۰۹:۴۶ – ۰۴ آبان ۱۴۰۳
جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه و لبنان علاوه بر تلفات جانی و فاجعه برای بشریت، هزینههای مالی بسیار زیادی را برای این رژیم در پی داشته است.
درپی این جنگها هزینههای نظامی برای رژیم اشغالگر افزایش یافته و رشد اقتصادی، بهویژه در مناطق خطرناک مرزی اراضی اشغالی که تخلیه شدهاند متوقف شده است. اقتصاددانان میگویند که این رژیم ممکن است با کاهش سرمایهگذاری و مالیاتهای بالاتر مواجه شود، زیرا جنگ بودجه کابینه را تحت فشار قرار داده و بین برنامههای اجتماعی و ارتش انتخابهای سختی را پیش روی این رژیم گذاشته است.
هزینههای نظامی رژیم صهیونیستی افزایش یافته است
براساس گزارش موسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم، رژیم صهیونیستی ماهانه بسیار بیشتر از ۱.۸ میلیارد دلار برای ارتش هزینه میکند؛ این هزینه از ۱.۸ میلیارد دلار پیش از آغاز جنگ غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲)، به حدود ۴.۷ میلیارد دلار تا پایان سال گذشته (دی ۱۴۰۲) رسید.
براساس گزارش این موسسه، کابینه رژیم صهیونیستی در سال گذشته ۲۷.۵ میلیارد دلار برای ارتش هزینه کرد؛ رژیم اشغالگر درپی این هزینه در رتبه پانزدهم جهان پس از لهستان، اما بالاتر از کانادا و اسپانیا (با جمعیتهای بیشتر) قرار گرفت.
هزینههای نظامی رژیم صهیونیستی در طول این دوره ۵.۳ درصد از تولید اقتصادی سالانه این رژیم بود؛ این میزان برای آمریکا ۳.۴ و برای آلمان ۱.۵ درصد بوده است.
جنگ به رشد اقتصادی و عرضه نیروی کار رژیم صهیونیستی لطمه زد
براساس آمارها، تولید اقتصادی رژیم صهیونیستی در ۳ ماه پس از آغاز جنگ ۵.۶ درصد کاهش یافت. جنگ غزه و لبنان بار اقتصادی زیادی را بر رژیم صهیونیستی تحمیل کرده است. فراخوانها و تمدید خدمت سربازی باعث کاهش عرضه نیروی کار شده است. نگرانیهای امنیتی مانع از سرمایهگذاری در کسبوکارهای جدید در اراضی اشغالی شده و اختلال در پروازها بسیاری از گردشگران را از این منطقه دور نگه داشته و صنعت گردشگری را تحت تاثیر قرار داده است.
در همین حال، کابینه رژیم صهیونیستی برای هزاران شهرکنشینی که مجبور به فرار از مناطق مرزی در جنوب و در شمال اراضی اشغالی شدهاند، هزینه مسکن میپردازد.
یکی از بزرگترین نگرانیها برای صهیونیستها، ماهیت باز بودن جنگی است که بیش از یک سال به طول انجامیده است. اقتصاد رژیم صهیونیستی پس از جنگ سال ۲۰۰۶ با حزبالله در جنوب لبنان بهبود یافته بود؛ اما این درگیری تنها ۳۳ روز به طول انجامیده بود. بهگفته کارشناسان، اقتصاد رژیم صهیونیستی در حال فروپاشی است.
رژیم صهیونیستی در زمان آغاز جنگ با بدهی معادل ۶۰ درصد از تولید ناخالص داخلی خود مواجه بود. موسسههای مالی انتظار دارند این میزان بدهی به ۸۰ درصد از تولید ناخالص داخلی رژیم صهیونیستی برسد.
هزینه جنگ رژیم صهیونیستی برای آمریکا
کمک نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی پیش از آغاز جنگ غزه براساس قراردادی که در دوران ریاستجمهوری باراک اوباما امضا شد، سالانه حدود ۳.۸ میلیارد دلار بود. این میزان تقریبا ۱۴ درصد از هزینههای نظامی رژیم صهیونیستی پیش از جنگ بود.
براساس گزارش پروژه هزینههای جنگ دانشگاه براون که در سالگرد آغاز جنگ غزه منتشر شد، آمریکا از زمان آغاز جنگ غزه و تشدید درگیری در سراسر منطقه، بودجهای بالغ بر ۱۷.۹ میلیارد دلار را برای کمک نظامی به رژیم صهیونیستی هزینه کرده است.
آمریکا فراتر از کمکهای نظامی، حمایت مالی مهمی را برای رژیم صهیونیستی در زمان جنگ ارائه کرده است.
منبع: میزان
+
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.