تکنولوژی جدید عمب قلب در بیمارستان فرهیختگان

سارا طاهریخبرنگار

شنیدن واژه «عمل قلب باز» هم برای افرادی که مشکل قلبی دارند دلهره‌آور است؛ به همین دلیل است که بسیاری از بیمارانی که مشکل قلبی دارند، عطای عمل را به لقایش بخشیده و ترجیح می‌دهند یا عمل خود را به تعویق انداخته یا عمل استنت‌گذاری را جایگزین عمل قبل باز کنند؛ هرچند بیمارانی هم هستند، عمل استنت و بالن‌گذاری دیگر روی آنها جواب نمی‌دهد و مجبورند تمام عوارض عمل قلب باز را قبول کنند. اما دیروز یک عمل جراحی به کمک یک دستگاه جدید در بیمارستان فرهیختگان دانشگاه آزاد انجام شد که با این دستگاه مقاومتی که جلوی ورود بالن و استنت‌ها را گرفته بود شکسته و عمل استنت‌گذاری به‌راحتی انجام شد. 

سیدعلی جمالیان، فوق‌تخصص قلب و فلوشیپ و عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد در گفت‌وگو با «فرهیختگان» درخصوص عمل جراحی که به‌تازگی در بیمارستان فرهیختگان انجام شده است، توضیح داد: «برخی مواقع رگ‌های قلب به دلیل رسوب کلسیم، غیرقابل استنت و بالن‌گذاری می‌شوند، در نتیجه مشکلات قلبی رخ می‌دهد، به همین دلیل ناچار به انجام عمل قلب بازیم. با دستگاه‌ جدید IVL یا Intravascular lithotripsy این امکان را داریم که وارد رگ‌های قلب ‌شویم تا با خرد کردن کلسیم‌های موجود در قلب، مقاومتی که جلوی ورود بالن و استنت‌ها را می‌گرفت، شکسته ‌‌شود. بعد از آن می‌توانیم به راحتی برای مریض بالن و استنت‌گذاری انجام داده و دیگر نیازی به انجام عمل قلب باز روی بیمار نیست.»

او با بیان اینکه این عمل برای اولین‌بار در بیمارستان فرهیختگان انجام شده است، افزود: «این دستگاه به‌تازگی در دنیا مورد استفاده قرار گرفته و در ایران به تعداد انگشتان دست چنین عمل‌هایی صورت گرفته و همه نیز در طول یکی و دو ماه اخیر بوده است. همچنین این عمل روزهای گذشته در بیمارستان رجایی و بیمارستان لواسان نیز انجام شده است.»فوق‌تخصص قلب و فلوشیپ و عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد تأکید کرد: «این دستگاه تنها یک نمونه در ایران دارد و هنوز به فروش نرسیده است، به همین دلیل بیمارستان فرهیختگان این دستگاه را به همراه بالن از شرکت وارد‌کننده به صورت امانی گرفته است تا بعد از عمل نیز به شرکت برگرداندیم که برای دیگر عمل‌ها هم قابل استفاده باشد.»

جمالیان درباره عملی که در بیمارستان فرهیختگان صورت گرفته است، اضافه کرد: «این اتفاق به‌خاطر وجود بخش آنژیوگرافی بیمارستان بوده است. این بخش از بیمارستان برون‌سپاری شده و مدیریت آن با بخش خصوصی است، با این حال اعضای هیئت‌علمی دانشگاه آزاد در این بخش به انجام عمل‌هایشان می‌پردازند. از این رو به همت بخش فنی آنژیوگرافی، این دستگاه در بیمارستان فرهیختگان قابل استفاده شد.»

او درباره تجهیزات بخش آنژیوگرافی بیمارستان فرهیختگان گفت: «تجهیزاتی که در بخش آنژیوگرافی موجود است، به‌روزترین تجهیزاتی است که در زمان راه‌اندازی این بخش از آنها استفاده شد. یعنی استفاده از بهترین امکانات یک بخش خصوصی در دل یک بخش دولتی، که با کمترین هزینه و کمترین تعرفه برای بیماران در حال اجراست.»فوق‌تخصص قلب و فلوشیپ و عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد تصریح کرد: «ما با کمبود بیمارستان‌های دولتی در غرب تهران مواجهیم اما بیمارستان فرهیختگان با یک بیمه پایه و تکمیلی این عمل‌ها را روی بیماران انجام می‌دهد؛ در‌حالی‌که اگر یک بیمار بخواهد به بیمارستان‌های خصوصی برود، باید هزینه‌های زیادی را داشته باشد اما امروز این حمایت از طرف دانشگاه آزاد صورت می‌گیرد.»

+

آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.

عضو تلگرام آفتاب نو شدی؟ اگه نه تا دیر نشده کلیک کن آخرین اخبار ورزشی رو اونجا ببین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn