به گزارش پارسینه به نقل از مهر، یک مطالعه جدید نشان میدهد که تمرینات شدید همراه تپش قلب، سطح گرسنگی فرد را بهتر از تمرینهای سختتر مانند پیادهروی تند یا یوگا سرکوب میکند.
محققان گزارش میدهند که دویدن، شنا یا شرکت در کلاسهای اسپینینگ (تمارین گروهی بر روی دوچرخه ثابت) در سرکوب هورمون گرسنگی مؤثرتر از ورزش با شدت کمتر است.
علاوه بر این، نتایج نشان میدهد که زنان ممکن است بهتر از مردان به این نوع ورزش پاسخ دهند.
«کارا اندرسون»، محقق ارشد از دانشگاه ویرجینیا، میگوید: «ما دریافتیم که ورزش با شدت بالا سطوح گرلین را بیشتر از ورزش با شدت متوسط سرکوب میکند. علاوه بر این، ما متوجه شدیم که افراد پس از ورزش با شدت بالا در مقایسه با ورزش با شدت متوسط، احساس گرسنگی کمتری میکنند.»
برای این مطالعه، محققان هشت مرد و شش زن را مورد بررسی قرار دادند. همه یک شب ناشتا بودند و سپس تمرینات با شدت های مختلف را تکمیل کردند.
شدت ورزش آنها براساس سطح اسید لاکتیک در جریان خون آنها اندازه گیری شد. اسید لاکتیک در طول فعالیت بدنی شدید در بدن تولید میشود.
محققان سپس سطوح خونی گرلین شرکت کنندگان را آزمایش کردند و از آنها خواستند سطح اشتهای خود را گزارش دهند.
محققان خاطرنشان کردند: «نشان داده شده است که گرلین اثرات گستردهای در بدن دارد و بر تعادل انرژی، اشتها، سطح قند خون، عملکرد سیستم ایمنی، خواب و حافظه تأثیر میگذارد.»
زنان قبل از ورزش در مقایسه با مردان سطوح بالاتری از گرلین داشتند.
به گفته محققان، اما تنها در زنان به طور قابل توجهی سطوح گرلین آسیله – یکی از انواع این هورمون – به دنبال ورزش شدید کاهش یافت.
محققان میگویند: «ما دریافتیم که شدت متوسط ورزش، یا سطح گرلین را تغییر نمیدهد یا منجر به افزایش خالص میشود.»
محققان خاطرنشان کردند که یافتهها نشان میدهد که ورزش بالای آستانه لاکتات «ممکن است برای ایجاد سرکوب گرلین ضروری باشد».
اندرسون گفت: «ورزش باید به عنوان یک دارو در نظر گرفته شود. تحقیق ما نشان میدهد که ورزش با شدت بالا ممکن است برای سرکوب اشتها مهم باشد، که میتواند به ویژه به عنوان بخشی از برنامه کاهش وزن مفید باشد.»
+
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.