افزایش آمار مرگ با نیش پشه

این روزها نام پشه آئدس و تب دنگی بسیار شنیده می‌شود. هرچند که اخیرا نیش پشه منجر انتقال یک بیماری بسیار خطرناک دیگر و مرگ فردی در امریکا شده است.

افزایش آمار مرگ با نیش پشه


انتقال یک بیماری بسیار خطرناک از پشه به انسان باعث شده که زنگ هشدار برای کادر درمان در امریکا به‌صدا درآید. دپارتمان بهداشت و خدمات درمانی ایالت نیو همپشایر امریکا اخیرا خبر مرگ یک فرد در اثر نیش پشه را اعلام کرده است. متاسفانه جزییات بیشتری در رابطه با سن، جنسیت و وضعیت سلامتی عمومی فرد در هنگام نیش پشه در دسترس نیست.

نیش پشه باعث شده که یک ویروس بسیار نادر به‌نام آنسفالیت اسب شرقی (EEE) به انسان منتقل شود. این ویروس توانسته در مدت بسیار کوتاهی سیستم عصبی فرد را به‌شدت درگیر کرده و مرگ او را رقم بزند. آخرین بار در سال ۲۰۱۴ بود که سه‌نفر به این ویروس مبتلا شدند و دو نفر از آنها جان باختند.

اما چه‌چیزی سبب شده که مرگ تنها یک نفر در اثر نیش پشه تا این حد مقامات حوزه پزشکی و سلامت را نگران کند؟ پیشتر این باور وجود داشت آنشفالیت اسب شرقی یک بیمار فوق‌العاده نادر است و خطری از جانب آن انسان را تهدید نمی‌کند. هرچند که ماه گذشته نیز در ایالت ماساچوست امریکا فردی به این بیماری مبتلا شد. دانشمندان بر این باور هستند که تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین باعث شدت گرفتن این بیماری شده است.

بدتر از همه اینکه درحال‌حاضر هیچ واکسن یا درمانی برای بیماری آنسفالیت اسب شرقی وجود ندارد و ممکن است نیش پشه به‌راحتی مرگ فرد را رقم بزند. برخی از کارشناسان بر این باور هستند که باید قوانینی برای خاموشی شهر در شب وضع کرد و ورود به پارک‌های عمومی را نیز پس از ساعت خاصی ممنوع اعلام کرد. علاوه بر این راهکارها، اسپری کردن قسمت‌های مختلف شهر می‌تواند در کنترل جمعیت پشه‌ها و جلوگیری از پخش بیماری مفید باشد.

از علائم این بیماری می‌توان به تب، سردرد، حالت تهوع، اسهال، تشنج، تغییر در رفتار و خواب‌آلودگی اشاره کرد. همچنین این ویروس می‌تواند سبب التهاب در مغز یا بافت‌های اطراف نخاع شده و به آنسفالیت یا مننژیت منجر شود. بر اساس مقالات منتشر شده در اخبار علمی ۳۰ درصد از افراد مبتلا‌شده به این بیماری تا مدت‌های طولانی از مشکلات فیزیکی و روانی مختلف رنج می‌برند. همچنین گفته می‌شود که احتمال مرگ در نتیجه نیش پشه در افراد زیر ۱۵ سال و بالای ۵۰ سال بیشتر است.

مقامات بهداشتی امریکا به شهروندان این کشور توصیه کرده‌اند که با پوشیدن لباس‌های کامل، استفاده از اسپری‌های دافع حشرات و خشک کردن آب‌های راکد نزدیک خانه خود احتمال گسترش بیماری را کاهش دهند. به‌طورکلی محیط گرم و مربوط برای پشه ایده‌آل محسوب می‌شود. فعالیت‌های انسانی در طول چند دهه اخیر نیز باعث شده که بسیاری از مناطق امریکا شاهد افزایش جمعیت حشرات مختلف از جمله پشه باشند. در نتیجه نگرانی‌ها از بابت انتقال بیماری‌های خطرناک افزایش یافته است.





منبع:+

عضو تلگرام آفتاب نو شدی؟ اگه نه تا دیر نشده کلیک کن آخرین اخبار ورزشی رو اونجا ببین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn