به گزارش اقتصادنیوز، بورس تهران در روز ابتدای این هفته با محدودیت سه درصدی دامنه نوسان، شاهد خروج ۳۴۶ میلیارد تومانی پول حقیقی از سهام و کاهش ۷۱۱ میلیارد تومانی مالکیت حقیقی در صندوقهای درآمد ثابت بود. ارزش معاملات خرد نیز که در انتهای هفته قبل در تراز ۳ هزار و ۱۷۹ میلیارد تومانی قرار داشت؛ روز ابتدایی این هفته در سطح ۲ هزار و ۲۷۹ میلیارد تومانی قرار گرفت. ارزش معاملات خرد در روز یکشنبه حتی تراز هزار و ۵۱۱ میلیارد تومانی را نیز تجربه کرد. در این هفته متوسط ارزش معاملات خرد روزانه با ۳۰ درصد کاهش به نسبت هفته قبل تا سطح ۲ هزار و ۲۹۲ میلیارد تومانی پایین آمد و پس از تجربه دو سطح متفاوت، معاملات روز انتهای هفته را در سطح ۲ همتی پشت سر گذاشت.
در اولین هفته مهر ماه با ورود جریان پول حقیقی همراه بودیم و دومین هفته مهر ۳ هزار و ۲۵۶ میلیارد تومان از مالکیت حقیقیها کاسته شد و هفته سوم مهر ماه نیز خروج هزار و ۲۳۱ میلیارد تومانی پول حقیقی را تجربه کردیم و چهارمین هفته مهرماه هزار و ۱۷۷ میلیارد تومان پول حقیقی از موقعیتهای سهامی خارج شد. در این هفته نیز هزار و ۳۳۷ میلیارد تومان از مالکیت کدهای حقیقی بازار سهام کاسته شد.
تراز شاخص کل بورس تهران نیز در انتهای هفته قبل ۲ میلیون و ۶۵ هزار و ۷۶۰ واحد بسته شد و در روز انتهایی این هفته تا سطح ۱ میلیون و ۹۷۰ هزار و ۹۰۱ واحدی کاهش داشت و بازدهی منفی ۴.۵۹ درصدی را به ثبت رساند. شاخص کل هموزن بورس تهران نیز در این هفته چیزی نزدیک به ۳.۷۲ درصد کاهش داشت و در تراز ۶۵۵ هزار و ۶۳۷ واحدی ایستاد.
شرایط بازار سهام؛ قبل از آغاز اولین هفته آبانماه
بورس تهران هفته چهارم مهر ماه را با سطح مقاومتی ۲ میلیون واحدی شاخص کل و سطح حمایتی ۶۷۰ هزار واحدی شاخص هموزن آغاز کرد. بازار سهام در این هفته با ریزش سطح حمایتی ۲ میلیون واحدی شاخص کل بورس تهران همراه شد و شاخص هموزن بورس تهران مقاومت ۶۷۰ و ۶۶۰ هزار واحدی خود را از دست داد. ریزش قابل توجه شاخصهای سهامی در این هفته به دلیل فشار بالای عرضه سهام و صف فروش سنگین سهمهای شاخصساز اتفاق افتاد که با توجه به عدم تشدید محدودیت دامنه نوسان به یک درصد توسط سازمان بورس، سرعت ریزش شاخصهای سهامی تشدید شد. برخی از تحلیلگران معتقد بودند که دامنه نوسان باید به سرعت تا مثبت و منفی یک درصد محدود میشد اما به نظر میرسد روند رئیس قبلی سازمان بورس در جهت تشدید رکود بازار با ریزشی شدن شاخصها دیگر بر قرار نیست و نوسانات منفی بازار سهام دیگر با تشدید رکود خفه نمیشوند. البته همچنان ممکن است که سازمان بورس برای معاملات این هفته دامنه نوسان قیمتی را محدودتر کند. در حال حاضر صورتهای مالی شش ماهه شرکتهای بورسی نیز چنگی به دل سرمایهگذاران نزده که در معاملات روز چهارشنبه مشهود بود. با این اوصاف تنها امید این روزهای بورس تهران به تأثیر مثبت میان مدت افزایش قیمت دلار بر ارزش سهمهای دلاری شاخصساز است.
در هفته پیشرو احتمال افزایش اندک ارزش معاملات خرد با افزایش تراز اندک شاخصهای سهامی وجود دارد. بورس تهران در هفته آینده چالش بزرگی در پیش دارد و افزایش مجدد تنشها در خاورمیانه میتواند شوک منفی سنگینتری به معاملات سهامی دهد؛ در حالی که بازار همچنان فرصت تکمیل واکنشها به تغییرات بنیادی را نداشته است.