تاریخ انتشار : دوشنبه 15 مرداد 1403 - 15:34
18 بازدید
کد خبر : 266128

اهمیت تغذیه سالم در پیشگیری از بیماری‌ها

اهمیت تغذیه سالم در پیشگیری از بیماری‌ها

جامعه ورزشی آفتاب نو: کد خبر: ۲۶۶۳۰۱ تاریخ انتشار: دوشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ – ۱۰:۵۶ مصرف غذاهای سرشار از فیبر، ویتامین‌ها، چربی‌های سالم و سایر مواد مغذی به پیشگیری از بیماری‌های رایج کمک می‌کند. بهترین راه برای محافظت از خود در برابر بیماری‌ها، پیشگیری زودهنگام از آن‌هاست. هنگامی که بیماری‌ها تشخیص داده می‌شوند، معمولاً فقط

جامعه ورزشی آفتاب نو:

کد خبر: ۲۶۶۳۰۱

تاریخ انتشار: دوشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ – ۱۰:۵۶

مصرف غذاهای سرشار از فیبر، ویتامین‌ها، چربی‌های سالم و سایر مواد مغذی به پیشگیری از بیماری‌های رایج کمک می‌کند. بهترین راه برای محافظت از خود در برابر بیماری‌ها، پیشگیری زودهنگام از آن‌هاست. هنگامی که بیماری‌ها تشخیص داده می‌شوند، معمولاً فقط بحث مدیریت بیماری وجود دارد و لزوماً درمانی یا راهی برای معکوس کردن اثرات منفی که قبلاً بدن شما را تحت تأثیر قرار داده است نیست. برای جلوگیری از شایع‌ترین بیماری‌ها، فعالانه سعی کنید تغذیه خود را بهبود بخشید. در این مقاله از بهداشت نیوز قصد داریم به بررسی اهمیت تغذیه سالم در پیشگیری از بیماری‌ها بپردازیم، پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

healthyfood.jpg

با تغذیه مناسب می‌توان از کدام بیماری‌های پیشگیری کرد؟

بیماری‌ها و مشکلاتی که در ادامه معرفی می‌کنیم، مواردی هستند که می‌توانید با تغذیه سالم از آن‌ها پیشگیری کنید.

بیماری قلبی

سلامت قلب و عروق شما تا حد زیادی با غذاهایی که می‌خورید مرتبط است. غذاهایی که سرشار از چربی اشباع شده و نمک هستند، کلسترول شما را افزایش می‌دهند که منجر به تجمع پلاک در رگ‌ها می‌شود. این پلاک اساسا دیواره رگ‌های شما را می‌پوشاند و عبور خون را دشوارتر می‌کند که به آن بیماری عروق کرونر (CAD) می‌گویند. این منجر به فشار خون بالا و خطر حمله قلبی می‌شود. یکی از راه‌های اصلی کاهش بیماری‌های قلبی، پرهیز از غذاهای حاوی چربی‌های اشباع شده و نمک و همچنین انجام تمرینات قلبی عروقی (تمرین‌هایی که ضربان قلب شما را افزایش می‌دهند) است. انجام این تمرینات به تقویت قلب شما کمک می‌کند تا بتواند به طور موثر خون را پمپاژ کند.

دیابت

دیابت نوع ۲ زمانی ایجاد می‌شود که سلول‌ها در برابر انسولین مقاوم می‌شوند. به طوری که سلول‌ها نمی‌توانند قند کافی را پردازش و استفاده کنند و لوزالمعده نمی‌تواند انسولین کافی برای تنظیم سطح قند خون تولید کند. دیابت نوع ۲ معمولاً به دلیل مصرف بیش از حد قند فرآوری شده ایجاد می‌شود و چاقی و سبک زندگی غیرفعال نیز در ایجاد آن نقش دارند. خوردن غذاهای کم کالری و غذاهایی که چربی و قند کمی دارند بخش مهمی از پیشگیری از دیابت است.

سرطان

اگرچه شیوه‌های زندگی مختلفی وجود دارد که می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد، اما ثابت شده است که خوب غذا خوردن خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد و زندگی سالم را ارتقا می‌دهد. نشان داده شده است که غذاهایی که دارای آنتی اکسیدان بالایی هستند، از بدن شما در برابر آسیب سلولی محافظت می‌کنند. این غذاها شامل انواع توت‌ها، گردو، کلم قرمز و … است.

تغذیه سالم برای سلامتی بهتر

یکی از راه‌های کمک به پیشگیری از این بیماری‌ها، خوردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل است که چربی اشباع شده، قند فرآوری شده و سایر مواد افزودنی در مقادیر کمی در آن وجود دارد. برای کمک به پیشگیری از بیماری، فرد به انواع میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، پروتئین‌های بدون چربی و چربی‌های سالم (مانند چربی‌هایی که به طور طبیعی در آووکادو، آجیل و ماهی وجود دارد) نیاز دارد. استفاده از میوه‌ها و سبزیجات بهترین راه برای اطمینان از دریافت کافی از تمام مواد مغذی است، زیرا میوه‌ها و سبزیجات مختلف ویتامین‌ها و فواید سلامتی متفاوتی دارند.

Nutrition_share.jpg

چرا تغذیه سالم در پیشگیری از بیماری‌ها موثر است؟

تغذیه سالم از چاقی جلوگیری می‌کند.

چاقی یک عامل خطر اصلی برای بسیاری از بیماری‌ها مانند دیابت نوع ۲، پوکی استخوان، سکته مغزی، بیماری قلبی و غیره است. خوردن غذاهای مملو از قند، چربی و کالری می‌تواند وزن به بدن شما اضافه کند، استخوان‌های شما را ضعیف کند. این به طور خودکار شما را در معرض خطر بیشتری برای مشکلات سلامتی قرار می‌دهد.

برخی از مواد مغذی بر بخش‌های خاصی از بدن تأثیر می‌گذارند.

بدون کلسیم کافی، استخوان‌های شما می‌توانند شکننده و ضعیف شوند. این امر شما را مستعد ابتلا به پوکی استخوان می‌کند. بنابراین، رژیم غذایی سرشار از کلسیم می‌تواند به پیشگیری از پوکی استخوان کمک کند. همین امر در مورد چربی‌های اشباع شده و بیماری‌های قلبی عروقی نیز صدق می‌کند. چربی اشباع بیش از حد در رژیم غذایی شما می‌تواند منجر به کلسترول بالا و فشار خون بالا شود که دو عامل خطر اصلی برای بیماری‌های قلبی عروقی هستند.

تغذیه سالم باعث بهبود خلق و خوی می‌شود.

تغذیه سالم به نوبه خود باعث افزایش فعالیت بدنی می‌شود. اگر خوشحال هستید، به احتمال زیاد فعال هستید. خوردن غذاهای مناسب می‌تواند به شما کمک کند شادتر باشید، بنابراین منجر به دوره‌های بیشتر ورزش سالم می‌شود. از آنجایی که فعالیت بدنی منظم یک ضرورت برای پیشگیری از بیماری است، بنابراین تغذیه سالم به این معادله کمک می‌کند.

تغذیه سالم باعث کاهش کلسترول بد خون می‌شود.

رژیم‌های غذایی سالم باعث افزایش کلسترول «خوب» (لیپوپروتئین با چگالی بالا) و کاهش‌تری گلیسیریدهای ناسالم می‌شود. این به طور مستقیم بر خطر بیماری قلبی، سکته مغزی، سندرم متابولیک، دیابت و فشار خون بالا تأثیر می‌گذارد و به جریان خون شما کمک می‌کند. هرچه غذاهای سالم بیشتری بخورید، سطح کلسترول «خوب» شما بهتر خواهد بود و به پیشگیری از بیماری کمک می‌کند.

Nutrition.jpg

تعادل مواد مغذی برای سلامتی و پیشگیری از بیماری‌های مزمن

بدن ما برای انجام فعالیت‌های روزانه به طیف وسیعی از مواد مغذی نیاز دارد. به منظور درک اینکه چه چیزی در غذا وجود دارد که نیازهای ما را برآورده می‌کند، دانشمندان علوم تغذیه مواد مغذی متعددی را شناسایی کرده و نقش خاص آن‌ها را در بدن مورد مطالعه قرار دادند.

این مواد مغذی عبارتند از:

درشت مغذی‌ها: عناصری که انرژی بدن را تامین می‌کنند، شامل کربوهیدرات ها، چربی‌ها و پروتئین هستند. کربوهیدرات‌ها و پروتئین‌ها در هر گرم ۴ کیلو کالری (معیار انرژی) و چربی‌ها ۹ کیلو کالری در هر گرم دارند. الکل همچنین ۷ کیلو کالری در هر گرم انرژی می‌دهد، اما عملکردی در بدن ندارد، بنابراین به عنوان یک ماده مغذی در نظر گرفته نمی‌شود.

ریز مغذی‌ها: مواد شیمیایی یا عناصری که به مقدار کم در بدن برای رشد، تکامل، تجدید و عملکرد بدن مورد نیاز هستند. آن‌ها شامل ویتامین‌ها و مواد معدنی و همچنین مواد مغذی گیاهی مانند آنتی اکسیدان‌ها هستند.

آب: آب اغلب از معادله کنار گذاشته می‌شود، اما به عنوان یک ماده مغذی ضروری در نظر گرفته می‌شود زیرا بدن نمی‌تواند آب تولید کند. بدن انسان از ۶۰ تا ۷۰ درصد آب تشکیل شده است. فضای بین سلول‌ها را پر می‌کند و بخشی از ساختارهای مولکولی مواد مغذی ضروری را تشکیل می‌دهد. در حالی که ما تمایل داریم آب را به شکل خالص آن در نظر بگیریم، آب در مقادیری در بیشتر غذاها، به ویژه میوه‌ها و سبزیجات یافت می‌شود. عدم تعادل در مصرف مواد مغذی به عنوان سوء تغذیه (تغذیه ضعیف) نامیده می‌شود. با این حال، به خاطر داشته باشید که، به استثنای چند مورد (مانند چربی ترانس)، مواد مغذی «خوب» یا «بد» وجود ندارد. ما به همه مواد مغذی در مقادیر مختلف نیاز داریم و آنچه که نیاز داریم در طول زندگی و با تغییر سبک زندگی و وضعیت سلامتی ما تغییر می‌کند.

اهمیت تغذیه سالم بعد از عمل بینی

جالب است بدانید که پزشکان تغذیه به افرادی که رینوپلاستی را انجام می‌دهند، توصیه می‌کنند که برای بهبودی سریع‌تر از مواد غذایی سالم استفاده کنند. بعضی از مواد غذایی در بهبودی زخم‌ها و کاهش جای بخیه نقش بسیاری دارند. خوردن یک رژیم غذایی متعادل که سرشار از پروتئین است، بهترین گزینه برای بهبود زخم است. پروتئین در بهبود بافت نقش دارد و خوردن پروتئین کافی از منابع خوب بسیار مهم است. پروتئین‌هایی مانند مرغ، تخم مرغ، سویا و گوشت قرمز ایده آل هستند. افراط در مصرف ماهی می‌تواند خون را رقیق کند و باعث افزایش کبودی در ناحیه صورت شود. البته توجه داشته باشید برای اینکه به ظاهر ایده‌آل خود پس از عمل بینی برسید، باید به بهترین جراح بینی گوشتی در تهران مراجعه کنید. زیرا مهارت و تجربه جراح، نقش بسیاری در نتیجه عمل دارد و پس از آن می‌توانید با رعایت تغذیه سالم، دوران نقاهت پس از عمل را سریع‌تر طی کنید.

پس از جراحی بینی، به خصوص در روزهای اولیه ممکن است تورم و درد را تجربه کنید. در این مدت ممکن است ترجیح دهید از غذاهای فرآوری شده استفاده کنید، زیرا برای آماده‌سازی این غذاها به تلاش کمی نیاز دارید. اما، نمک موجود در غذاهای فرآوری شده، بر تورم پس از جراحی بینی تاثیر دارد و تورم آن را افزایش می‌دهد. بنابراین، داشتن تغذیه سالم حتی پس از انجام عمل جراحی بینی نیز ضروری است.

جمع‌بندی

آنچه برای ایجاد یک رژیم غذایی سالم مهم است، یادگیری عادات غذایی سالم و درک درستی از تغذیه غذایی است. در حالی که بسیاری از مردم می‌دانند که میوه‌ها و سبزیجات گزینه خوبی هستند و فست فود اینطور نیست، ممکن است متوجه مقادیر بالای نمک، چربی و قند در غذاهایی که به طور منظم مصرف می‌کنند، مانند غذاهای فریز شده، آب میوه‌های حاوی مواد شیرین کننده و موارد دیگر، نباشند. بنابراین، برای رسیدن به وزن ایده‌آل و سلامتی باید به غذاهایی که روزانه مصرف کنید، توجه داشته باشید.

منبع : دکتر خوبه

+

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

advanced-floating-content-close-btn