نفت بار اقتصاد ایران را به دوش کشید/ صنعت در پله آخر رشد اقتصادی+ نمودار
به گزارش اقتصادنیوز، به تازگی مرکز پژوهشهای مجلس در رویکردی جدید به انتشار رشد اقتصادی ماهانه اقدام میکند. براساس این گزارش در تمام ماههای تابستان رشد اقتصادی نفت از سایر بخشهای اقتصادی یعنی خدمات، صنایع و معادن و کشاورزی بیشتر بوده است. در نمای کلی نیز رشد اقتصادی ماهانه با نفت بالاتر از بدون نفت
به گزارش اقتصادنیوز، به تازگی مرکز پژوهشهای مجلس در رویکردی جدید به انتشار رشد اقتصادی ماهانه اقدام میکند. براساس این گزارش در تمام ماههای تابستان رشد اقتصادی نفت از سایر بخشهای اقتصادی یعنی خدمات، صنایع و معادن و کشاورزی بیشتر بوده است. در نمای کلی نیز رشد اقتصادی ماهانه با نفت بالاتر از بدون نفت که نشان دهنده اهمیت بسیار زیاد نفت در اقتصاد کشور است. به طور مثال در آخرین ماه تابستان رشد اقتصادی با نفت ۱.۹ درصد و رشد بدون نفت ۱.۶ درصد برآورد شده است. همچنین رشد خود بخش نفت نیز برابر ۵ درصد اعلام شده که نسبت به بخشهای دیگر رشد اقتصادی بالاتری داشته است.
در میان سایر بخشهای اقتصادی، گروه صنایع و معادن از وضعیت مناسبی برخوردار نبوده و رشدهای پایین و منفی داشته که احتمالا ناشی از قطعی برق گسترده در تابستان است.
نفت بار اقتصاد را به دوش کشید
به گزارش اکوایران، رشد اقتصادی بخش نفت در شهریورماه امسال ۵ درصد بوده است. رقم اعلام شده به این معناست که بخش نفت در مقایسه با شهریور سال گذشته، به اندازه ۵ درصد بزرگتر شده است. در همین ماه خدمات رشدی معادل ۱.۹ درصد، کشاورزی ۲.۵ درصد و گروه صنایع معادن منفی ۰.۲ درصد رشد داشتهاند.
در مرداد نیز بخش نفت رشدی معادل ۵.۴ درصد داشته است درحالی که بخشهای خدمات و کشاورزی به ترتیب ۴.۸ درصد و ۳ درصد رشد را تجربه کرده اند. گروه صنایع و معادن نیز نسبت به ماه مشابه سال گذشته رشد منفی داشته و ۱.۵ درصد کوچکتر شده است.
آمار و دادههای مرکز پژوهشهای مجلس حاکی از آن است که در تیرماه بخش نفت رشد ۹ درصدی را تجربه کرده است. این درحالی است که در این ماه خدمات معادل ۱.۵ درصد، صنایع و معادن ۱.۲ درصد و کشاورزی ۲.۸ درصد رشد داشتهاند.
رشد پایین گروه صنایع و معادن در تابستان سال جاری احتمالا به دلیل قطع برقهای طولانی و مکرر بوده است.
همچنین کاهش سرمایهگذاری در بخش ساختمان و کاهش شاخص فروش نهادههای عمدتا ساختمانی بورسی نیز میتواند در این امر تاثیرگذار است.
علاوه بر همه اینها به نظر میرسد ارقام مربوط به بخش کشاورزی تخمینی بودهاند. چرا که تولیدات این بخش فصلی بوده و باید نسبت به فصل مشابه سال قبل مقایسه شود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰