تنوع زمین شناختی وارد استاندارد بین ‎المللی گردشگری پایدار شد

جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: نکوئی صدری گفت: پیش از این در عرصه بین المللی ارزش حفاظت از  میراث فرهنگی، میراث زیستی (گیاهان و جانوران) در سازمانهای بین المللی جایگاهی معتبر داشته است اما تا به حال ارزش و اهمیت طبیعت بی جان، سنگ، کوه، زیبایی زمین شناختی و فرآیندهای روی زمین که ارتباط تنگاتنگی با زندگی بشر و زیست جانداران دارند در اسناد سازمان جهانی ایزو به رسمیت شناخته نشده بود.

 وی بیان کرد: در بررسی پیش نویس استاندارد بین المللی گردشگری پایدار با موضوع «گردشگری پایدار: الزامات و شاخص های سازمانها در زنجیره ارزش گردشگری» که اخیرا توسط سازمان بین المللی استاندارد ISO  برای اظهار نظر به کشورهای عضوارسال شده بود،  موضوع افزودن طبیعت بی‌جان و توجه به حفاظت از تنوع زمین شناختی و میراث زمین شناختی در پروژه های گردشگری پایدار از سوی کشورمان مطرح و پس ازتصویب در اجلاس مربوط با حضور کارشناسان استاندارد کشورهای مختلف، به عنوان یکی از این شاخص ها به استاندارد بین المللی ایزو اضافه شد.

پیشگام حوزه ژئوتوریسم و عضو کمیته متناظر ۲۲۸INSO/TC گفت: شاخص های مرتبط با طبیعت بی جان که به استاندارد مورد نظر اضافه شده با همکاری صمیمانه گروه کاری ودر مشورت با متخصصان برجسته جهانی از جمله بریتانیا و پرتغال ارائه شد.

وی افزود: از سال ۲۰۲۱ میلادی هم مفهوم و هم روزجهانی تنوع زمین شناختی توسط نهادهای بین المللی حفاظت از محیط زیست مثل IUCN و یونسکو به رسمیت شناخته شده است و موضوع جدیدی در جهان به شمار می رود و دو رویداد جهانی یعنی روز جهانی گردشگری و روزجهانی تنوع زمین شناختی که مهرماه هرسال به طور جداگانه توسط سازمانهای گوناگون در داخل کشور و در سطح جهانی گرامی داشته می شود هم بصورت نمادین و هم در عمل برای موضوع جدید بین رشته ای ژئوتوریسم که در حال حاضر با ثبت سه ژئوپارک جهانی قشم، ارس و طبس در فهرست شبکه ژئوپارکهای جهانی سازمان یونسکو در کشورمان اهمیت پیدا کرده  است، ارزش به سزایی دارد.

نکوئی صدری ادامه داد: پروفسور بریلیا سردمدار ترویج حفظ تنوع زمین شناختی جهان، این گام ارزشمند را  دستاوردی بزرگ برای ارتقاء استانداردهای جهانی گردشگری پایدار از سوی ایران دانست.

وی در پایان سخنان خود گفت: از حمایت رییس محترم کمیته جناب آقای روحانی و از همکاری صمیمانه دبیر محترم کمیته سرکار خانم هنسا قادری و تمامی همکاران محترم کمیته متناظر ۲۲۸ استاندارسازی گردشگری و خدمات وابسته که افتخار یک دهه همکاری با آنها را داشته ام، قدردانی می کنم. همچنین این موفقیت را  هم به تمامی اعضاء کمیته متناظر گردشگری  INSO/TC228و جامعه علمی-اجرایی کشور تبریک می گویم.

بهرام نکوئی صدری که از یک دهه قبل عضو کمیته متناظر ۲۲۸ است، پیش از این نیز عضویت در انجمن جهانی حفاظت از میراث زمین شناختیPROGEO، معرفی دومین ژئوپارک جهانی به منطقه آزاد ارس، معرفی چارچوب نظری علم ژئوتوریسم در ایران، بنیانگذاری دوره تربیت راهنمایان ژئوتوریسم کشور،  نویسندگی و مدیریت پروژه هفتمین کتاب رفرنس جهانی ژئوتوریسم و عضویت در کارگروه جهانی ژئومورفوسایتها را در کارنامه خود دارد.

هنسا قادری، دبیر کمیته متناظر ۲۲۸INSO/TC سازمان ملی استاندارد ایران نیز گفت: کمیته متناظر INSO/TC228 حدود ۱۷ سال قبل در پی تاسیس کمیته گردشگری و خدمات وابسته در سازمان ایزو و متناظر با آن، زیر نظر سازمان ملی استاندارد ایران تاسیس شد.

قادری ادامه داد: این کمیته وظیفه بررسی و اظهار نظر به پیش نویس های بین المللی استاندارد در زمینه گردشگری و خدمات وابسته را در این سالها برعهده داشته است که بسیاری ازاین نظرات در پیش نویس استانداردهای ایزو پذیرفته شده است.

وی در پایان سخنان خود گفت: تدوین استانداردها در حوزه فعالیت این کمیته توسط گروههایی متشکل از فعالان، اساتید، پژوهشگران و متخصصان آن حوزه زیر نظر سازمان استاندارد هر کشور انجام و تجمیع این استانداردها در عرصه بین المللی به تصویب سازمان جهانی استاندارد (ISO) می رسد.

 

+

آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.

عضو تلگرام آفتاب نو شدی؟ اگه نه تا دیر نشده کلیک کن آخرین اخبار ورزشی رو اونجا ببین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn