مهدی سیف تبریزی، کارشناس مسائل روسیه و منطقه قفقاز در گفتوگو با خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری برنا در خصوص اهمیت حضور ایران در نشست بریکس و دستاورد اقتصادی که میتواند برای کشور داشته باشد، اظهارداشت: مطمئنا سازوکارهای اقتصادی بریکس میتواند برای اعضا به خصوص ایران راهگشا باشد.
وی گفت: ایجاد تامین مالی کشورهای عضو در خصوص پروژههای زیر ساختی این امکان را به ایران میدهد تا کمبود سرمایهگذاری خارجی را برای پیشبرد طرحهای عظیم زیرساختی برطرف کند و از سوی دیگر این تامین مالی همانند ساختارهای غربی همچون صندوق بینالمللی پول از شرایط استعماری برخوردار نیست و دولتهای ملی را ملزم به اجرای شروط خاصی که حاکمیتهای ملی را با مشکل مواجه میکند نمیکند.
این کارشناس مسائل قفقاز تصریح کرد: از سوی دیگر در شرایط تحریمی که ایران در آن قرار دارد مبادله با ارزهای ملی میتواند بهعنوان یک نیروی محرک بسیار قوی برای اقتصاد ایران و به خصوص بخش خصوصی باشد.
سیف تبریزی افزود: طبق آخرین اطلاعاتی که کرملین قبل از سفر رئیسحمهور به کازان منتشر کرد، ۹۶ درصد از حجم تجارت میان تهران و مسکو از طریق ارزهای ملی انجام پذیرفته و این موضوع میتواند مابین تهران- پکن، دهلینو و سایر شرکای بریکس که بازار بسیار بالقوه و بزرگی دارند امکان پذیر باشد.
وی گفت: از سوی دیگر سیستم تسویه مالی که از سوی بریکس راهاندازی شده توانایی حل بسیاری از مشکلات تجارت خارجی ایران در حوزه تسویههای مالی را دارد. پس تحریم سوئیفت بسیاری از شرکتهای بخش خصوصی در انجام مبادلات خود حتی با کشورهای همسایه دچار مشکلات عدیده بودند این سیستم تسویه بریکس امکان مبادلات با ۲۳ کشور عضو و شریک بریکس را تسهیل کرده و میتواند گره تجارت خارجی ایران باز کند.
این کارشناس مسائل قفقاز ادامه داد: میتوانیم از این آینده روشن برخی طرحهای اقتصادی بریکس همچون بورس، غلات یا فلزات گرانبها نیز نام ببریم که توانایی ایجاد سازوکاری عادلانه برای دستیابی به نیازهای کشورهای عضو را داراست.
سیف تبریزی بیان کرد: اصولاً ایده و سازوکار بریکس برای مقابله با سیاستهای یکجانبه گرایی و جهان تک قطبی غرب به سردمداری ایالات متحده ایجاد شده است. بریکس سعی دارد قواعد ظالمانه و ناعادلانه غربی که از طریق سازمانها و نهادهای پولی و مالی در جهان گسترده شده و وظیفه به بند کشیدن حاکمیتهای ملی کشورهای جنوب و شرق جهان را برعهده دارد را بشکند و ساختاری عادلانه تر در روابط بینالملل ایجاد کند.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین اهداف بریکس در مقابله با یک جانبه گرایی آمریکا تقویت حاکمیتها و دولتهای ملی است، گفت: مطمئنا مقابله با حاکمیت دلار به عنوان مهمترین ابزار هژمونی ایالات متحده و همچنین سیستم تسویه مالی جهانی از مظاهر جدی مقابله با نظام تکقطبی و ایجاد نظام چند قطبی عدالت محور است.
انتهای پیام/
+
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.