فرهیختگان: رقابتهای لیگ قهرمانان الیت(نخبگان) در حالی از ۲۶ شهریورماه به صورت رسمی آغاز خواهد شد که تفاوت ساختاری برگزاری این رقابتها تنها به شکل برگزاری آن که به صورت لیگ خواهد بود و تعداد برگزاری هفتههای این مسابقات خلاصه نشده و این تفاوتها به مسائل پیرامونی این رقابتها مثل لیست تعداد بازیکنان در هر رده سنی نیز رسیده و شامل تعداد نفرات با محدودههای سنی خاص در هر لیست خواهد شد. در این بین هر تیم میتواند حداکثر ۳۵ نفر را به کمیته مسابقات معرفی کند.
فدراسیون فوتبال ایران برای فصل جدید، تعداد بازیکنان بزرگسال در لیست تیمها را به ۲۰ نفر رسانده و این در صورتی است که این تعداد فصل گذشته در اقدامی عجیب به ۱۹ بازیکن بزرگسال برای تیمهای لیگ برتری رسیده بود، از سوی دیگر و با گزارشی که طی آن جزئیاتی از تعداد نفرات در لیست باشگاهها در لیگ الیت را اطلاعرسانی کردیم، مشخص شد که برای فصل آینده هر باشگاه میتواند برای حضور در این رقابتها حداقل نام ۲۳ بازیکن و حداکثر نام ۲۵ بازیکن بزرگسال را در لیست خود به کمیته مسابقات کنفدراسیون فوتبال آسیا معرفی کند و این یعنی قانون غیرکارشناسی که در هیاترئیسه فدراسیون فوتبال مصوبشده برای معرفی ۲۰ بازیکن برای حضور در لیگ برتر بهنوعی یک خودزنی محسوب میشود و تبعیضی است که به دست مدیران داخلی ایجاد شده و مطمئنا ضرر خود را در حین برگزاری رقابتها بروز خواهد داد.
همانطور که پیش از این هم اشاره کردیم تیمهای ایرانی حاضر در آسیا با برگزاری رقابتهای جام حذفی، در مجموع در فصل بعدی رقابتها در تقویم فوتبالی که پیش رو دارند حداقل در ۴۰ بازی و حداکثر تا ۴۸ بازی را انجام خواهند داد. این در شرایطی است که نیمفصلی شلوغ و پرتراکم در نیمفصل اول رقابتها پیش روی نمایندگان آسیایی ایران است، اما قوانینی که بهضرر این تیمها مصوب شده، منطبق با این برنامهریزی و تقویم مسابقات داخلی و آسیایی نیست.
مطمئنا تیمهای حاضر در این رقابتها بهمنظور سپری کردن هر ۳ جام به تعداد بازیکنان کارآمد و حرفهای بیشتری بهخصوص برای حضور آبرومندانه در آسیا نیازمندند. درهرصورت شاهد آن هستیم که در لیگ عربستان با تصویب قوانینی که به سود باشگاههای آسیایی این کشور است، ازجمله افزایش سهمیه بزرگسال و افزایش سهمیههای خارجی تیمها، مطمئنا آنها از همین حالا گام اول برای موفقیت را برداشته و چهبسا باشگاههایی مانند العین امارات یا السد قطر و سایر تیمهای مطرح دیگر غرب آسیایی همراستا با تیمهای عربستانی از چنین مواهبی نسبت به قوانینی که در کشورهای خود به ثبت رسیده بتوانند درطول برگزاری رقابتهای لیگ الیت بهنحو احسن استفاده کنند.
این درحالی است که فقط تماشای لیست تیمهای عربستانی بهاندازه کافی برای هر فوتبالدوست آسیایی جالبتوجه بوده و اینکه با وجود نفرات پرتعداد خارجی و افزایش سهمیه بزرگسال چطور کارشناسان داخلی به این نتیجه میرسند که با خودزنی لیست تیمهای داخلی را کاهش بدهند، خود ابهام بزرگی بهشمار میرود که باید منتظر تبعات آن در جریان رقابتها باقی ماند.
درهرصورت تیمهایی مثل الاتحاد، النصر یا الهلال با نفراتی مانند رونالدو، بنزما، فابینیو، کانته، بروزویچ، تالیسکا، اتاویو، سادیو مانه، مالکوم، نیمار، میتروویچ و… کافی هستند تا بهضرر بیشتری که فدراسیون فوتبال ایران به نمایندگان آسیایی کشورمان متحمل کرده است پی ببریم.
متن کامل گزارش محمدرضا حاجیعبدالرزاق، خبرنگار گروه ورزش را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.
+
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.