۱۳:۵۶ – ۲۸ مرداد ۱۴۰۳
پس از مدتها انتظار جهت انتشار خبر حضور تیمهای ملی بانوان و آقایان هاکی روی یخ در المپیک زمستانی آسیایی هاربین چین در اسفندماه سال جاری، فدراسیون جهانی هاکی روی یخ طی اطلاعیهای اعلام کرد که فقط ۱۲ تیم آقایان و ۸ تیم بانوان آسیایی در این المپیک شرکت خواهند کرد.
براساس قوانین جهانی این رشته رتبه بندی امتیازی ابزاری برای بازتاب کیفیت بلند مدت برنامه تیم ملی کشورهاست و برای تعیین این جایگاه فدراسیون جهانی هاکی روی یخ به فعالیت چهارسال گذشته کشورها برای حضور در بازیهای آسیایی زمستانی هاربن امتیاز داده است.
براین اساس و در حالی که هاکی روی یخ کشورمان فقط چهار سال است صاحب پیست یخ ده و دو سال از تاسیس آن به عنوان انجمن میگذرد، با وجود همه موفقیتها از جمله دو عنوان نایب قهرمانی و قهرمانی آسیا در دوسال گذشته برای تیم بانوان و همچنین نایب قهرمانی دیویژن ۴ آقایان و نایب قهرمانی تیم مردان در مسابقات کشورهای اسلامی نتوانست امتیازات لازم را برای حضور در این بازیها کسب کند.
این در حالی است که تیم کویت که در آخرین رده بندی در جایگاهی پایینتر از کشورمان جای دارد و در مسابقات گذشته نیز مقابل تیمهای کشورمان متحمل شکست شده بود به دلیل سابقه بیشتر، از امتیاز کلی بالاتری برخوردار شد و جواز حضور در این بازیها را کسب کرد!
اگرچه انتظار میرفت تیم شایسته بانوان ایران با حضور قدرتمند در این مسابقات پیشرفت هاکی روی یخ بانوان ایران را به رخ حریفان آسیایی بکشد، اما در بازیهای آسیایی زمستانی چین حتی روند برابری زنان و مردان همانند المپیک پاریس.
توسط کمیته المپیک آسیا شیوه دیگری را اعمال نموده و ۱۲ تیم در بخش مردان و ۸ تیم در قسمت زنان حضور خواهند داشت که چه بسا اگر این برابری رعایت میشد حتما امکان حضور تیم بانوان در این رقابتها بوجود میآمد.
بر این اساس تیمهای حاضر در بازیهای زمستانی چین به شرح ذیل خواهند بود:
دوازده تیم آقایان:
۱. قزاقستان (رنکینگ جهانی ۱۵)
۲. کره جنوبی (رنکینگ جهانی ۲۲)
۳. ژاپن (رنکینگ جهانی ۲۴)
۴. چین (رنکینگ جهانی ۲۶)
۵. امارات (رنکینگ جهانی ۳۶)
۶. چین تایپه (رنکینگ جهانی ۴۰)
۷. تایلند (رنکینگ جهانی ۴۳)
۸. قرقیزستان (رنکینگ جهانی ۴۵)
۹. ترکمنستان (رنکینگ جهانی۴۶)
۱۰. هنگ کنگ (رنکینگ جهانی ۴۹)
۱۱. سنگاپور (رنکینگ جهانی۵۱)
۱۲. کویت (رنکینگ جهانی ۵۲)
هشت تیم بانوان:
۱. ژاپن (رنکینگ جهانی ۷)
۲. چین (رنکینگ جهانی ۱۲)
۳. کره جنوبی (رنکینگ جهانی۱۸)
۴. قزاقستان (رنکینگ جهانی۲۳)
۵. چین تایپه (رنکینگ جهانی ۲۶)
۶. هنگ کنگ (رنکینگ جهانی ۳۰)
۷. کره شمالی (رنکینگ جهانی ۴۲)
۸. تایلند (رنکینگ جهانی ۴۵)
به این ترتیب تیم پسران ایران بارتبه ۱۴ آسیا و ۵۴ جهانی و دختران به دلیل عدم حضور در مسابقات جهانی و رنکینگ جهانی، هاربین چین را از دست دادند، اما تیمهای ملی هاکی روی یخ بانوان و آقایان ایران همچنان با امید به تمرینات سخت خود ادامه خواهند داد تا با حضور در دورههای آینده مسابقات قهرمانی آسیا و بین المللی و کسب امتیازات لازم خود را برای مسابقات آینده آماده نمایند و بی شک بازیهای زمستانی ۲۰۲۹ عربستان ایستگاه بعدی میدان بزرگ برنامه بلند مدت هاکی روی یخ ایران خواهد بود.
+
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.