به گزارش آفتاب نو از اصفهان؛ گردهمایی هم اندیشی اعضای انجمن صنفی درمانگران اعتیاد استان اصفهان جهت کاهش رفتارهای مخاطره آمیز و بهبود فعالیتهای مراکز درمان سوء مصرف مواد مخدر در استان اصفهان برگزار شد.
لزوم آموزش پزشکان برای درمان اعتیاد
رئیس هیئت مدیره کانون صنفی کشوری درمانگران اعتیاد در این نشست اظهار کرد: در سال ۱۳۷۱ که این مراکز شروع به کار کرد، حاکمیت در زندانها با این مشکل روبهرو بود تا مراکز شکل گرفت اما استقبال کم بود زیرا تهیه داروها از داروخانه بود و این مراکز به خوبی پیش نرفت.
علی غلامی افزود: از سال ۱۳۷۶ که تهیه موادی مثل تریاک از داروخانه غیرمجاز شد و مراکزی مثل مراکز درمان سوء مصرف اجازه نگهداری داشتند و طبق قانون مصوب همان سال اگر فردی خود را به این مراکز معرفی میکرد از پیگیریهای بعدی مصونیت داشت.
رئیس هیئت مدیره کانون صنفی کشوری درمانگران اعتیاد ادامه داد: ستاد مبارزه با مواد مخدر به عنوان نهاد بالادستی در این حوزه شناخته میشود و برخی دخالتها از سمت علوم پزشکی غلط است و تمامی پروتکلها و آئین نامهها باید از سمت ستاد مبارزه با مواد مخدر ابلاغ شود.
وی بیان کرد: یکی از نیازهای اساسی فعلی ما راهاندازی مجدد سامانه آیداتیس (سامانه اطلاعات درمان سوءمصرف مواد ایران) است. که بعنوان مثال یک بیمار نتواند در چندین مرکز دارو تحویل بگیرد و از همه مهمتر شفاف و روشن مشخص باشد که چه مقدار دارو تحویل شرکت های پخش و چه مقدار تحویل مراکز میشود.
در پاسخ این که چرا سامانه را از سیکل انجام کار خارج نمودید، به ما گفتهاند برای فعالیت آن بودجه نیاز است؛ خود ما حاضریم هزینههای راهاندازی سامانه را پرداخت کنیم، چراکه ما را مورد اتهام نشر غیر قانونی دارو میدانند و برای رفع این اتهام، سامانه بسیار حیاتی می باشد.
غلامی ادامه داد: حضور پزشکان و روانشناسان تخصصی اعتیاد ضروری است و این مهم در توان و تخصص هر روانشناسی نیست. بارها گفتهایم رشته فوقلیسانس روانشناسی اعتیاد را در دانشگاهها راهاندازی کنند. پزشکان نیز باید برای نقشآفرینی در فرآیند بسیار دشوار درمان اعتیاد آموزش ببینند.
هدف ما درمان معتاد است، نه ارائه دارو!
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر اصفهان نیز در این جلسه اظهار کرد: عمده مشکلات ما با مراکز درمان سوء مصرف مواد، مسئولان فنی است که باید توجه کنند چگونه و در چه زمانی دارو را تزریق کنند. همچنین داروهای متفرقه زیادی در مراکز داده میشود که مشکل زا است.
مجتبی دهقانی افزود: خدمات روانشناسی در برخی مراکز ارائه نمیشود، در حالی که هدف ما این نیست که فرد صرفا دارو دریافت کند و برود؛ بلکه میخواهیم فرد درمان شود، به خصوص این امر برای مصرف کنندگان شیشه و هروئین بسیار مهم و ضروری است.
بخش خصوصی بار دولت را به دوش می کشد
همچنین، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این نشست گفت: مواد مخدر یک معضل بسیار بزرگ است که نمیتوان آن را کتمان کرد و حدود نیمی از جلسات ما با محورریت مواد مخدر است. ما در این حوزه ۳۲۶ مرکز درمان سوء مصرف مواد مخدر به صورت فعال در استان اصفهان داریم که فقط ۲۱ مورد دولتی است.
فریبرز خوروش ادامه داد: بخش خصوصی نقش مهمی در مراکز درمان سوء مصرف مواد مخدر در استان اصفهان دارد و بخش خصوصی بار بزرگی را از روی دوش دولت برمیدارد. از زمان دستورالعمل جدید مجوز ۱۲۰ مرکز درمان سوء مصرف مواد مخدر صادر شده است و لازمه فعالیت صحیح آنها نظارت مداوم و صحیح است.
اصفهان در رتبه اول آموزش و بازآموزی
در ادامه، مهرزاد خلیلیان رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی درمانگران اعتیاد استان اصفهان در این جلسه ضمن ارائه گزارشی از عملکرد انجمن، بیان کرد: در حوزه فعالیت مجازی ضعفهایی داریم که باید برطرف شود. در عرصه آموزش و بازآموزی اقدامات مهمی انجام شده است و میتوان گفت اصفهان رتبه اول را در کشور دارد.
در پایان، تعدادی از مراکز درمان اعتیاد استان که در حوزه عملکرد شاخص و پیشتاز بوده اند با اهدای لوح مورد تقدیر قرار گرفتند .