اولین بخش از پروژه تریلیون دلاری نئوم عربستان سعودی با افتتاح تفرجگاه لوکس دریای سرخ به بهرهبرداری رسید. جزیره مصنوعی «سنداله» (Sindalah) با هتلهای فوقلوکس، رستورانها و اسکلهای با ظرفیت ۸۶ قایق، آماده پذیرایی از مهمانان ثروتمند است.
چشمانداز بلندپروازانه برای جذب گردشگران نخبه
نئوم، سنداله را به عنوان «دروازه نئوم به دریای سرخ» معرفی کرد. این پروژه فوقمدرن قرار است با موقعیت استراتژیک خود، توجه صاحبان قایقهای تفریحی از اروپا، عربستان و کشورهای حوزه خلیج فارس را جلب کند.
آمار تکاندهنده از تلفات انسانی پروژه نئوم
علیرغم ظاهر درخشان این پروژه، آمارها حاکی از مرگ بیش از ۲۱,۰۰۰ کارگر از زمان آغاز ساختوساز است. گزارشهای نگرانکنندهای از ناپدید شدن حدود ۱۰۰,۰۰۰ کارگر مهاجر در جریان ساخت نئوم منتشر شده است.
شرایط کاری غیرانسانی
کارگران از شرایط کاری غیرانسانی و احساس «اسیر بودن مانند بردهها» شکایت دارند. یکی از کارگران فاش کرد که مجبور است روزانه ۱۶ ساعت در ساخت تونل قطار سریعالسیر پروژه The Line کار کند، که به معنای ۸۴ ساعت کار در هفته است؛ در حالی که قانون عربستان حداکثر ۶۰ ساعت کار هفتگی را مجاز میداند.
جزئیات پروژه سنداله
این جزیره مصنوعی با مساحت ۸۴۰,۰۰۰ متر مربع، قرار است تا سال ۲۰۲۸ روزانه پذیرای ۲,۴۰۰ مهمان باشد. تصاویر مفهومی از این مقصد تعطیلاتی، ویلاهای مدرن با چشماندازهای خیرهکننده اقیانوس و فضای سبز فراوان را نشان میدهد.
رقابت با دبی
دولت عربستان با تمرکز بر بازار لوکس، در تلاش است تا خود را از دبی در امارات متحده عربی متمایز کند. تفرجگاه جزیرهای سنداله یکی از واقعبینانهترین بخشهای طرحهای نئوم است که شامل آسمانخراش آینهای افقی The Line نیز میشود.
چشمانداز آینده
محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، در صدر تلاشها برای تبدیل این کشور نفتی به قطب جهانی گردشگری قرار دارد. پروژه چشمانداز ۲۰۳۰ عربستان، با سرمایهگذاری چند تریلیون دلاری، شامل مجموعههایی مانند نئوم است. اما با وجود ادعاهای جدی درباره نقض حقوق کارگران، پرداختهای معوق و ساعات کاری غیرقانونی، موفقیت آینده این ابَرپروژه در هالهای از ابهام قرار دارد.
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.