مصاحبه مفصل و طولانی سرمربی تیم ملی؛ آنچه در اینترنت دنبالش هستند، من در انگلیس آموزش دیدم

جامعه ورزشی آفتاب نو:

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ حسین عبدی سرمربی تیم فوتبال جوانان ایران بعد از ظهر امروز (یکشنبه) در نشستی خبری در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سؤال من اینجاست، برای چه برای سرود تیم ملی بلند می‌شویم؟ برای چه پرچم به سینه داریم؟ برای چه تیم‌های ملی با هم بازی می‌کنند؟ اصلاً برای چه تیم‌های باشگاهی درست می‌شوند؟ آیا غیر از این است که باید تیم‌های ملی قوی داشته باشیم و باعث افتخار شویم یا اینکه باعث سرشکستی شویم؟ این را شما، ما و همه ملت تعیین می‌کنند. اگر خدای ناکرده نتوانیم این کار را به درستی انجام دهیم یعنی نقص از همه ماست؛ یعنی از همه ما، همه باشگاه‌ها و همه فدراسیون و حتی همه ملت عزیز ایران.

وی در ادامه افزود: ما قبل از هر چیز می‌خواهیم یک گزارش عملکرد بدهیم و ببینیم آیا برخی آقایان که در مورد برنامه‌ریزی و اردوهای طولانی مدت صحبت می‌کنند، متوجه هستند در مورد چه صحبت می‌کنند و آیا این برنامه‌ریزی‌ها درست است یا غلط.

سرمربی تیم فوتبال جوانان کشورمان گفت: برخی‌ها گفته بودند هیچ جای دنیا یا همه جای دنیا فلان کار را انجام نمی‌دهند یا انجام می‌دهند. نمی‌دانم این ادبیات از کجا به فوتبال ما آمده. چیزهایی که آقایان در اینترنت دنبالش می‌روند و در بازی‌ها نگاه می‌کنند، باید اذعان کنم که من در انگلستان این را آموزش دیدم. پرولایسنس انگلستان یکی از بالاترین مدارک دنیاست و شما می‌توانید سرچ کنید چند نفر در دنیا این مدرک را دارند. من به دوستان توصیه می‌کنم که اگر نمی‌دانیم که نمی‌دانیم! اما مشکل اینجاست که ما نمی‌دانیم و نمی‌دانیم که نمی‌دانیم! این خیلی عجیب است. چه در مورد اتفاقاتی که می‌افتد و چه در مورد مسائل علمی فوتبال. البته من این حق را می‌دهم که هر کسی در راستای کار خودش نقش‌آفرینی کند. خواستم بگویم که آیا می‌دانیم در مورد چه صحبت می‌کنیم؟

عبدی در ادامه با نشان دادن عکس‌های خود با روی ‌کین، اوله گونار سولسشیر و برخی دیگر از بازیکنان سابق و مطرح دنیا، تصریح کرد: مهم این است که ما باعث پیشرفت فوتبال ملی شویم. در تیم جوانان و تیم نوجوانان که قبل از این شروع کردیم، باید همه کمک کنند. در اینجا اگر من یک روز اردو بگذارم یا ۳۰ روز، به لحاظ مالی فرق ندارد. مطرح شده بود که ما بیشتر اردو می‌گذاریم برای پول بیشتر، اما اینطور نیست. فقط تعهد است که باعث می‌شود ما شبانه‌روز کار کنیم برای یک کار بزرگ. اگر ما بازیکنان‌مان را نداشته باشیم آن کار بزرگ صورت نمی‌گیرد. ما از ۱۸ فروردین کارمان را آغاز کردیم و خیلی سخت بود. به چند شهر رفتیم. اولین جا به اصفهان رفتیم. ما حتی می‌دانیم چه روزی، چه تمرینی انجام دادیم. مثلاً برای بازی با ژاپن و برزیل چه تمرینی انجام دادیم و کدام بازیکنان بودند یا نبودند. ما بازیکنان حاضر در لیگ برتر، لیگ یک و لیگ دو را دعوت کردیم و حتی بازیکنان لیگ استانی را هم دیدیم. در نهایت بازیکنان هیئت فوتبال‌ها را هم دیدیم. محدودیت زمانی به ما اجازه نمی‌داد که داستان را پیچیده کنیم، اما به خودمان فشار آوردیم.

وی توضیح داد: تهران، مازندران، آذربایجان شرقی، خوزستان  و … بازیکن داشتند و ما آنها را دیدیم. در نهایت با وجود آمادگی کادر فنی، ما اردوها را به این شکل چیدیم. این اولین برنامه‌ای بود که در سازمان سیاست‌گذاری و کمیته فنی تأیید شد. تنها تیمی که در کافا در نوجوانان قهرمان شده و بعد در جوانان با همان تیم قهرمان شده، همین تیم الان ماست. پس ما در حال طی کردن یک پروسه خوب هستیم. ما با ازبکستان و ترکمنستان بازی کردیم.

سرمربی تیم فوتبال جوانان کشورمان گفت: بعضی از دوستان فکر می‌کنم اطلاعات دقیقی ندارند. مطمئناً بعضی از دوستان تجربه مربیگری در رده‌های ملی را هم ندارند. در رده ملی هیچ تیمی قوی یا ضعیف نیست؛ این بستگی به عملکرد و برنامه‌ریزی شما دارد. بعضی از آقایان در مورد طولانی بودن اردوها صحبت کرده بودند، اولا ما وقت نداریم و کلاً دو ۳ ماه وقت داریم. باید بازیکنان ما کنار هم باشند تا آن بازی با برزیل تکرار شود. مگر ما نمی‌خواهیم افتخار به دست بیاوریم؟ پس باید بازیکنان کنار هم بیایند. اولین چیز هم ثبات است. بعضی از آقایان فکر می‌کنم استعداد عجیبی در پیدا کردن تیم دارند و الان نمی‌دانم بالای سر تیم‌شان هستند یا نه! وقتی یک نفر ثباتی ندارد چطور می‌تواند در مورد برنامه‌ریزی صحبت کند؟! اولین ایتم برنامه‌ریزی ثبات است. نمی‌دانم این آقا در دو سه ماه گذشته تیمش عوض شده است یا نه، اما بازیکنان آن تیم را هم بعضاً نمی‌شناسد، چون مرتباً‌ جابه‌جا شده است. چطور از برنامه‌ریزی و دلخوری بابت عدم حضور بازیکنان صحبت می‌کنند؟! در هر صورت ما در کافا قهرمان شدیم. ما ۱۵ روز فرصت داشتیم که به کافا برویم؛ ما یک تیم را درست کردیم و به مسابقات رفتیم.

عبدی همچنین خاطر نشان کرد: ما می‌خواستیم به چین برویم، دقیقاً ۱۴ بازیکن اصلی‌مان را به ما ندادند. ما ۳۴ نفر را ریجستر کردیم و تنها توانستیم با ۱۵ بازیکن و ۳ دروازه‌بان به مسابقات برویم. دو نفر از آنها هم مصدوم بودند، ولی بردیم که حداقل روی نیمکت بنشینند. در بازی اول یک بازیکن‌مان کشیدگی‌اش عود کرد و کلاً ۱۴ بازیکن شدیم. در بازی دوم هم یک نفر دیگر مصدوم شد و ۱۳ نفره شدیم. یعنی کلاً ما ۳ بازیکن روی نیمکت برای تعویض داشتیم! ۷۰ درصد این بازیکنان هم اولین تجربه ملی‌شان در خارج از ایران بود. من هم قبول دارم اگر بازیکنی در یک بازی رسمی بازی کند، به اندازه چند تمرین است، ولی در کدام باشگاه و با کدام مربی؟ آیا در این سال‌ها کیفیتی دیدیم و توانستیم به تیم‌های ملی بازیکن بدهیم؟! ما تمام این بازیکنان را از ۱۵ سالگی می‌شناسیم و همه آنها را ما می‌شناسیم. ما تمام کارها را در سه سال گذشته انجام دادیم و باشگاه‌ها شاید دو سه ماه پیش با آنها قرارداد بستند. ما حتی برای این بازیکنان کفش خریدیم. یک بازیکن ۱۵ ساله از کجا باید پول بیاورد و ۱۵ میلیون تومان پول کفش بدهد؟ ما می‌خواهیم به جام جهانی برویم و باید سرمایه‌گذاری کنیم. شما اگر این هزینه‌ها را جمع کنید می‌فهمید که چه سرمایه‌گذاری بزرگی شده، آنهم نه برای من و شخص دیگری، برای تیم ملی کشورمان.

وی ادامه داد: ما در تیم نوجوانان مسئله اصلی‌مان این بود که بازیکنان تجربه ندارند. آن موقع مشکل‌مان بازی دوستانه بود، اما الان یک مشکل دیگر داریم. اینکه بازیکنانی که ما ساختیم و با سرمایه‌گذاری فدراسیون و ملت توانستند پیشرفت کنند و قرارداد ببندند، باید به مسئله ملی خودشان هم برگردند و از آنها استفاده کنیم. شما قطعاً از من فوتبال بیشتری دیدید. اگر ۱۴ نفر از بازیکنان اصلی‌تان نباشند آیا باید در مسابقات شرکت کنید یا نه؟ آیا باید تجربه را به بازیکنان جدید بدهید یا خیر؟ این اتفاق خوبی است. ما وقتی به مسابقات کافا رفتیم ۲ گل در نیمه اول و در دقایق یک و ۳۰ خوردیم که هر ۲ گل روی غافلگیری بود. ما در مسابقات انتخابی جام ملت‌ها ۸ گل به لائوس در زمین خودش زدیم. لائوسی‌ها به ما می‌گفتند فکر می‌کردیم مقابل شما برنده می‌شویم، اما این اتفاق نیفتاد. در این سنین هیچ‌کس از پیش برنده یا بازنده نیست. کسانی که این حرف‌ها را می‌زنند حس می‌کنم احساس کافی برای تیم ملی ندارند و همینطور تجربه کافی.

سرمربی تیم فوتبال جوانان کشورمان یادآور شد: بازی اول ما ساعت ۱۶ برگزار شد، آنهم در رطوبت ۸۵ درصد و ۳۵ درجه گرما. بعد ما توانستیم با ۱۷ گل زده، ۳ برد و بدون تساوی و باخت، بدون گل خورده صعود کنیم. تمام تیم‌ها گل خورده دارند. ژاپن با تیم قرقیزستانی که ما با نتیجه ۳ بر صفر این تیم را شکست دادیم، ۲ – ۲ مساوی کرد. اینجا ما بدون گل خورده از گروه‌مان صعود کردیم.

عبدی با اشاره به عملکرد تیمش اذعان کرد: ما ۱۷ بازی انجام دادیم که ۱۱ پیروزی، ۲ تساوی و ۴ باخت در این بازی‌ها داشتیم. حالا ۷۵ گل زده داریم، اما ۴ باخت داریم که یکی از آنها مقابل چین است. اگر این باخت را کنار بگذاریم، ۳ باخت ما مقابل ۳ تیم لیگ برتری پرسپولیس، ملوان و هوادار بوده است. یعنی ما با تیم‌های لیگ برتری که بازی کردیم ۳ باخت آوردیم و ۲ تساوی داشتیم.

وی ادامه داد: دوستانی که می‌گویند ما این برنامه‌ریزی را هیچ دنیا یا همه جای دنیا دیدیم یا چنین چیزی، احتمالاً یا هیچ جای دنیا نرفتند یا همینطوری صحبت کردند. اگر قرار است برنامه‌ریزی تیم ملی در این رده‌های سنی موفقیت‌آمیز باشد، باید بازیکنانش کنار هم و دائم در اختیار باشند. همچنین بازی‌های دوستانه و بین‌المللی داشته باشیم. این موضوع فاکتورهای موفقیت در این رده سنی است.

سرمربی تیم فوتبال جوانان کشورمان راجع به برگزاری اردوها و کیفیت نفرات تصریح کرد: در اردوی ترکیه اکثر نفرات را داشتیم. بعد در یک اردوی داخلی شرکت کردیم و بعد از آن به مسابقات کافا رفتیم که قهرمان شدیم. از اینجا به بعد ما بازیکنان را ندیدیم و به ما ندادند تا برای مسابقات امارات که بازیکن در اختیارمان قرار دادند. وقتی ما به امارات و لائوس رفتیم، یکسری از بچه‌ها از شرایط بازی‌ها و بچه‌ها دور بودند. اگر شما به ارنج ما نگاهی بیندازید، اکثر بازیکنان نمی‌توانستند کیفیت لازم را داشته باشند.

عبدی همچنین تأکید کرد: ما اردویی برگزار کردیم که خیلی از بچه‌ها نبودند. در یک بازه زمانی ما باید برای برگزاری اردو به خارج از ایران می رفتیم که نرفتیم و نتوانستیم. هنوز ۱۳ آبان است ما در ایران حضور داریم. خدا را شکر که به اردو نرفتیم، چرا که بازیکنان خودمان را در اختیار نداشتیم. ما با ۱۲ بازیکن و دو گلر باید کجا می‌رفتیم و با چه تیمی باید بازی می‌کردیم؟ ما ۳۵ نفر را دعوت کردیم که تنها ۱۴ نفر به اردو آمدند. دو نفر از آنها هم گلر بودند. روی همین حساب شما اصلاً قادر به برنامه‌ریزی نیستید.

وی درباره برگزاری اردوهای آتی تیم جوانان اظهار داشت: بعد از این ما باید یک اردوی داخلی و یک اردوی خارجی داشته باشیم. ما کلاً چهار اردو خواهیم داشت، اگر می‌خواهیم به مسابقات برویم و برای قهرمانی بجنگیم، نه اینکه فقط در مسابقات شرکت کنیم. سؤال من از شما این است که اگر ما دو اردوی خارجی برگزار کنیم و بازیکنان در اختیارمان نباشند آیا می‌توانیم باعث افتخار شویم؟ آیا اینها می‌توانند به ما کمک کنند؟ آیا می‌توانیم دوباره برزیل را شکست بدهیم؟

سرمربی تیم فوتبال جوانان کشورمان با طرح سؤالی خطاب به خبرنگاران ادامه داد: تا حالا چند مرتبه برزیل را شکست دادیم؟ نمی‌دانم! در هر رده‌ای؟ روی همین حساب اینها باعث افتخار این مملکت است. من احساس می‌کنم بعضی از آنها نمی‌دانند و می‌گویند نمی‌دانیم. بله! از قوانین به ما بگویید. بعضی‌های‌شان اظهار می‌کنند می‌دانیم، ولی نمی‌دانند که این نوع برنامه‌ریزی برای چه چیزی است.

عبدی افزود: برخی تصور می‌کنند که بازیکنان جوان را باید در باشگاه خودشان ایزوله کنند، ولو اینکه به آنها بازی ندهند! من یک بازیکن را برای شما مثال بزنم که وقتی از لائوس به کشور برگشت او تاکنون در ۴ بازی فقط ۱۲ دقیقه برای تیمش بازی کرده است! کسی که می‌گوید من سورپرایز شدم ما بیشتر در حال متعجب شدن هستیم. قول در اختیار قرار دادن آن بازیکن را هم به ما داده بودید، چرا شما باید سورپرایز شوید؟ ما باید سورپرایز شویم. این بازیکن را در بازی‌های انتخابی در اختیار ما قرار ندادند.

وی در نقد اندیشه بعضی باشگاه‌ها گفت: فرض کنید ما برای بازی‌های مقدماتی رفتیم و باختیم. آن وقت اگر ما بگوییم بازیکن در اختیار ما قرار ندادند، می‌گویند می‌خواستید همراه خودتان بازیکن ببرید. اینها حرف‌های منطقی نیست. سورپرایز نشوید بازیکن به ما بدهید! بهتر است بازیکنی که قرار است ۱۲ دقیقه در ۵ بازی به میدان برود، در تیم جوانان ۳ بازی ملی انجام بدهد. چه اتفاقی می‌افتد؟ این بازیکن از تیم جوانان به آنجا (باشگاه) رفته است!

سرمربی تیم فوتبال جوانان کشورمان با اشاره به روند آماده‌سازی این تیم گفت: ما چهار اردو تا بازی‌های آسیایی داریم. شما به من بگویید آیا این تعداد اردو در این سن زیاد است یا کم؟ آیا می‌توانیم با نداشتن اردو دوباره برویم و افتخارآفرینی کنیم؟ ما وقت زیادی نداریم و در کل سه ماه وقت داریم، سه ماهی که ماه آخر را اصلاً نمی‌توان حساب کرد. روی همین حساب آقایان می‌دانند که نمی‌دانند! بعضی وقت‌ها نمی‌دانند که نمی‌دانند. وقتی نمی‌دانند که نمی‌دانند کار خیلی خطرناک می‌شود. پس باید کنار هم بنشینیم و تفاهم کنیم که باشگاه‌ها و تیم جوانان آسیب نبینند.

عبدی در پاسخ به این سؤال که با مربیان باشگاه‌ها جلسه‌ای برای حضور بازیکنان در تمرین تیم فوتبال جوانان داشته است یا نه، گفت: یکی دو بازیکن در لیگ برتر بازی می‌کنند. به این بازیکنان گفته‌ایم به تمرین بیایید و یکی دو روز جلوتر بروید برای باشگاه‌های‌تان بازی کنید، اما برخی از بازیکنانی که بازی نمی‌کنند، تکلیف‌شان پیچیده‌تر می‌شود. از یکی از مربیانی که جدیداً مربی شده است و نمی‌خواهم به پروسه ورودش به مربیگری وارد شوم، مربی که تیم‌های زیادی در لیگ عوض می‌کند و آنهم یک هنر است که در لیگ برتر تیم‌های زیادی عوض می‌کند و … بازیکن خواستیم. به یکی از شهرستان‌ها رفتم و به آن مربی گفتم در چین بازی داریم و حداقل یکی از بازیکنان‌تان را بدهید. نه تنها این بازیکنان را نداشتیم، بلکه یکی از آنها را زخمی دادند و خوبش کردیم. این سرمایه‌گذاری است که فدراسیون روی بازیکنان جوان می‌کند. برخی از بازیکنان برای بازی همزمان در تیم‌ها آسیب می‌بینند. من شخصاً به شهرستان رفتم و به مربی تیمی گفتم که بازیکن بدهید، اما جوابی که شنیدم این بود: «بازیکن نمی‌دهم!». گفتم: «بازی ملی و آبرو و افتخار ماست»، ولی باز هم گفت: «بازیکن نمی‌دهم». امیدوارم این نگرش تغییر کند. اگر من ببازم، من نباخته‌ام تیم ملی کشور و همه ۸۵ میلیون نفر ایرانی باخته‌اند و کسی نمی‌گوید حسین عبدی باخته است. با یکی دیگر از مربیان صحبت کردم و گفتند بازیکن در بازی‌های رسمی می‌دهیم.

وی در ادامه تصریح کرد: ما برای برگزاری سه بازی به چین رفتیم و در این کشور با تیمی که دو سال بزرگ‌تر از خودمان، بازی کردیم. در بازی اول ۱۰ نفره باختیم، بازی‌های دوم و سوم را بردیم. در هتل دیدم چندین نفر نشسته‌اند و گفتند ۶ بازیکن شما را برای جی لیگ می‌خواهیم. به من گفتند بحث پول را حل می‌کنیم، ولی گفتم این بازیکنان ۱۶ ساله هستند و باشگاه دارند. افتخار من این بود که یک بازیکن را عاقبت بخیر کنم، ولی الان ۲۵ بازیکن در باشگاه‌ها پول می‌گیرند. نباید این را بگویم، اما به لحاظ اقتصادی، یکی از بازیکنان کفش نداشت و برای او کفش تهیه کردم تا بازی ملی انجام دهد. خواهشم از همه باشگاه‌ها این است که کمک کنند و تحت تأثیر حرف‌های غیرفنی و عامه قرار نگیرند.

سرمربی تیم فوتبال جوانان کشورمان خاطر نشان کرد: خیلی خوشحال می‌شوم از یک سال جلوتر برنامه‌ریزی کنیم. ما مسائل و مشکلات زیادی از جمله تحریم‌های ظالمانه داریم، تحریم‌هایی که حتی نمی‌توانیم پول فدراسیون را بگیریم. من با این شرایط چطور می‌توانم اردو برگزار کنم؟ اگر کمک‌ها از سوی فدراسیون و دوستان خارج از فدراسیون که همکاری می‌کنند، نباشد اصلاً نمی‌توانیم اردوی خارجی داشته باشیم. الان که توان مالی ایجاد می‌شود، نمی‌دانیم برای اردوها بازیکن داریم یا نه. فدراسیون تلاش می‌کند اردوهایی در خور شأن تیم جوانان داشته باشیم. نمی‌خواهم بگویم مثل ژاپن اردو داشته باشیم، اما حداقل اردوهای خودمان را برگزار کنیم. یک بار کشورهای دیگر را ببینید و فقط در اینترنت و تلویزیون نباشید و درباره تیم‌های منچسترسیتی و رئال مادرید صحبت نکنید! فقط دنبال حرف‌های بزرگ زدن نباشید. مثالی هست که می‌گویم مربی خوب کسی است که از مسائل ابتدایی و پایه‌ای به صورت پیشرفته آگاهی داشته باشد. روی همین حساب باید بتوانیم بازی‌های خارج از خانه داشته باشیم. عربستان از ما برای بازی در امارات دعوت کرده بود که رفتیم و بازی کردیم. ما استعداد داریم و فقط حمایت می‌خواهیم. حمایت فدراسیون و رسانه‌ها را داریم، ولی حمایت باشگاه‌ها را نیز می‌خواهیم. به بازیکنانم می‌گویم اصلاً ناراحت نمی‌شوم شما را بازی نمی‌دهند و چه حرف‌هایی می‌زنند، برای من بازی‌های ملی مهم است.

عبدی در مورد محرومیت برخی از بازیکنان به خاطر عدم حضور در تمرینات تیم فوتبال جوانان ایران گفت: بعد از بازی با چین، نامه‌ای از سوی کمیته انضباطی به باشگاه‌ها رفت که چرا بازیکنان‌تان را در اختیار تیم ملی نگذاشتید؟! قرار بود باشگاه‌ها محروم شوند، ولی ما نگذاشتیم و گفتیم این نامه تأثیر خودش را می‌گذارد. من وظیفه‌ام این است در تمرینات ببینم چند نفر آمده‌اند یا نیامده‌اند و آن را به سرپرست تیم گزارش بدهم. به اینکه کمیته انضباطی چه تصمیمی می‌گیرد، کاری ندارم.

۲۵۳ ۲۵۸

+

آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.

عضو تلگرام آفتاب نو شدی؟ اگه نه تا دیر نشده کلیک کن آخرین اخبار ورزشی رو اونجا ببین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn