کودکان لبنان نیازمند آتش‌ بس فوری هستند

به گزارش جام جم آنلاین، «بلانش باز» سخنگوی یونیسف در مصاحبه با العربی الجدید خواستار «ضرورت اقدام برای جلوگیری از صدمات و قربانیان بیشتر در بین کودکان و محافظت از آینده هر کودک در لبنان» شد.

بر اساس گزارش وزارت بهداشت لبنان در روز جمعه، از آغاز تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان در اکتبر ۲۰۲۳ از مجموع سه هزار و ۱۱۷ شهید لبنانی، ۱۹۲ تن کودک هستند و از مجموع ۱۳ هزار و ۸۸۸ زخمی در لبنان هزار و ۲۶۰ نفر کودک هستند.

یونیسف همواره نگرانی خود را از افزایش روز به روز این ارقام غم انگیز ابراز کرده و خاطرنشان کرده است که جنگ جاری در لبنان زندگی کودکان را زیر و رو می‌کند و اغلب باعث آسیب‌های جسمی جدی و زخم‌های عمیق روانی می‌شود. این نهاد سازمان ملل اعلام کرد هر روز حداقل یک کودک در لبنان شهید و ۱۰ کودک دیگر مجروح می‌شوند. 

یونیسف در گزارش قبلی خود از همه طرف‌ها خواست به منظور تضمین حفاظت از تأسیسات غیرنظامی و غیرنظامیان، از جمله کودکان و کارکنان بشردوستانه و پزشکی، به تعهدات خود تحت قوانین بین‌المللی بشردوستانه عمل کنند؛ تعهداتی که شامل تسهیل در انتقال امن غیرنظامیان خواستار امنیت می‌شود. یونیسف اعلام کرد: آنچه کودکان لبنان به آن نیاز دارند، آتش‌بس فوری است.

بلانش باز گفت، براساس داده‌های رسمی، از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون حدود ۱.۳ میلیون تن چه در داخل لبنان و یا به کشورهای همسایه آواره شده‌اند و ارزیابی یونیسف این است که شمار کودکان آواره بیش از ۴۰۰ هزار کودک است. این درگیری فاجعه‌بار، خسارت سنگینی بر دوش کودکان گذاشته و به گفته پزشکان، کودکان از نظر روانی و جسمی از خونریزی، کبودی و شکستگی رنج می‌برند. شایع‌ترین آسیب‌های ثبت شده در بین کودکان ضربه مغزی، آسیب‌های ناشی از تاثیر انفجارها، زخم‌های ترکش، زخمی شدن اعضای بدن و از دست دادن شنوایی ناشی از انفجار است.

وی در مورد تعداد کودکانی که تحصیلات آنها قبل از تشدید تجاوز (یعنی بین ۸ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۲۳ سپتامبر ۲۰۲۴) تحت تأثیر قرار گرفته است، می گوید: این تعداد پس از بسته شدن مدارس در مرز جنوبی لبنان، ۲۰ هزار نفر برآورد شد و از ۲۳ سپتامبر با آواره شدن تعداد زیادی از خانواده‌ها، حدود ۳۸۷ هزار کودک تحت تأثیر تاخیر در بازگشایی مدارس دولتی قرار گرفتند.

کودکان در سراسر لبنان نشانه‌های ناراحت‌کننده‌ای از ناراحتی روانی، رفتاری و جسمی را نشان می‌دهند، تیم‌های یونیسف با کودکانی که ترس عمیق و افزایش اضطراب از جمله اضطراب جدایی، ترس از دست دادن عزیزان، و نشانه‌هایی از کناره‌گیری، پرخاشگری و مشکل در تمرکز را ابراز کردند، صحبت کردند. در این زمینه، سخنگوی یونیسف می‌گوید: بسیاری، از اختلالات خواب، کابوس‌های شبانه، سردرد و بی اشتهایی رنج می‌برند و از امنیت، ثبات و پشتیبانی مدرسه محروم هستند و بسیاری از این کودکان فاقد مکان‌های مورد نیاز برای بازی کردن، یادگیری و بهبودی هستند.

+

آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn