تاریخ انتشار : شنبه 3 شهریور 1403 - 10:49
10 بازدید
کد خبر : 287802

غربالگری بیماری هپاتیت برای مادران باردار انجام می شود 

غربالگری بیماری هپاتیت برای مادران باردار انجام می شود 

جامعه ورزشی آفتاب نو: کد خبر: ۲۶۷۵۱۱ تاریخ انتشار: شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳ – ۰۸:۰۱ به گزارش بهداشت نیوز، دکتر علی حسین پور با اشاره به اینکه احتمال انتقال هپاتیت در بارداری از مادر به جنین در صورت ابتلا به هپاتیت B و C بیشتر است، خاطر نشان کرد: بسیاری از مادران  باردار از آلوده

جامعه ورزشی آفتاب نو:

کد خبر: ۲۶۷۵۱۱

تاریخ انتشار: شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳ – ۰۸:۰۱

به گزارش بهداشت نیوز، دکتر علی حسین پور با اشاره به اینکه احتمال انتقال هپاتیت در بارداری از مادر به جنین در صورت ابتلا به هپاتیت B و C بیشتر است، خاطر نشان کرد: بسیاری از مادران  باردار از آلوده شدن با ویروس هیچ آگاهی ندارد زیرا عفونت گاهی هیچ علامت و نشانه ای ایجاد نمی کند اما انجام غربالگری برای جلوگیری از سرایت بیماری از مادر به جنین از اهمیت بالایی برخوردار است. 

وی با بیان اینکه هپاتیت مجموعی از عفونت های ویروسی را شامل می شود که بر کبد تاثیر گذاشته و منجر به آسیب این ارگان می شود، گفت:  هپاتیت A، B و C سه فرم اصلی هپاتیت است که هر کدام عامل ویروسی مربوط به خود را دارا هستند. هپاتیت A اغلب بیماری حاد و کوتاه مدت دار است اما هپاتیت B و C اغلب به فرم مزمن می باشد. هپاتیت A و B با استفاده از واکسن قابل پیشگیری می باشد اما واکسنی برای پیشگیری از هپاتیت C در دست نیست. 

دکتر حسین پور با اشاره به اینکه در بحث هپاتیت در بارداری توصیه می شود همه خانم های باردار غربالگری هپاتیت B را در اولین ملاقات پریناتال خود انجام دهند، گفت: انجام غربالگری هپاتیت C نیز به خانم های بارداری توصیه می شود که دارای برخی فاکتورهای خطر هستند. 

وی ادامه داد:  در معرض تماس با سوزن آلوده ، افرادی که از فراورده های خونی استفاده می کنند، افرادی که از داروهای مخدر استفاده می کنند،  همچنین افراد آلوده به ویروس اچ ای وی بهتر است که غربالگری هپاتیت انجام دهند. 

وی با تاکید براینکه بانوان  مبتلا به هپاتیت در بارداری B و C باید مراقبت های بیشتری را دریافت کنند، اظهار کرد:  این مراقبت های بیشتر شامل انجام آزمایش خون، تست های کبدی و برخی داروها برای کاهش علائم است. 

وی با اشاره به اینکه ویروس هپاتیت B از طریق تماس مستقیم با مایعات بدن (مانند خون ، مایع منی یا مایعات واژن) فرد مبتلا منتقل می شود، گفت:  این موضوع می تواند در طول رابطه جنسی محافظت نشده یا هنگام استفاده از سوزن هایی که برای تزریق مواد مخدر استفاده می شود اتفاق بیفتد بنابراین اگر مادر مبتلا به هپاتیت B باشد ، نوزاد در هنگام تولد می تواند آلوده شود. 

دکتر حسین پور با اشاره به اینکه حدود ۹۰ درصد از بانوان باردار مبتلا به عفونت حاد ویروس هپاتیت B، این ویروس را به نوزادان خود منتقل می کنند و  بین ۱ تا ۲ از ۱۰ زن مبتلا به عفونت مزمن این کار را انجام می دهند، گفت:  نوزاد می تواند با قرار گرفتن در معرض خون و مایعات آلوده در هنگام زایمان به ویروس مبتلا شود.

وی با بیان اینکه عفونت ویروس هپاتیت B در نوزادان می تواند شدید بروز کند ، گفت:  همه مادران  باردار باید از نظر هپاتیت B مورد آزمایش قرار بگیرند تا به موقع از ابتلا آن به نوزاد جلوگیری شود، البته مادران مبتلا به هپاتیت B می تواند به نوزاد خود شیر دهند و از طریق شیردهی بیماری منتقل نمی شود. 

وی با اشاره به اینکه واکسیناسیون هپاتیت برای جلوگیری از انتقال به نوزاد در عرض چند ساعت پس از تولد و ۶ ماه بعد از تولد انجام می شود و همچنین آزمایشاتی برای اندازه سطح آنتی بادی انجام می شود، گفت: اگر نتایج آزمایش نشان دهد نوزاد مبتلا به ویروس هپاتیت B است، باید تحت مراقبت های پزشکی مداوم قرار گیرد و  برای ارزیابی سلامت نوزاد و نحوه عملکرد کبد ویزیت منظم با پزشک نوزاد مورد نیاز است.

دکتر حسین پور با اشاره به اینکه هیچ واکسنی برای محافظت در برابر ویروس هپاتیت C وجود ندارد، اظهار کرد:  آزمایش هپاتیت C حداقل یکبار برای همه بزرگسالان توصیه می شود و  اگر قبل از بارداری تست هپاتیت C مثبت بود، می توان قبل از بارداری درمان را شروع کرد . 

وی گفت: در صورت آلوده شدن به ویروس هپاتیتC ، نوزاد تحت آزمایش قرار می گیرد و در صورت مثبت بودن پاسخ ازمایشات نوزاد نیازمند مراقبت های پزشکی مداوم است.

دکتر حسین پور با بیان اینکه در هپاتیت C اگر به نوزاد خود شیر می دهید، درمان باید پس از پایان شیردهی آغاز شود، گفت:  بانوان  مبتلا به ویروس هپاتیت نباید بیماری خود را مخفی کنند و اگر مراکزی که زایمان را انجام می دهند، به شرایط بیمار آشنا نباشند و اقدامات لازم از جمله تجویز داروها را برای نوزاد انجام نشود، قطعا نعمت سلامتی را از نوزاد گرفته می شود.

وی تاکید کرد:  بنابراین اگر بیمار مبتلا به هپاتیت، تمایل به بارداری دارد می تواند با مراقبت های لازم و حفاظت از خود تا حد زیادی شانس بهره مندی از داشتن یک نوزاد سالم را در خود افزایش دهد.

+

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

advanced-floating-content-close-btn