فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در خصوص ساخت مسکن محرومین اعلام کرده که ساخت واحدهای مسکونی این اقشار در اولویت برنامههای دولت چهاردهم است.
خبرآنلاین نوشت: مسکن یکی از اصلی ترین و گران ترین نیاز خانوارها در سبد اقتصادی و معیشتی به شمار میرود که برای تهیه آن افراد باید بخش زیادی از هزینه های خود را چندین دهه پس انداز کنند تا بتوانند یک واحد مسکونی با متراژ کوچک و یا متوسط خریداری کنند . این شرایط برای دهکهای بالا و یا متوسط جامعه از طریق تسهیلات و پس انداز امکان پذیر است اما برای دهک های پایین جامعه و محرومان کمی دشوار و در بسیاری از مواقع امکان پذیر نیست چراکه بخش زیادی از دهک های پایین جامعه درآمد کافی نداشته و بخش زیادی هم تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و … هستند. بنابراین برای خانه دار شدن این افراد دولت باید چاره اندیشی و برنامه ریزی لازم را در دستور کار خود قرار دهد.
در همین رابطه فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در خصوص ساخت مسکن محرومین اعلام کرده که ساخت واحدهای مسکونی این اقشار در اولویت برنامههای دولت چهاردهم است و باید به سمت تسهیلگری ساخت مسکن محرومین پیش برویم و برای تامین مالی آن، از همه ظرفیتهای ممکن بهرهمند خواهیم شد.
وزیر راه و شهرسازی افزود: انتظار دارم تعیین مکانهای در اولویت برای ساخت پروژههای مسکن محرومین براساس توجه دقیق به شاخصهای محرومیت باشد، تصمیم گیری و اقدام مشترک بخشهای مختلف با روش همکاری هم افزا برنامه ریزی شود و همچنین پیگیری و پایش اجرای برنامهها و ارائه گزارشهای نوبه ای دقیق در دستور کار این گروه تخصصی باشد.
براساس این گزارش یکی از مهمترین دستگاه های که مسئول ساخت مسکن محرومان کشور است بنیاد مسکن بوده که در طول سالهای گذشته هم تاکنون گام های بلندی در این حوزه برداشته و پروژههای بسیار زیادی در این بخش به بهره برداری رسانده است.
پروانه ساختمانی حدود ۸ هزار واحد مسکونی محرومان
در همین زمینه پیش از این حمید رضا سهرابی معاون مسکن شهری بنیاد مسکن در گفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: در طول چند سال گذشته بنیاد مسکن در خصوص ساخت مسکن محرومین اقدامات قابل توجهی انجام داده و با تخصیص زمین در این بخش توانسته ایم بخشی از نیاز مسکن محرومان را تامین کنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر با توجه به دستور وزیر راه وشهرسازی مبنی بر اولویت قرار دادن مسکن محرومان بخشی از پروژههایی که در این حوزه دچار عقب ماندگی شده بود را جبران و اقدام به تکمیل بخشی از واحدها کردهایم .
او بیان کرد: هم اکنون همکاری مشترک بنیاد مسکن و سازمان ملی زمین و مسکن برای ساخت ۵۰ هزار واحد مسکن محرومان در حال انجام است و در خصوص اجرای این تفاهم نامه با سازمان ملی زمین و مسکن تاکنون اراضی احداث ۱۸ هزار واحد تامین شده است.
معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه در یک سال گذشته ۵۲ میلیارد تومان از منابع داخلی بنیاد مسکن برای مسکن محرومان در بخش شهری تخصیص یافت، افزود: در صورت همکاری بانکها برای پرداخت تسهیلات ساخت شاهد بهبود و تسریع در اجرای ساخت خواهیم بود. پروانه ساختمانی حدود ۸ هزار واحد مسکونی محرومان موضوع تفاهم نامه بنیاد و سازمان ملی صادر شده است و ۴ هزار و ۶۰ واحد نیز وارد مرحله ساخت و ساز شده است.
معاون مسکن بنیاد مسکن یادآور شد: مقدمات اجرای این واحدها از ابتدای امسال آغاز شده است و با توجه به اینکه ساخت هر واحد مسکونی حدود ۲ سال به طول میانجامد برنامه تحویل و تکمیل واحدهایی که آغاز شدهاند در سالهای آینده در دستور کار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه همکاری بانکها در اجرایی شدن پروژههای ساخت مسکن به ویژه محرومان نقش موثری در تسریع اجرای این پروژهها دارد گفت: متاسفانه همکاری بانکها در پرداخت تسهیلات مسکن بسیار کند است و با توجه به آنکه تسهیلات بانکها هم در حوزه مسکن محرومان بسیار کم رنگ تر بوده در نتیجه تکمیل این پروژهها نیازمند همکاری بیشتر بانکها است.
برای ۸۰ هزار محروم کشور پروژه مسکونی کلید خورده است!
پیش از این هم مسعود بیات منش معاون مسکن وساختمان وزیر راه وشهرسازی در یک برنامه رادیویی در خصوص مسکن محرومان گفته بود: طرحهای حمایتی تأمین مسکن، نظیر مسکن مهر و نهضت ملی مسکن طرحهایی هستند که با مدیریت دولت و در مقیاس گسترده برای جبران کمبودهای عرضه مسکن با کمک بخش خصوصی اجرایی شده و یا درحال اجراست. در اجرای طرحهای حمایتی تأمین مسکن، به منظور تسهیل دسترسی دهکهای پایین درآمدی، تدابیری اتخاذ شده است اما عملا با توجه به شرایط اقتصادی و تورم، با وجود تأمین زمین و انجام آمادهسازی توسط دولت، همچنان این دهکها در تامین سهم آورده دچار مشکل هستند.
بیاتمنش با بیان اینکه در طرحهای مسکن حمایتی به دلیل عدم تمکن مالی اقشار کم درآمد و محروم در تأمین سهم آورده عملا دامنه پوشش این طرحها به دهکهای میانی تغییر یافته که آمار و ارقام طرح نهضت ملی مسکن حاکی از آن است گفت: رفع مشکلات تامین سهم آورده متقاضیان کم درآمد در ستاد مسکن محرومان که در ذیل شورای عالی مسکن با دستور رئیس جمهور و وزیر راه و شهرسازی تشکیل شده، پیگیری خواهد شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه رقم تعهد دولت برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن برای افرادی که تعیین تکلیف شدهاند حدود یک میلیون نفر است، افزود: در حال حاضر ۶۰۰ هزار خانوار تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد امام (ره) هستند که در طرح ثبت نام کردهاند، اما صرفا به ۸۰ هزار نفر پروژه تخصیص شده است. این آمار نشان میدهد که این جامعه نتوانستند به دلیل سهم آورده و تامین منابع مالی از این طرح دولت بهره مند شوند.
وام مسکن محرومان کشور افزایشی شد
ساخت مسکن محرومان در کشور به گونه ای حائز اهمیت بوده است که دولت برای اجرای آنها شورای عالی مسکن محرومان را تشکیل داد. همچنین طبق تبصره ۱۳ قانون بودجه امسال، بانک مرکزی مکلف است به افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی کشور، خانواده شهدا، جانبازان و رزمندگان معسر با معرفی نهادهای مربوط و تایید سامانه رفاه ایرانیان مبنی بر قرارداشتن این افراد در سه دهک اول درآمدی، وام قرض الحسنه مسکن محرومین به مبلغ ۴ میلیارد ریال پرداخت کند.
بانک مرکزی در بخشنامه ابلاغی جدید به بانکهای عامل تأکید کرده است: نظر به اطلاق عنوان “وام قرض الحسنه مسکن” در حکم قانونی فوق و از طرفی، تصریح عناوین ودیعه، خرید و ساخت مسکن در قسمت صدر بند ث تبصره مزبور، تسهیلات قرض الحسنه موضوع جز ۴ بند اخیرالذکر، در هر یک از قالب های ودیعه، خرید و ساخت مسکن قابل پرداخت است.
گفتنی است، ساخت مسکن برای این اقشار نقش موثری در دلگرمی بخش زیادی از متقاضیان داشته و همین امر خود می تواند زمینه ساز بهبود تولید مسکن در کشور شود.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰