تاریخ انتشار : سه شنبه 1 آبان 1403 - 14:01
11 بازدید
کد خبر : 357492

با این روش ها از پوکی استخوان در امان بمانید

با این روش ها از پوکی استخوان در امان بمانید

جامعه ورزشی آفتاب نو: کد خبر: ۲۷۱۳۸۳ تاریخ انتشار: سه شنبه ۰۱ آبان ۱۴۰۳ – ۰۹:۳۰ به گزارش بهداشت نیوز، پوکی استخوان شایع ترین بیماری بافت اسکلتی است و استئوپروز نوعی بیماری اسـت که اسـتخوان ها پوک، متخلخل، ضعیف و شـکننده می شـود و در  نتیجه  خطر بالای شکستگی های خود به خودی استخوان را

جامعه ورزشی آفتاب نو:

کد خبر: ۲۷۱۳۸۳

تاریخ انتشار: سه شنبه ۰۱ آبان ۱۴۰۳ – ۰۹:۳۰

به گزارش بهداشت نیوز، پوکی استخوان شایع ترین بیماری بافت اسکلتی است و استئوپروز نوعی بیماری اسـت که اسـتخوان ها پوک، متخلخل، ضعیف و شـکننده می شـود و در  نتیجه  خطر بالای شکستگی های خود به خودی استخوان را به دنبال دارد.

پوکـی اسـتخوان یک بیماری خاموش است، یعنی تـا زمانی که یک اسـتخوان نشـکند، علایمی از خـود بـروز نمی دهـد. در فـرد مبتلا بـه ایـن بیمـاری، یـک سـقوط سـاده از ارتفـاع کـم، یـک چرخـش ناگهانـی، خـم و راسـت شـدن سـریع یـا حتـی افتـادن در یـک چالـه کوچک و یا حتی با یک عطسه، شکسـتگی اسـتخوان رخ دهد.

سالانه به طور تقریبی، ۵۰۰ میلیون نفر در جهان مبتلا به این بیماری شناخته می‌شوند و بیشـترین شکسـتگی مربـوط بـه پوکـی اسـتخوان، در ناحیه لگـن، سـتون مهره هـا، مـچ دست یا قسـمت بـالای بـازو رخ می دهـد، بنابرایـن لازم اسـت در سریع ترین زمان ممکن نسـبت بـه تشـخیص و درمـان ایـن بیمـاری اقدام شـود.

چه افرادی در معرض خطر بروز پوکی استخوان هستد؟

شکستگی قبلی به دلیل استئو پروز بعد از سن ۴۰ سال، مصرف سیگار و مشروبات الکلی به صورت روزانه، سابقه شکستگی لگن در والدین، آرتریت روماتوئید، مصرف کورتیکواستروئیدها و داروهای کورتون، سابقه مصرف داروهایی که استخوان ها را ضعیف می کند، لاغری و قد کوتاه، سابقه کاهش وزن بیشتر از ۱۰ درصد بعد از سن ۲۵ سالگی و برخی بیماری ها از جمله دیابت، صرع،  اختلالت تیروئید و یائسگی زودرس، خطر بروز پوکی استخوان را در افراد افزایش می دهد.

روش های پیشگیری

کنترل وزن مناسب

داشتن تغذیه مناسب و رژیم غذایی با پروتئین کافی برای مقاومت و قدرت عضلات و کاهش احتمال افتادن و در نتیجه جلوگیری از شکستگی استخوان ها

 انجام فعالیت بدنی مناسب متعادل و متداوم  (داشتن دست کم ۳۰ دقیقه پیاده روی روزانه)

 کنترل مصرف داروهایی که سبب پوکی استخوان می شود که می بایست با پزشک در این زمینه مشورت شود تا در صورت نیاز به مصرف این داروها، مکمل کلسیم و ویتامین  Dبرای پیشگیری از پوکی استخوان تجویز شود.

«محبوبه دهقانی»، کارشناس واحد پیشگیری از بیماری های غیر واگیر مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز

+

عضو تلگرام آفتاب نو شدی؟ اگه نه تا دیر نشده کلیک کن آخرین اخبار ورزشی رو اونجا ببین

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

advanced-floating-content-close-btn
advanced-floating-content-close-btn