلف ازجمله قرار داشتن بهشت زیر پای مادران، سفارش زیادی به محبت و خدمت و اطاعت از مادر شده است.» ردپای تضعیف جایگاه مادری را میتوان در جامعه ایرانی هم مشاهده کرد؛ نکته مهمی که انتظار میرود سیاستگذاران در راستای تقویت جایگاه مادری و البته خانواده به آن توجه ویژه نشان دهند.
متن کامل گزارش را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.
+
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.