صندوق طلا چیست؟ بهترین صندوق طلا کدام است؟
یکی از بهترین گزینههای سرمایهگذاری برای در امان ماندن از تورم، خرید فلزات ارزشمند مانند طلا بوده است. این کار به چند طریق انجام میگیرد. یکی از این راهها خرید طلای فیزیکی است که همان شیوه سنتی سرمایهگذاری در طلا به شمار میآید. اما راههای دیگری هم برای چنین کاری وجود دارد. بهترین سرمایهگذاری در
یکی از بهترین گزینههای سرمایهگذاری برای در امان ماندن از تورم، خرید فلزات ارزشمند مانند طلا بوده است. این کار به چند طریق انجام میگیرد. یکی از این راهها خرید طلای فیزیکی است که همان شیوه سنتی سرمایهگذاری در طلا به شمار میآید. اما راههای دیگری هم برای چنین کاری وجود دارد. بهترین سرمایهگذاری در طلا را میتوان سرمایهگذاری در صندوق طلا به حساب آورد. صندوق طلا در مقابل سرمایهگذاری به شیوه سنتی در طلا، دارای ویژگیهای متمایزکنندهای است. شناخت صندوق طلا و مزایای سرمایهگذاری در آن میتواند به ما کمک کند تا سرمایهگذاری مناسبی داشته باشیم.
صندوق طلا چیست ؟
صندوق طلا ابزار مالی نوینی است که جایگزینی برای سرمایهگذاری در سکه و طلا به حساب میآید. صندوق طلا سبدی متشکل از گواهی سپرده کالایی مبتنی بر سکه طلای بورسی و اوراق مشتقه طلا دارد و بخش کوچکی از دارایی آن هم در سایر داراییها سرمایهگذاری شده است.
در بالا به روشهای خرید طلا اشاره کردیم. سرمایهگذاری در طلا به طور کلی به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم، امکانپذیر است. سرمایهگذاری مستقیم در طلا به همان شیوه سنتی خرید فیزیکی طلا اشاره دارد. سرمایهگذاری در طلا با خرید واحدهای سرمایهگذاری صندوق طلا امکانپذیر است. خرید واحدهای سرمایهگذاری طلا با پشتوانه گواهی سپرده کالایی مبتنی بر سکه طلا و اوراق مشتقه شمش طلا به همان میزان خرید فیزیکی طلا دارای اعتبار است. البته ویژگیهای سرمایهگذاری در صندوق طلا، بیش از خرید فیزیکی طلا است.
دارایی صندوق طلا چیست؟
سبد دارایی صندوق طلا از گواهی سپرده کالایی مبتنی بر سکه طلای بورسی و اوراق مشتقه شمش طلا تشکیل شده است. پشتوانه گواهیهای سپرده کالایی سکه طلا و اوراق شمش طلا، سکهها و شمشهای طلا است که در انبار بورس کالای سازمان بورس و اوراق بهادار قرار دارند. بنابراین، پشتوانه واحدهای سرمایهگذاری صندوق طلا، همان سکه طلا و شمش طلا هستند. به همین خاطر، سرمایهگذاران میتوانند با اطمینان خاطر به سرمایهگذاری در صندوق طلا بپردازند.
مزایای خرید صندوق طلا نسبت به طلای فیزیکی چیست؟
از مزایای خرید صندوق سرمایه گذاری طلا میتوان به چند مورد اشاره کرد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
· سرمایه گذاری با پول کم: خرید طلای فیزیکی نیاز به داشتن میزان قابل توجهی سرمایه دارد. برای خرید سکه یا طلای گرمی معمولا به چند میلیون تومان پول نقد نیاز است. این در حالی است که خرید صندوق طلا با ۵۰۰ هزار تومان امکانپذیر است. علاوه بر این، در صورت استفاده از اپلیکیشن کیان دیجیتال برای خرید صندوق طلای گوهر، میتوانید با ۵۰ هزار تومان هم سرمایهگذاری خود را شروع کنید.
· شفافیت و امنیت در سرمایهگذاری: خرید طلای فیزیکی، به ویژه خرید طلای آب شده یا انواع سکه طلای بدون وکیوم معتبر، میتواند احتمال تقلبی بودن را به همراه داشته باشد و به همین خاطر، سرمایه فرد سرمایهگذار را به خطر بیندازد. این در حالی است که صندوقهای سرمایهگذاری طلا با نظارت و مجوز مستقیم سازمان بورس و اوراق بهادار و مرکز نظارت بر بازار سرمایه (مکنا)، اجازه فعالیت دارند.
· بدون اجرت ساخت و معاف از مالیات: خرید طلای زینتی با اجرت ساخت و مالیات بسیار زیاد همراه است. این در حالی است که خرید واحدهای سرمایهگذاری صندوق طلا، معاف از مالیات است و از طرفی دیگر، هزینه اجرت ساخت هم در صندوق طلا وجود ندارد.
صندوق طلا مناسب چه کسانی است؟
سرمایهگذاری در طلا میتواند برای بسیاری از افراد سرمایهگذار مناسب باشد. طلا با توجه به ارزش ذاتی که دارد، همیشه گزینه مناسبی برای سرمایهگذاری به حساب میآید. بنابراین هر فردی که تمایل به حفظ ارزش سرمایه خود دارد، میتواند سرمایهگذاری در طلا را به ویژه در بلندمدت انتخاب کند. در مجموع، صندوق طلا هم میتواند برای عموم مردم و هم برای افرادی که معاملهگر بازار سهام هستند، مفید باشد.
سازوکار صندوق های طلا چگونه است؟
صندوقهای طلا (Gold Funds) با خرید اوراق سکه و شمش طلا کار میکنند. این صندوقها اگر با ورود پول روبرو شوند، از بورس کالا طلا میخرند. میزان دارایی این صندوقها منهای هزینه صندوقها تقسیم بر تعداد واحدهای صادر شده از سوی صندوق، معیار مهمی به نام NAV یا خالص ارزش دارایی را به دست میدهد.
این خالص ارزش دارایی هر واحد، معیاری برای خرید و فروش و سنجش وضعیت قیمت صندوق طلا محسوب میشود. معمولا بالاتر بودن قیمت بازار از قیمت NAV به معنای وجود حباب اسمی در صندوق است و ممکن است قیمت صندوق افت کند.
از طرفی دیگر، وقتی قیمت NAV هر واحد نسبت به قیمت بازاری بالاتر باشد، حباب اسمی منفی است. در این شرایط میتوان اقدام به خرید واحدهای صندوق طلا کرد.
ریسک های خرید صندوق طلا چیست؟
تنها ریسکی که متوجه سرمایهگذاری در صندوق طلا است، نوسانات قیمت طلا است. واحدهای صندوقهای طلا مانند انواع طلای فیزیکی از تغییر نرخ اونس جهانی تأثیر میپذیرند. البته باید گفت که این تأثیرگذاری، منحصر به صندوقهای طلا نیست بلکه انواع طلای فیزیکی هم با این ریسک مواجهند.
بهترین صندوق طلای بورسی کدام است؟
برای انتخاب بهترین صندوق طلا معیارهای مهمی مانند بازدهی، حجم معاملات صندوق و اندازه آن را باید بررسی کرد.
· بازدهی صندوق: بازدهی، مهمترین معیار بسیاری از سرمایهگذاران در انتخاب ابزار سرمایهگذاری است. بنابراین اولین معیار در انتخاب صندوق، بازدهی آن در بازههای زمانی مختلف است.
· حجم معاملات صندوق: یکی از معیارهایی که میتواند میزان جذابیت صندوق را در میان سرمایهگذاران نشان دهد، حجم معاملات صندوق سرمایهگذاری موردنظر است. حجم معاملات صندوق به تعداد معاملات واحدهای سرمایهگذاری صندوق سرمایهگذاری اشاره دارد و نقدشوندگی آن را نشان میدهد. ارزش معاملات یک صندوق طلا نیز ارزشمند است.
حجم صندوق: ارزش داراییهای صندوق را حجم و اندازه صندوق مینامند. حجم صندوق، نشان از تعداد سرمایهگذاران و میزان اعتماد آنها نسبت به عملکرد صندوق دارد و شفافیت و امنیت صندوق را نشان میدهد.
لیست بهترین صندوق طلاهای بورسی در سال ۱۴۰۳
فهرست بهترین صندوقهای طلای بورسی در سال ۱۴۰۳ منتهی به ۱۲ آبان ۱۴۰۳ در ادامه در جدول زیر درج شدهاند.
چطور یک صندوق طلا بخریم؟
از آنجایی که صندوقهای سرمایهگذاری طلا از نوع صندوقهای قابل معامله هستند، بنابراین خرید صندوق طلا هم از پنل کارگزاری امکانپذیر است و هم از اپلیکیشن سرمایهگذاری مربوط به صندوق سرمایهگذاری طلا موردنظر. در صورت استفاده از پنل کارگزاری، کافی است نماد بورسی صندوق طلا را جستجو و اقدام به خرید آن صندوق سرمایهگذاری کنیم. این در حالی است که در صورت استفاده از اپلیکیشن کیان دیجیتال صرفا باید صندوق مورد نظر خود را از میان گزینهها انتخاب و سرمایهگذاری را انجام دهیم.
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰