اهمیت مزاج شناسی در طب ایرانی + مزاج گرم و خشک
جامعه ورزشی آفتاب نو: کد خبر: ۲۶۵۲۵۸ تاریخ انتشار: شنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۳ – ۱۲:۵۵ به گزارش بهداشت نیوز، هر کدام از ارکان چهارگانه دارای کیفیت ویژه خود است، اما این ارکان در ساختار تمامی موجودات وجود دارد. آنچه تعیین کننده مزاج جسم مرکب است، مقدار و نسبت موجود از هر کدام از این ارکان
کد خبر: ۲۶۵۲۵۸
تاریخ انتشار: شنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۳ – ۱۲:۵۵
به گزارش بهداشت نیوز، هر کدام از ارکان چهارگانه دارای کیفیت ویژه خود است، اما این ارکان در ساختار تمامی موجودات وجود دارد. آنچه تعیین کننده مزاج جسم مرکب است، مقدار و نسبت موجود از هر کدام از این ارکان در وجود آن جسم است.
ویژگی های ارکان چهارگانه
آب، سرد و تر؛ هوا، گرم و تر؛ خاک، سرد و خشک؛ آتش، گرم و خشک است. ترکیب های متفاوت این کیفیات، مزاج فرد را مشخص می کند.
در افراد با مزاج گرم و خشک (مزاج صفراوی)، آتش غلبه دارد. در ویژگی های این افراد باید به دنبال رد پای آتش، یعنی خصوصیات مرتبط با حرارت و خشکی بود.
ویژگی های مزاج صفراوی
افراد دارای مزاج گرم و خشک را می توان با ویژگی های زیر تشخیص داد:
این افراد جسم لاغر و چهره سفید رنگ دارند. سفیدی چشم این افراد به زردی می زند. افرادی که طبع گرم و خشک دارند، اغلب کم خواب هستند. زود عصبانی و زود آرام می شوند، پر جنب و جوش، پر انرژی، با هوش و پرحرف هستند.
این افراد به خوردن سبزی ها و خیار و کاهو تمایل دارند. به شیرینی ها تمایلی ندارند. تحمل گرما در فصل تابستان برای افراد با این مزاج قابل تحمل نیست. بهترین فصل برای این افراد فصل زمستان و سرما است.
تدابیر ویژه برای افراد صفراوی
بهره مند شدن از هوای تازه و خنک
استفاده بیشتر از میوه و سبزی هایی مثل کاهو و خرفه
۶ ساعت خواب شبانه و یک ساعت چرت بعد از ظهر در تابستان
دستور تنفس و تمرین های ذهنی آرام بخش در شرایط فشار عصبی
ورزش در هوای خنک: صبح زود یا شامگاه
چرب کردن بینی با روغن بادام شیرین
پرهیز از نوشیدن زیاد چای و قهوه
پرهیز از بی خوابی و کم خوابی
پرهیز از عصبانیت، هیجان های روانی و زیاد حرف زدن
پرهیز از مصرف غذاهای گرم و خشک به ویژه در هوای گرم
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰