روزیاتو نوشت: تحقیقات نشان میدهند که ترتیب تولد میتواند روی شخصیت ما تأثیر بگذارد.
اما چه چیزی باعث میشود که اولین دختر خانواده بودن تجربهای مهم و تاثیرگذار باشد، به طوری که اصطلاح جدیدی برای توصیف آن به کار رود؟
سندرم دختر اول چیست؟
سندرم دختر اول، به الگوهای رفتاری و احساسی اشاره دارد که معمولاً در افرادی که دختر اول خانواده بوده اند، دیده میشود.
اگرچه این اصطلاح به صورت رسمی به عنوان یک سندرم روانشناختی شناخته نشده، اما در فضای مجازی و به ویژه شبکههای اجتماعی، به عنوان مجموعهای از چالشها و تجربیات مشترک زنانی که فرزند بزرگتر هستند، شناخته شده است.
انتظارات
انتظارات فرهنگی و جنسیتی که بر دختران تحمیل میشوند، سبب میشود که آنها بیشتر از پسران تحت قضاوت و انتقاد قرار بگیرند. ممکن است که پسران هم فشارهای فرزند بزرگتر بودن را تجربه کنند، اما این تجربه دقیقاً مشابه دختر اول خانواده نیست.
این فشارهای مضاعف بر زنان باعث میشوند که آنها اغلب نیازهای خود را فدای خوشحالی دیگران، بهویژه والدینشان کنند.
تجربه هر فردی از دختر اول بودن متفاوت است و چالشهای ناشی از آن نیز میتواند میان افراد مختلف فرق کند.
۱- برعهده گرفتن مسئولیتهای بیشتر
دختر اول خانواده اغلب بار مسئولیتهای بیشتری را بر دوش میکشد. ممکن است که این مسئولیتها در دوران کودکی به شکل مراقبت از خواهران و برادران کوچکتر ظاهر شوند و در بزرگسالی منجر به برعهده گرفتن وظایف بیشتر در سایر جنبههای زندگی شود.
۲- کمالگرایی
ممکن است که دختران اول خانواده در تلاش باشند که در زمینههای مختلفی مثل تحصیل، کار یا رفتارهایشان به کمال برسند.
۳- رفتارهای والدگونه
اگر والدین تحت فشار بوده یا اغلب در خانه حضور نداشته باشند، دختر اول خانواده نقش والد را برای خواهران و برادران کوچکتر ایفا کند.
۴- سرکوب نیازها و احساسات
تمایل به برآورده کردن انتظارات ممکن است باعث شود که دختران اول خانواده نیازها و احساسات خود را سرکوب کنند و بیان آنها برایشان سخت باشد.
۵- تعارضات هویتی
ممکن است که دختران اول خانواده دچار تعارضات هویتی شوند، چراکه آنها تلاش میکنند نیاز به استقلال را با برآورده کردن تعهدات خود متعادل کنند. این ویژگی میتواند منجر به مشکلاتی در زمینه تعریف هویت شخصی آن ها شود.
۶- داشتن مشکل در تعیین مرزهای شخصی
تحت فشار قرار گرفتن برای متعادل کردن نیازهای شخصی با توجه انتظارات والدین، خواهران و برادران یا دیگر اعضای خانواده باعث می شود که دختران اول خانواده در تعیین و حفظ مرزهای شخصی خود با دیگران دچار مشکل شوند.
۷- تحت فشار قرار گرفتن برای دستیابی به موفقیت
انتظاراتی که دختران اول خانواده با آنها بزرگ میشوند، میتواند حس فشاری برای موفقیت در زندگی شخصی، حرفهای یا تحصیلی به آنها تحمیل کند.
+
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.